Visita al British Museum

Avete, arachnid people!

Every year the 4th ESO students at Isaac Albéniz High School take a trip to London. In March, We stayed in some houses with families that hosted us. We lived with the English families for a whole week and we practised our English…

Ai! Ja ens hem tornat a confondre amb l’idioma. Sembla que aquesta setmana a Londres ens ha culturitzat. I ara sí, continuem en català:

Avete aràcnids i aràcnides!

Com cada any, els alumnes de 4t d’ESO de l’institut Isaac Albéniz vam anar a Londres com a viatge de fi de curs. Estàvem repartits en diferents cases on ens van acollir i vam haver de conviure amb les famílies angleses durant una setmana, amb la finalitat de practicar el nostre anglès. A la nostra estada vam visitar els principals monuments i parcs i també la zona turística de la ciutat. Però a part de passejar-nos, també vam anar a diferents museus: la National Gallery, el Science and Technology Museum, el Natural History Museum, el Madame Tussaud i el British Museum.

El que més ens va impressionar va ser el British Museum. Allà hi havia moltíssimes coses de l’antiga Grècia i de l’època dels romans, també hi havia objectes de l’antic Egipte, Mesopotàmia i de l’antiga Àsia. Realment semblava que haguéssim retrocedit en el temps, de tants testimonis de les antigues cultures com hi havia.

Aquí teniu una petita mostra del que vam veure:

Imatge de previsualització de YouTube

Us animem a visitar Londres! Tant si voleu anar a millorar el vostre anglès, com si voleu divertir-vos o conèixer diferents cultures! Per a nosaltres va ser un viatge inoblidable per acabar aquesta etapa de la nostra vida.

Well, we hope you’ve liked it. Good bye arachnids!

 • Heu visitat mai aquest museu? Si és així, què us ha semblat?
 • Quina època de les que es mostren us ha semblat més interessant? Per què?
 • Als alumnes de 4t que heu anat a Londres, quin museu us ha agradat més?
 • Coneixeu algun dels personatges grecs i romans que surten al video? Podríeu explicar alguna cosa sobre ells?

Well, we hope you’ve liked it. Good bye arachnids!

Paula Cortés i Irene Palau, 4t C

45 thoughts on “Visita al British Museum

 1. Teresa Devesa i Monclús

  Amb la supervisió lingüística de Carmen Blanco, que us envia records.

 2. Hèlia Saumell

  Salve!
  Ja que aquest any em va tocar a mi anar a Londres, els de quart hem visitat aquest museu. La part que em va semblar més interessant va ser la que és sobre Egipte, perquè des de petita m’ha agradat moltíssim tot el relacionat amb la cultura egipcia. Vam poder veure sarcòfags, mòmies, objectes, pintures, jeroglífics i fins i tot Cleopatra.
  El museu que més em va agradar va ser el National Gallery, que tenia obres d’art antigues de molts artistes, entre ells un dels meus preferits, Cézanne. A més a més estava el famós quadre dels girasols de Van Gogh exposat el mateix dia que hi vam anar.
  Coneixo la deessa Venus, la qual forma part d’un dels mites que hem estudiat. És la deessa de l’amor i la bellesa, i és nascuda entre les onades del mar.
  Vale!

 3. Laia Violan

  Salvete!
  Felicitats l’article esta molt ben elaborat i molt ben redactat, i el video de les imatges del museu esta molt ben pensat.
  Personalment, jo també vaig visitar el British Museum durant el viatge a Londres, organitzat per l’institut. Realment, és un museu que val la pena visitar per les obres d’art i escultures que té d’arreu del món.L’escultura que més m’ha impressionat és la del “buda” d’origen asiàtic, ja que sempre he tingut curiositat per aquesta cultura exòtica.
  A part del British Museum, també vem visitar-ne d’altres. El meu preferit va ser el “Madame Tussaud”, en el qual hi havien escultures de cera representant a personatges famosos.
  Sobre el video, un dels personatges de les escultures que he pogut reconèixer és Zeus, el déu de la mitologia grega més poderós.
  Valete!

 4. Raquel Martínez

  Salve!
  -El British Museum el vam visitar al nostre viatge de 4t. Em va semblar molt interesant, ja que jo en un futur m’agradaria estudiar arqueologia.
  – Les èpoques més intertesants per mi són, l’època romana i l’antic Egipte, perquè són en els que hi havien més edificacions i escultures significatives.
  – Els museus que més m’han agradat són el British Museum i el Natural History Museum
  -Al vídeo hi surt Venus, que és la deesa romana associada a l’amor i la bellesa, filla de Júpiter i Dionea.

  Vale!

 5. Marc Cecilia

  Avete!
  Jo sóc de 4rt i aquest any també he anat a Londres. Personalment, aquest museu no em va agradar molt, el meu preferit va ser la ”National Gallery”. D’aquest museu, em va cridar més l’atenció la part centrada en l’antic Egipte, ja que des de ben petit sempre m’havia agradat.
  Al vídeo surten escultures de personatges com Zeus o Hèrcules:
  Zeus: en la mitologia grega Zeus és el deu suprem de l’Olimp. Fill de Cronos. El seu equivalent a la mitologia romana és Júpiter, fill de Saturn. Se li atribuexen l’àliga, ell llamp, el toro i el roure. Per tal de aconseguir qualsevol cosa era capaç de convertir-se en animal, i posseia el control dels llamps, les tempestes i els trons.

 6. Mar Alonso i Maria Salas

  Salvete!
  Quan nosaltres vam anar a Londres i vam visitar aquest museu ens va agradar bastant, tot i que pensabem que seria diferent. La sala que més ens va agradar va ser la del l’antic egipte.
  Tot i que a nosaltres el museu que més ens va agradar va ser el de cera perquè podies estar amb estrelles de Hollywood molt reals encara que no fossin de vritat, i qui no s’ha volgut fer mai una fotografia amb una estrella de Hollywood?
  En el video podem reconeixer personatges que durant aquests anys d’institut hem anat estudiant.
  La visita en general va ser molt interessant i el vitages sobretot molt divertit.
  Si algun dia hi podeu anar us recomenem anar a visitar tots aquests museus d’allà.
  Valete!!

 7. Cristina Gómez

  Salvete!!
  Aquest any ens ha arribat a nosaltres el gran viatge a Londres! Ha estat un viatge inolvidable, una experiència única que possiblement sigui difícil de repetir. Viatgar amb aquests companys ha sigut espectacular, i Londres encara més! Vam visitar tots els museus: el British, el de ciencies, el de historia natural, el Madame Tussauds, el National Gallery…
  La veritat es que em van agradar tots bastant, el British sobretot. Només entrar al museu, que era enorme, em va impresionar. L’estructura, el sostre, es impresionant. Hi havien ple de coses romanes i gregues, que em van recordar a l’assignatura de llatí. Hi havien escultures de moltíssims déus grecs i romans, i bastant espectacular el museu en si. El que més em va agradar d’aquest museu és unes restes de un temple romà que hi havia. Era impresionant.
  Encara que el British va ser un dels meus preferits, el Madame Tussauds eva ser el meu preferit, sens dubte. Veure les escultures de cera de ídols teus com Freddy Mercuri, Bob Marley… fins i tot dels personatges de Marvel, com Spiderman i el gegant Hulk.
  La primera escultura que vaig veure i em va agradar molt és l’excultura de Venus. Crec que totes són una preciositat, però aquella em va agradar molt. Venus és una deessa romana principalment associada amb l’amor i la bellesa, amplament, encara que no completament, equivalent a la bella grega Afrodita. Venus era filla de Júpiter i de Dionea. És un persoatge molt conegut al món mitológic.

  Els que no hagueu anat a Londres encara, us recomano que hi aneu, però millor esperar a arribar a 4rt d’ESO, aixó si, amb molt d’esforç i treball, per tenir aquesta gran recompensa d’anar a un lloc impresionant com Londres i amb molt bona companyia dels teus companys, amics i professors.
  Avete!!

 8. Paula Barrachina

  Salvete!
  Jo també vaig anar a Londres i va ser un viatge increible i m’encantaria tornar a repetir-ho. Mai havia estat a Londres així que va ser la primera vegada que vaig anar al British Museum, em va semblar interessant ja que hi havien moltes coses del passat, i el que més em va agradar és a la part de l’època egipcia, sobretot la pedra de rosetta on estava gravat, en dues llengües diferents (egípcia i grega), un escrit però en tres escriptures que eren; jeroglífica, demòtica egípcia i grega. La pedra de Rosetta em va agradar més perquè gràcies a aquella pedra es va facilitar l’entediment dels jeroglífics egipcis i això em va interesar molt.
  Sincerament a mi em van agradar tots els museus, però el que més em va interesar i agradar va ser el ‘Natural History Museum’, perquè a mi m’encanten els animals i allà ho trobava molt interesant ja que era d’animals i podies aprendre moltes coses.

  Venus és una deessa romana relacionada amb l’amor i la bellesa però que no és tan equivalent a la bella grega Afrodita. També hi surt Hermes que era el missatger dels Déus Olímpics, de les fronteres i dels viatgers, dels pastors, dels oradors, de l’enginy, dels literats i poetes, de l’atletisme, dels pesos i mesures, dels invents i en general del comerç, de l’astúcia dels lladres i dels mentiders. Era el fill de Zeus i pare d’Eudor en la mitologia romana s’anomenava Mercuri.
  Zeus és el déu suprem de l’Olimp, el fill de Cronos (Saturn en la mitologia romana). Va lluitar contra el seu pare amb el suport de la resta de déus iva ocupar el seu tron a l’Olimp. Els seus atributs són el llamp, l’àliga, el toro, i el roure; el déu és conegut sota aquest nom en llatí Iuppiter (Júpiter).
  I per acabar Hèrcules que era l’ heroi de la mitologia grega Hèracles, era fill de Júpiter, va dur a terme els dotze treballs d’Hèracles i va ser divinitzat.

  Valete!

 9. Marçal Garcia i Ainhoa Morera

  Salvete!

  Per la nostra opinió, aquest va ser el museu que més ens va agradar, tot i ser el primer cop que hi anavem el vam trobar molt interessant, ja que vam poder donar un cop d’ull a tota l’història.
  L’època en la que més ens vam aturar va ser la de l’antiga Grècia, vam veure moltes escultures mitològiques de l’època i vam apendre moltes coses d’aquesta.
  De personatges grecs i romans només en surten tres; Júpiter (Zeus), Venus (Afrodita) i Mercuri (Hermes). El que destaquem perquè més ens agrada és Zeus.
  Zeus és el pare de tots els dèus, rei dels cels, fill de Cronos i Rea i germà d’Hades, dèu del món subterrani, i de Posidó, rei dels mars i dels terratrèmols.
  Per acabar volem donar les gràcies a les dues noies que han realitzat aquest article, ja que ha estat molt entretingut.
  Valete!

 10. Jennifer Franco i Marta Méndez

  Avete!

  Mai abans del viatge a Londres em visitat aquest museu i ens va semblar un museu molt interessant on vam aprendre moltes coses noves!
  Ens va agradar molt la zona egiptica perque hi havien estructures molt grans i impactants.

  El museu que ens va agradar més va ser el de Madame Tussaud perquè les estructures de cera eren molt reals, hi havia famosos que ens agradaven molt i ens vam poder fer-nos fotos amb ells, va ser increïble!
  Ens va semblar molt interessant la manera d’exposar el personatge, és a dir, com per exemple l’estructura de cera de Nelson Mandela sortia amb els fons els coloms blancs simbolitzant la pau, per tant adaptaven molt bé els personatges.

  Un dels personatges que vam identificar molt bé al British Museum va ser Venus, perquè és la que representa la deesa de l’amor Afrodita ,Venus, pels romans, i que es posa el seu nom al fet que es va trobar a l’illa de Melos, (Milo), al mar Egeu.

  Valete!

 11. Marina Ruiz

  Jo si que el vaig visitar perqué també vaig tenir l’oportunitat d’anar al viatge a Londres. El British Museum em va semblar uns dels més interesants, per totes les referencies clasiques que hi havien i les escultures dels déus.
  Quina època de les que es mostren us ha semblat més interessant? Per què?
  Tot i que l’antiga grecia m’encanta m’agradat molt l’antic egipte.
  Als alumnes de 4t que heu anat a Londres, quin museu us ha agradat més?
  El National Gallery.
  Coneixeu algun dels personatges grecs i romans que surten al video? Podríeu explicar alguna cosa sobre ells?
  Sí, venus, zeus i hermes. Els tres son divinitats, Venus es la deesa de l’amor coneguda practicament per tots els seus amors. Zeus es el deu de tots els deus, i també del cel. I Hermes el missatger dels déus també conegut per alguns robatoris.

 12. Evelyn Mota i Miguel Angel Rubio

  Salvete!
  Primer de tot felicitar a la Paula Cortés i a la Irene Palau pel seu magnífic article.
  El British Museum va ser per nosaltres un dels museus més impactant que vam trobar a Londres. En el nostre cas ja vam poder gaudir d’aquest museu abans, i ens sembla que té figures molt interessants i altres figures una mica menys, que possiblament siguin rèpliques. Una de les coses que més ens van cridar l’atenció va ser que a Londres la majoría de museus són gratuïts.
  La part del museu que més ens va agradar va ser la ceràmica grega, ja que pensem que està molt bé conservat i veure-ho ens transporta a aquella època.
  Un dels museus que més ens va agradar va ser el de ciència, perquè es barreja la història de la ciència amb l’època contemporànea en la que vivim.
  Zeus és el déu suprem de l’Olimp. Fill de Cronos i Rea. Els seus atributs són el llamp, l’àliga, el toro, i el roure. Se’l sol representar o bé dempeus amb el llamp a la mà dreta alçada, o bé assegut en posat majestàtic.
  En resum, ens ha agradat molt aquest viatge ralitzat a Londres i ens agradaria poder tornar fer-ho amb els nostres amics i company. Llàstima que aquest any molts de nosaltres marxem de l’institut i prenguem camins diferents.

  Valete!

 13. Elia Alabert i Paula Rubiales

  Salvete aracnits!
  Nostaltres aquest any em tingut la sort de anar de viatge a Londres i visitar el “British Museum”. Era un museu molt gran i no ens va donar temps de veure’l sencer. El que mes ens va agrada d’aquest museu va ser la part de grabats en columnes romanes. Tambe ens va agrada molt la sala de l’Orient mitjà, on hi havien escultures de budes i altres divinitats xineses.
  L’epoca que ens ha semblat mes interesant ha sigut la grega i romana on hi havien escultures importants del Partenó d’Atenes, així com elements de dos de les set meravelles del Món Antic, el Mausoleu de Mausol i del Temple d’Àrtemis a Efes.En el video surten moltes divinitats del mon grec i romà,haviem sentit parlar d’elles pero no saviem qui eren, ara ja sabem qui son, per exemple Hermes que era el missatger dels Déus Olímpics.

  En l’estada a Londres vam visitar molts museus però el que mes ens va agradar va ser el de Madame Tussauds perque era mes entretingut i et pots fer fotos amb els teus idols i personatges de ficció. També ens va agradar molt el “national gallery” perque hi havien moltes obres d’art de epoques antigues.

  El viatge a London ens va agradar molt i tornariem a anar sense dubte.

  Avete!!

 14. Daniel Rodriguez

  Salve!
  Jo vaig anar-hi amb el viatge a Londres d’aquest any que va fer quart. Vaig trobar que era un museu molt gran i amb una gran varietat d’exposicions de totes les époques i cultures. He trobat més interesnt l’exposició del Japó sobretot la part on s’exposaven l’epoca del Shogun on hi havia l’armadura de samurai exposada amb diferents armes d’aquella época com eren les katanes. El museu que més em va cridar l’atenció va ser el British Museum. Dels personatges grecs que han sortit al video em podem explicar moltes coses ja que ens vam lleguir el llibre i vam fer un treball sobre les Mertamorfosis d’Ovidi on sortien aquests personatges: de Zeus podem explicar que va tenir com a fill un dels més grans herois mitologics: Perseu. D’Hércules podem dir que era un semideu ja que era fill de Zéus i una mortal com Perseu i de Venus solament puc dir que era la deesa del amor i la bellesa com diu el video perque no he treballat els mites en que fa aparició.
  Vale!

 15. Pau Molar

  Salvete!
  Personalment, he de dir que conec el British Museum perquè hi he anat en un viatge amb la família. És un museu molt ampli, que recull herència artística i cultural de totes les civiltzacons principals antigues excepte l’hebrea i l’àrab. La civiltzació que a mi m’ha agradat més és la mesopotàmica, perquè va ser a la zona entre el Tigris i l’Éufrates on va néixer la civilització euroasiàtica.
  El museu de Londres que em va agradar més va ser el British perquè, si el comparo amb la National Gallery o la Tate Gallery, hi trobo art escultòric, funerari, funcional, monumental, que està molt relacionat amb la història de les civilitzacions antigues. Tot això em complau que no pas la pintura moderna i al National i a la Tate n’hi havia força.
  He reconegut Marc Aureli i Adrià. Precisament Adrià té un bust a Londres perquè va construir el mur d’Adrià. El mur va ser una construcció destinada a protegir els celtes romanitzats dels atacs dels pictes, habitants d’Escòcia (Caledonia) que amenaçaven la dominació romana de l’illa. Cal tenir en compte que la Gran Bretanya està situada a l’altre costat del Canal de la Mànega, per tant, lluny de Roma, centre de l’imperi. En el temps d’Adrià, el limes de la Britannia estava desprotegit i l’emperador va voler reforçar-lo. Adrià va viatjar per tot per l’Imperi Romà perquè volia que els soldats sabessin qui els pagava.
  Adrià no va fer gaires conquestes, sinó que va intentar, amb èxit, conservar els territoris conquerits pels seus predecessors, Juli Cèsar i Octavi August.
  Valete!

  PAU MOLAR

 16. Margalida Capellà Soler

  El vostre article i tots els vostres comentaris, de ben segur, animaran a visitar el Londres més clàssic als alumnes de quart de l’institut Premià de Mar que aquesta setmana hi aniran de viatge de final de curs. A veure, què ens expliquen?

 17. Teresa Devesa i Monclús

  Paula i Irene, heu tingut una iniciativa fantàstica amb aquest article, ja que havíeu arribat de Londres farcides de fotografies d’aquest museu. És fantàstic que arribeu amb ganes de compartir les vostres experiències.
  Dels vostres comentaris n’extrec la conclusió que la sala egípcia guanya per majoria al British i, en general, el Tussaud per golejada. Tot i això, alguns heu destacat altres peces interessants com la pedra Rosetta, els marbres del Partenó i d’altres meravelles del món… A nivell global el to sentit que ha utilitzat la Cristina per descriure la visita crec que ha donat lloc a un comentari força bo.

 18. Gabriela Hidalgo Andrade

  Salvete!
  No vaig tenir l’oportunitat d’anar-hi a Londres amb els meus companys per assumptes personals però aniré aquest estiu amb la meva familia. Sóc molt aficionada als museus, sincerament. I crec que serà una experiència inolvidable, quines ganes que tinc d’anar-hi! Però pel que he trobat, en la planta superior del Bristish Museum es troba una gran exposició sobre mòmies, amb multitud d’aquests exemplars i sarcòfags de diferents èpoques i llocs. Es poden veure des de mòmies de persones fins a unes petites mòmies de bous la procedència dels quals crec que no és egípcia. També es pot accedir a una exposició en la qual s’explica tots els passos per a la momificació.
  El British Museum va ser fundat en 1753 i és el més antic dels museus al planeta. És molt gran i alberga tant material, que no es pot veure tot (veure-ho per damunt portaria unes 6 hores). És l’atracció més coneguda de Londres, amb 5 milions de visitants a l’any. Conté tresors de tot el món, molts d’ells proporcionats per exploradors i viatgers dels segles XVIII i XIX.
  L’època que més interessant m’ha semblat ha estat tant l’egípcia com la romana i grega. Bàsicament, perquè em transporta a un altre món… i pensar que això és tan antic i anar allà anar significaria tenir tresors davant meu i fins i tot tocar-los!
  La secció de l’Antic Egipte és un dels punts d’atracció principals del British Museum. És una de les col·leccions més grans al món, que estigui fora d’Egipte, ja que la més gran es troba en Cairo.
  Les explicacions són molt clares, fins per els nens, sobre el procés de fabricació de les mòmies, la cerimònia de la mort, la inhumació, les creences que acompanyen la mort, el més enllà, i els diferents déus, en els quals creien els egipcis.
  Després que els francesos hagin estat vençuts i rebutjats fora d’Egipte, els objectes que se li van confiscar a Napoleó de l’exèrcit britànic van arribar al British Museum. Això inclou la pedra de Rosetta, un dels objectes més importants i valuosos del museu, que és una transcripció gravada en una pedra d’un mateix text, en egipci, grec, i llatí, que va permetre entendre els jeroglífics.
  A part de la pedra de Rosetta, està un bust de Ramses II, la cara de Amenotep II, i un tros del temple de Ramses II, amb un llistat gravat dels noms dels reis, o bé mòmies que tenen més de tres mil anys. En total, són milers d’objectes, però s’estima que solament el 5% es posa a la vista del públic.
  En la secció de les antiguitats gregues i romanes del British Museum, trobem una reproducció en grandària real de l’interior del Partenón d’Atenes, que conté totes les estàtues i baixos relleus que els anglesos van portar de les seves expedicions a Grècia. Hi ha més de cent mil objectes en la col·lecció del museu, i solament una petita part es deixa a la vista del visitant. De totes maneres, vàris dies són necessaris per conèixer el museu íntegrament, i és millor poder veure una selecció de les obres mestres quan es té poc temps.
  Del vídeo, ha ressaltat Zeus. És a dir, ha sigut el que he pogut reconèixer. En la Grècia clàssica, Zeus, era d’alguna manera el déu més important i destacat, perquè era al mateix temps el pare dels déus i dels homes; Zeus era alguna cosa així com un pare de família, fins i tot aquells que no eren fills seus, es dirigien a ell com si en veritat ell ho anés. La seva principal funció era la de governar als déus del munti Olimp i supervisar l’univers.
  D’altra banda, Zeus era considerat com el déu del tro i del cel.

  Valete!

 19. MARINA SALAS ZAMORA

  Salvete noies!

  Felicitats per aquest article, molt bona idea aprofitar la visita a Londres per posar una pedra més en aquest blog.

  El British Museu és d’aquells museus que s’han de veure sí o sí; no pots marxar de Londres sense haver-hi anat. Ara, si vols visitar-lo profundament, ja us puc dir que ni amb un ni dos dies fas una visita completa. Com que en aquesta ciutat que tant em facina, Londres, ja hi he estat dos cops, totes dues he pogut anar al museu, però tot i així, em falten moltes seccions per veure.

  Com he dit anteriorment, i els que em coneixeu ja ho sabreu, Londres i en general Anglaterra, és un indret que m’agrada molt, m’hi trobo molt bé i a més és molt internacional, no tant sols pels nombrosos restaurants de diferents paisos entre altres, sinó també pels museus com el British, que guarden tresors de tot el món. Malgrat això, no em sembla just que grans potencies mundials, com és Anglaterra, comprin i s’emportin peces de ruines històriques per exposar als seus estands. Trobo que cada pedra ha d’anar al seu lloc i que si el que es vol és tenir, per exemple, una part de Grècia a Londres, se n’han de fer rèpliques. Però és clar, els diners ho mouen tot. Em fa molta llàstima visitar unes ruines i que on hi hauria d’anar una estàtua hi posi: Aquesta pessa es troba al British Museum, disculpin les molèsties.

  Bé, després de fer aquesta reflexió, passo a contestar les qüestions proposades:

  Heu visitat mai aquest museu? Si és així, què us ha semblat?
  Sí, ara fa dos anys vaig visitar aquest museu. Impressionant és tot el que puc dir per descriure’l, trobes tresors de tot el món i exposicions de tots els àmbits culturals.

  Quina època de les que es mostren us ha semblat més interessant? Per què?
  L’època que més m’agrada és l’Antiga Grècia, les ceràmiques, les estàtues, els complements femenins…, em fascinen, segurament pel fet d’estudiar-los i un interés per aquesta cultura que em persegueix des de petita. Tot i així, m’agrada veure peces de totes les èpoques, mai em tanco portes a la cultura, i he de dir que una que em crida molt l’atenció és la cultura egípcia, tenen reliquies magnífiques. Ah!, i de la pedra Rosetta ja no cal n’hi parlar-ne!

  Coneixeu algun dels personatges grecs i romans que surten al video? Podríeu explicar alguna cosa sobre ells?
  Em ve de gust parlar del gran Zeus, déus principal de l’Olímp, del cel i dels fenòmens atmosfèrics com el llamp, els núvols, el tro i la pluja. Fill de Rea i Cronos, va succeir el seu pare com a senyor de l’univers. És representat amb barba, sovint assegut en un tron, empunyant el ceptre o el llamp i acompanyat de l’àguila. La seva primera muller va ser Metis (la Prudència), filla d’Oceà, però la seva companya definitiva va ser Hera, malgrat que va tenir incomptables aventures amoroses amb altres deesses i mortals, molts cops canviant la seva aparença.

  Bon estiu!!!

  MARINA

 20. Teresa Devesa i Monclús

  Gabriela, segur que algun dia hi podràs anar, a Londres!

  Marina, em quedo amb dues coses del teu comentari:

 21. Estic d’acord amb tu que les joies aqueològiques haurien de poder ser visitades a casa seva.
 22. M’encanta la teva afirmació ” mai em tanco portes a la cultura”. I dono fe que és ben certa!
 23. Pingback: Viatge al passat | Aracne fila i fila

 24. Maria Popovich

  Salve!

  No vaig visitar mai aquest video pèro per el que vaig llegir i veure en diferents programes i pel·licules em sembla molt espectacular. I sí alguna vegada vaig a Londres, m’ha agradaria molt visitar-ho.

  Em vam semblar interesants les èpoques romanes, egipcies i gregues que van apareixer. La sala romana i grega em va semblar molt interessant per les seves estatues, i restes de l’arquitectura. Mentre que la sala Egipcia per les momies, sarcofags i restes com per exemple el esfinx que hi apareix.

  Coneixeu algun dels personatges grecs i romans que surten al video? Podríeu explicar alguna cosa sobre ells?
  Conec a la Venus, la deessa de la guerra, és filla de Júpiter i pertany a la Triada Capitolina juntament amb la Juno. També la estatua de Hermes que és el missatger dels Deus

 25. Pingback: Fedra de Jules Dassin | La cinta de Νίκη

 26. Jordi Agraz Santos

  Salve!
  Jo no vaig tenir la sort d’anar a Londres per temes personals però espero poder anar-hi aviat! Tinc molt bones referències de la ciutat per part dels meus companys que l’han visitat aquest any, tinc molt d’interès en visitar la National Gallery i
  el Natural History Museum, encara que no amagaré que també m’agradaria visitar alguns estadis de futbol de Londres, però aquests dos museus són una prioritat per mi perquè estic molt interessat. L’article està molt ben elaborat i la informació és molt bona, gràcies al viatge ens heu pogut donar aquest article tan ben fet.
  Avete!

 27. Ona Centella Pla

  Salve!
  Jo aquest any he anat de viatge a Londres i si, he anat al British Museum. A mi personalment no m’ha agradat ja que no m’agrada ningún museu o no hem criden molt l’atenció però aquest hem va agradar una mica més que els altres perquè m’interessava l’antiga Egipte i el que més hem va interessar van ser les mòmies.
  A mi el museu que més hem va agradar va ser el National History Museum ja que tenien molts animals disecats i de cartró allà dins i molt realistes i hem va apasionar molt la bola terrestre que en mig hi havia unes escales mecàniques i els dinosaures que hi havien al recorregut eres molt divertits i creatius.
  No hem deixa veure el vídeo.

 28. Júlia Marínez López

  Heu visitat mai aquest museu? Si és així, què us ha semblat?
  -Sí, aquest museu el vam visitar la setmana passada al viatge de Londres. Em va semblar un museu molt interessant ja que estava ple de testimonis de les antigues cultures com la Greca, la Egipcia, mesopotàmia… Em va semblar que teniam poc temps per veure tot allò ja que no ens va donar temps de observar totes les escultures i pintures que hi havien.

  Quina època de les que es mostren us ha semblat més interessant? Per què?
  -La època que m’ha semblat més interessant ha sigut la Egipcia perque principalment no tenia gaire idea sobre aquella cultura i aprendre coses noves m’ha encantat. Estava molt ben estructurat i organitzat pel museu, les escultures de les mòmies, per exemple, eren molt realistes i impresionàven molt. A més, hi havia un cartellet on explicava que era cada cosa i totes les seves característiques, cosa que facilitava l’aprenentatge i l’entendre que estàvem veien.

  Als alumnes de 4t que heu anat a Londres, quin museu us ha agradat més?
  -A mí particularment el museu que m’ha agradat més ha sigut el Natural History Museum. Ja hi havia estat abans però es un museo que m’encanta perquè trobes milions de espècies de la terra que potser no coneixies i aprens també d’on vens i com. També hi ha una zona del museo que és sobre el cos humà, les cel.lules i la reproducció humana; m’encanta aquella zona ja que aprens molt sobre el cos humà i el que tenim dins nostre i descobreixes coses que no sabies. També hi ha una sala que simula la panxa d’una mare embarassada i el seu fetus adins, si estàs en silenci pots escoltar el que sentiria el fetus de vritat a la panxa de la seva mare. I per últim, la zona dels dinosaures és una de les mes espectaculars i interessants per mi. Descobreixes que hi havia abans de la vida humana i aprens molt. A més, hi ha un dinosaure gegant que sembla de vritat i es mou que impacta molt.

  Coneixeu algun dels personatges grecs i romans que surten al video? Podríeu explicar alguna cosa sobre ells?
  -Sí, coneixo a Hermes que porta unes sandàlies amb ales i representa que és el missatger dels déus. També coneixo a Zeus, el deu dels deus, el més poderós. I algunes de les escultures romanes que hi havien també em sonen, però ara no m’enrrecordo gaire.

 29. Clàudia Romero

  Heu visitat mai aquest museu? Si és així, què us ha semblat?
  Si, a la nostra estada a Londres vem visitar també aquest museu, jo ja havia estat abans però em va semblar interessant ja que te moltes seccions per veure sobre temes que estudiem a l’institut, he tingut l’oportunitat de visitar-lo tres vegades però no he arribat a visitar totes les seccions.

  Quina època de les que es mostren us ha semblat més interessant? Per què?
  L’època de les que es mostren que m’ha semblat més interessant és la de l’antiga Grècia i l’antic Egipte ja que són dos temes que m’interessen bastant per la seva cultura i les seves religions.

  Als alumnes de 4t que heu anat a Londres, quin museu us ha agradat més?
  El museu que mes m’ha agradat és el el Natural History Museum i el que mes em crida l’atenció d’ell es l’esquelet de dinosaure que hi ha penjat al sostre a l’entrada.

  Coneixeu algun dels personatges grecs i romans que surten al video? Podríeu explicar alguna cosa sobre ells?
  Venus, és una deessa romana principalment associada amb l’amor i la bellesa, era filla de Júpiter i de Dione.
  Hermes, era el missatger dels Déus Olímpics, i Déu de les fronteres i dels viatgers, dels pastors, dels oradors, de l’enginy, dels literats i poetes, de l’atletisme, dels pesos i mesures, dels invents i en general del comerç, de l’astúcia, dels lladres i dels mentiders. Era fill de Zeus i de la plèiade Maia i pare d’Eudor. A la mitologia romana s’anomenava Mercuri.

 30. Pablo Chinchilla

  Salve!

  Sí, vam visitar el British museum i a més vam anar al Tate Modern, National Gallery i Natural History museum.
  A mi sincerament el Britsh Museum no hem va agradar molt, el meu preferit va ser el Natural History museum.
  Per mi el Natural va ser el més interessant i entretingut per a tots.
  El poc que recordo del Britsh, em va semblar molt xulo. L’època que hem va agradar més sense dubte va ser l’egípcia, és molt impressionant veure les mòmies i faraons, i tota la decoració és increïble.
  L’única escultura que reconec és Hèrcules, déu romà, era fill de Júpiter i va fer 12 grans treballs.

 31. Ariadna Lorenzo Fabra

  La setmana passada vam anar Londres i la majoria de les coses que vam veure van ser museus, al “British Museum” les diferents sales mostraven cultures i èpoques molt diferents entre si i es podia apreciar molt el contrast.
  L’època que em va semblar més interessant va ser la egípcia perquè a part de que sempre m’ha agradat molt, tot estava molt ben conservat (els sarcòfags sobretot) i ben explicat ( al costat de cada cosa hi havia una petita explicació de que era i de l’any en que es va fer). Em van impressionar molt els animals momificats perquè es podia apreciar molt la seva estructura.
  Però la cosa que em va agradar més sens dubte va ser la Pedra Rosetta ja que gràcies a ella avui en dia coneixem milers de llengües, a part, l’han conservat molt bé.
  També vam veure algunes de les sales que surten al vídeo on hi havia escultures gregues, el meu grup i jo sobretot ens vam fixar en una sala on hi havia arquitectura grega i es podien veure restes d’edificis i de columnes molt ben conservades amb els seus dibuixos.
  El museu que em va agradar més va ser El “National History Museum ” perquè hi havia una gran varietat de coses per veure, des de esquelets de dinosaures a activitats per experimentar amb el cos humà. En aquest museu hi havia una planta on només hi havia representacions (amb mides reals ) de gairebé tots els animals que coneixem avui en dia, la que em va impressionar més va ser una balena ja que em vaig poder fer a l’idea de com és de gran una balena.
  Si que coneix alguns dels personatges grecs i romans del vídeo com per exemple:
  -Zeus/Júpiter, déu principal de l’Olímp, té com a tribut el llamp, els núvols, el tro i la pluja. És fill de Rea i Cronos és representat sovint assegut en un tron, empunyant el ceptre o el llamp i acompanyat de l’àguila.
  -Venus/Afrodita, la deesa de l’amor i la bellesa, filla de Cronos i Rea i representada per un colom, una rosa…
  -Hermes/Mercuri, és el déu missatger i està caracteritzat per un casco i unes sabates amb ales.

  M’he pogut fixar que encara que fa 4 anys d’aquest article pràcticament vam fer el mateix recorregut de museus que fa 4 anys.

 32. Anna Ruiz Solà

  Salve!
  Fa un parell d’anys ja vaig estar a Londres i aquest any he tornat a repetir, però amb l’institut, i per tant, amb els amics. Ha sigut un viatge inoblidable.
  Vam visitar bastants museus, i un d’ells va ser el “British Museum”. És un museu preciós on estàs replet de cultures de tot el món, a més, és una sort que sigui gratuït. La part que em va agradar més va ser la que és sobre Egipte. Vam veure mòmies, sarcòfags… molt interessant.
  El museu que més em va agradar va ser la “National Gallery”. Les sales i els quadres eren preciosos i et podies passar hores observant-los.
  Sobre el vídeo, un dels personatges que he reconegut ha sigut Venus, deessa romana principalment associada amb l’amor i la bellesa, i equivalent a la bella grega Afrodita.

 33. Leo Ferrero

  Salve!
  -Heu visitat mai aquest museu? Si és així, què us ha semblat?
  Sí, jo també vaig visitar aquest mateix museu quan vaig anar a Londres amb l’institut. Em va semblar una visita molt interessant, sobretot perquè al museu hi havien tres cultures molt significatives en exposició: grega/romana, egipcia i japonesa. Totes tres comptaven amb una gran varietat d’objectes impressionants.
  -Quina època de les que es mostren us ha semblat més interessant? Per què?
  Pel meu cas, em va agradar més la cultura japonesa ja que m’atreu molt la forma en que vivien, els deus en els que creien, les pintures que feien, el seu art… però no em va semblar menys les altres exposicions.
  -Als alumnes de 4t que heu anat a Londres, quin museu us ha agradat més?
  Sense cap dubte em va agradar més el British museum per tot el que hi he dit anteriorment: la gran varietat, els objectes exposats, les cultures, etc.
  -Coneixeu algun dels personatges grecs i romans que surten al video? Podríeu explicar alguna cosa sobre ells?
  Conec molts dels personatges que surten al video i un d’ells és Zeus. Zeus, deu grec del medi aeri, deu de deus i germà i marit d’Hera era el deu més poderós entre tots els olímpics. També va ser el primer deu de la nova generació olímpica, fill de Cronos i Rea, dos titans.
  Vale!

 34. Brenda Morilla

  Heu visitat mai aquest museu? Si és així, què us ha semblat?
  Si, l’hem visitat aquest any quan vam anar a Londres.La veritat es que era un museu molt gran amb diferents tipus de sales, jo també hem vaig fixar en que hi havia moltes coses romanes i vaig aprofitar per passar foto als professors.
  Quina època de les que es mostren us ha semblat més interessant? Per què?
  L’època dels egipcis, perquè hem sembla molt estrany i interessant això de les mòmies i els animals momificats.
  Als alumnes de 4t que heu anat a Londres, quin museu us ha agradat més?
  A mi sincerament el museu que hem va agradar més va ser el Natural History Museum, ja que hi havien esquelets de tots tipus d’animals fins i tot de dinosaures!
  Coneixeu algun dels personatges grecs i romans que surten al video? Podríeu explicar alguna cosa sobre ells?
  Si. Zeus que és el déu dels deus.
  Hèrcules que era un déu també.
  Venus que era la deessa de l’amor.

 35. Albert Gironès Rodríguez

  Salve!

  Jo no he tingut l’oportunitat d’anar a Londres, mai he visitat el British Museum.

  He llegit l’article i he visionat el vídeo, m’ha cridat l’atenció les escultures egípcies, les decoracions per les tombes m’han deixat de pedra. La vida dels egipcis sempre m’ha cridat l’atenció, la manera d’anar vestits i la seva manera de viure.

  He cercat informació a internet dels diferents museus que van visitar els meus companys, el que més m’ha cridat l’atenció i m’ha fet pernedir-me de no anari a Londres ha sigut el Natural History Museum.

 36. Marta Molina

  Salve!
  Fa poc que vam estar a Londres, per tant encara recordo molt bé tot el que vam fer i totes les experiències viscudes.
  Havia estat feia poc a Anglaterra però a Londres només l’havia visitat un dia. Per tant m’havien quedat moltes coses pendents per veure.
  Sempre havia tingut la il·lusió d’arribar a quart de l’ESO per poder fer aquest viatge. Em va fer molta il·lusió.
  Vam visitar molts museus, encara que, no vam anar al “Madame Tussaud”, la veritat és que m’hagués agradat.
  El British museum va estar bé, crec que és dels que més coses relacionades sobre Egipte tenia.
  Em va agradar bastant, ja que m’agrada la història però vaig trobar a faltar alguna explicació.
  En el National gallery hi havia quadres molt interessants i a mi em va faltar temps per veure tot el” Natural History Museum”, ja que també volíem anar al “Hyde Park”.
  Sobre el vídeo, conec a la deessa Venus, la deessa de l’amor i la bellesa, filla de Júpiter, en grec Afrodita.
  També apareix Zeus, deu dels déus que governa a l’Olimp.
  Es deu del cel i del tro

 37. Pol Solanas

  Jo he anat al viatge i m’ha semblat un viatge molt interessant, ja que Londres és molt bonic i tenia museus i moltes escultures.
  Vam visitar molts museus, que aportaven moltes coses i eren interessants, que és important perquè si no són interessants no estem pendents de res i no aprenem.
  El viatge ens va aportar moltes coses, entre elles hi havien bastantes que eren llatines.
  Vale!

 38. Enric Gómez

  Jo si que hi vaig ser a Londres, aquest any, amb els meus companys de 4rt.
  Que jo recordi, ha sigut una de les millors experiències que he viscut amb amics, cent per cent recomanable.
  El British Museum un del millors museus que vam visitar, només entrar ja veus la seva immensitat, i el seu impressionant sostre. La secció que més hem va agradar va ser la sala de Egipte, hi havia escultures i mòmies impressionants.
  També vam veure moltes escultures gregues i romanes que estaven molt ben conservades.
  Però sense dubte, el museu que hem va agradar més va ser el Natural History Museum, on hi havien ple d’animals i també dinosaures que hem van impressionar molt.
  En resum, ha sigut de les millors experiències que he viscut mai, i sobretot gràcies a la companyia.

 39. Marta Ucero

  SALVE!
  Jo aquest any he anat a Londres i he visitat aquest museu juntament amb d’altres, no m’ha semblat el millor dels museus que he visitat però tot i així va ser un dels que mes em va agradar. La época que vaig veure i em va semblar més interessant i es també la que mes em va agradar es l’Egípcia perquè estava molt ben conservada i es podien apreciar molts detalls. Ami personalment el museu que mes em va agradar va ser el Natural History Museum pels animals que hi havia momificats, la part de dinosaures, i les sales de minerals i pedres. En general va ser el que mes em va agradar perquè es el que incluïa més activitats interctives per a tot tipus de públic.
  En el vídeo he reconegut dos personatges:
  – Hermes, que era el missatger del Déus Olímpics, entre d’altres també Déu de les fronteres i dels viatgers.
  -Venus, la deessa romana de l’amor i la bellesa.

 40. Carla Marín

  Salve!
  Com alumna de 4rt d’ESO que ha anat aquest any a Londres, m’ha semblat una experiència única.
  -Heu visitat mai aquest museu? Si és així, què us ha semblat?
  Si, m’ha semblat un del museus mes interessants de Londes, ja que hi havien moltíssims apartats separats per èpoques distintes i de diferents llocs.
  -Quina època de les que es mostren us ha semblat més interessant? Per què?
  L’època de Grècia perquè hem sembla l’època on les escultures i les pintures son les mes boniques.
  -Als alumnes de 4t que heu anat a Londres, quin museu us ha agradat més?
  El museu que mes m’ha agradat a sigut el natural history museum perquè hi havien totes les especies d’animals que hi han i han hagut .
  -Coneixeu algun dels personatges grecs i romans que surten al vídeo? Podríeu explicar alguna cosa sobre ells?
  Venus que es la deessa de l’amor.
  Hèrcules que es un altre deu.
  Hermes que es el deu de la rapidesa.
  Zeus que es el deu dels deus.

 41. Júlia Ramos

  Salve.
  Com cada any els alumnes de 4t (2019) també hem anat a Londres durant una setmana. La veritat és que ha sigut una experiència molt maca. Vam visitar molts llocs importants de la ciutat i un d’ells va ser el British museu. Aquest museu em va impactar molt ja que d’entrada és molt gran. M’encanta el seu disseny, tant per fora com per dins. Malauradament, jo i el meu grup no vam poder visitar la part dels romans, però sí vam anar a la part d’Egipte i em va meravellar. Des de ben petita que la història egípcia m’ha interessat molt, doncs, vaig poder gaudir.
  El museu que més em va agradar va ser el Museu natural d’història ja que em va impressionar molt veure moltes espècies d’animals que existeixen i que van existir. La part del cos humà em va semblar molt divertit ja que podia realitzar les proves que hi havien al museu. Jo del vídeo conec a la Venus (deessa de la guerra, filla de Júpiter i pertany a la Triada Capitolina juntament amb la Juno). Jo del vídeo conec la estàtua de Hermes, el missatger dels Deus i també a Venus, deessa de la guerra i filla de Júpiter.
  Haig de dir que l’article està molt ben redactat i encara que sigui de fa molts anys valoro l’esforç aplicat en aquest article.
  Vale!

 42. Lucía Nieto

  Heu visitat mai aquest museu? Si és així, què us ha semblat?
  Sí que he visitat aquest museu al viatge a Londres d’aquest any. Em va semblar un dels museus més interessants dels que vam visitar, hi havia una gran variació de cultures de l’antiguitat, les escultures estaven molt