Les “insulae” romanes

Salvete alumnes de llatí!

Som la Judith Caballero, la Paula Contreras i la Sara Martín de 4 d’ESO de l’institut Premià de Mar i després de fer la domus hem volgut fer les insulae.

Per fer-ho, hem creat també un vídeo basat en imatges de les insulae i les seves parts i les hem anat explicant.

Ens ha agradat molt fer aquesta feina perquè hem après molt sobre les cases de lloguer de l’antiga Roma, un clar antecedent dels nostres blocs de pisos, i hem après a dominar una mica més aspectes tècnics com els vídeos o l’àudio.

Esperem que el nostre projecte us sembli útil, aquí us el deixem:

P.D.: Vid. Sàpiens “Així eren els pisos de l’antiga Roma”

30 thoughts on “Les “insulae” romanes

 1. Pingback: Les villae romanes | Aracne fila i fila

 2. Margalida Capellà Soler

  Los grandes edificios de las grandes ciudades de hoy en día, atestados de gente, no son tan modernos como se puede pensar. Hacia el siglo IV a.C. las grandes urbes como Roma habían alcanzado un nivel de población tan elevado que fue necesaria la construcción de altos edificios para dar cobijo a tanta gente. Eran los llamados insulae, cuya construcción se hizo habitual. En el siglo I a.C. el arquitecto Marco Vitruvio Polión recogió en uno de sus trabajos la naturaleza de los insulae:
  “Analizando la importancia de Roma y del ilimitado número de ciudadanos, es estrictamente necesario proporcionar viviendas a todos ellos. Por tanto la necesidad ha llevado a los romanos a construir edificios altos. Con el uso de piedra, mampostería y ladrillo pueden levantarse edificios altos con numerosas habitaciones para que los habitantes de Roma puedan contar con una habitación”

  http://queaprendemoshoy.com/habia-rascacielos-en-roma/

 3. Pingback: Locantur domus, villae et insulae, convenito … | El Fil de les Clàssiques

 4. Mariona Sabanés

  Salve!
  Ara ja em queda més clar la diferència entre domus i insula (aquestes últimes són pisos, apartaments d’avui en dia). Gràcies per el video, és molt útil i s’enten amb claretat.

 5. Abril Ramos i Aran

  Salve!

  M’ha sorprés que les meves companyes fessin tanta feina tenint tant poc de temps i tant bé!
  Feliciter Judith, Paula i Sara per els videos que heu publicat i heu ajudat a la resta de la classe.

 6. Belén Cansino Hernández

  Salve!

  Felicitats un altre cop companyes pel vostre treball, és igual o més interessant que els altres i una bona feinada.

 7. Chaymae Zaouaghi

  Salve!!
  Aquest apunt està molt bé, ja que com és visual i va millor. Sempre ens pensem que la majoria de les coses que construïm són noves mentre que els Romans ja havien construït les millors cases, carreteres, ponts, així que nosaltres només estem seguint un camí que ells ja havien començat i això ho podem saber gràcies a aquests diferents apunts.
  En el vídeo estan molt ben explicat el que és una insulae, bon treball!!
  Vale!!!

 8. Ari Vila

  Salve!
  Aquesta insula també està molt ven feta, m’agrada la part en que ensenya algunes pintures de les parets i el terra, el banquet, els plats, cassoles….em sembla impressionant la bellesa amb que feien les coses.
  Vale

 9. Ariadna Ruiz

  Salve!
  El video està ben fet i amb molta informació, trobo que si hagues una mica de música mentre parleu seria més entretingut!

 10. David

  Aquesta insulae esta molt ben feta, tot i que m’ha agradat molt mes l’apunt de la Domus, aixo no significa que sigi un mal treball, tot el contrari es molt bo! Aixo em fa veura que gairebe tot el que tenim ara ala actualitat ha sigut inventat pels romans.El vídeo estan molt ben explicat el que és una insulae, bon treball!!
  Vale!!!

 11. Robert Cepeda

  Un apunt extraodinari.
  Aquest apunt et fa reflexionar sobre la influencia dels romans a la nostra arquitectura, fa una molt bona i clara diferenciacio entre domus i insula.

 12. L. Arcas

  Salve!
  Felicitar a les creadores d’aquesta insula, que fan que quedi encara més clar la diferencia entre insula i Domus, molt bon treball, i molt bon vídeo, molt interessant, gràcies!

 13. Oussama

  Salve!!
  Gracies a aquest vídeo he après realment quina diferencia hi ha entre la insulae y la domus. Doneu moltes instruccions i explicacions per poder fer es activitats. Moltes gràcies!

 14. Farah

  Salve
  M’encanta la forma en la que ens mostren la “insulae”, ens ajuda i ens mostra a saber com diferenciar-la de la Domus o la Villa. Ens deixa en dubte, i al mateix temps ens dona la oportunita d’imaginar com vivien el aquell temps. Molt bé !

 15. Anna Bagaria

  Ave!
  Aquest apunt, igual que el de les domus m’ha semblat molt útil ja que he acabat d’entendre la dieferència entre aquests tipus d’habitatge.
  Vale!

 16. Arnau Torres Nadal

  Salve!
  Un vídeo molt ben elaborat, felicitats. És interessant el fet que els romans visquessin en insulas o blocs de pisos (actualment) i que nosaltres no haguem evolucionat massa en aquest aspecte. És cert també que ara el pisos són més confortables i segurs no com abans que la majoria de insulas es queien o es cremaven a causa de que el material pel qual estaven formades era la fusta. També em sorpren molt que en aquell moment ja hi haguessin insulas de 8 o pocs més pisos.

 17. Chaymae

  Salve!
  Felicitats, molt ben fet!
  Antigament els romans vivien quasi com tots de nosaltres actualment, en blocs de pisos, la cosa ha evolucionat una mica, ja que ara les condicions de vida són millor que abans, però el fet de viure en un bloc de pisos indica que no ha canviat tant la cosa.
  Vale!

 18. Valentina Restrepo Rodríguez

  BONUM DIEM!
  primer de tot dir que aquest apunt està molt bé, ja que com és visual i va millor per entendre. Sempre pensem que construïm cosesque són noves mentre que els Romans ja havien construït les millors infraestructures com ,cases, ponts etc… així que nosaltres només estem seguint un camí que ells ja havien començat i gràcies a aquests apunts podem saber-ho.
  En el vídeo està molt bé explicat el que és una insulae, molt bon treball, felicitats!

 19. faysal

  Salve!
  Aquest vídeo em va ajudar a entendre que les cases grans i els seus dissenys etc … que construïm avui en dia vénen departeix dels romans.
  M’a agradat molt el vídeo està molt ben explicat el que és una “insulae”, molt bon treball, felicitats!

 20. Edgar.N

  Salve!
  Graciès a aquest video ja tinc clar la diferencia entre domus i insula.
  El que més m’ha agradat han sigut les imatges i la fluidesa amb la que s’ha sapigut explicar
  Gran treball!

 21. Rocío Rodríguez

  Salve!
  Em sorpren veure que els romans vivien d’una manera molt similar a la que vivim la majoria de nosaltres actualment. Tambés em sorpren veure que els romans ja van crear el concepte d’edific, encara que em sembla extrany que tingui un lavabo per tot l’edifici ja que nosaltres en solem tenir un o dos per pis.
  El video esta molt ben fet, és un gran treball!
  Gràcies!

 22. Maryama

  Bonum diem!
  El video explica perfectament que es una insulae ara ja se que vol dir, i puc trobar les diferències entre la insulae i la domus.
  No sabia que els romans van ser els que van crear els primer edificis de pisos, pensava que la creació del edificis va ser més endavant a la seva epoca.

  Salve!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *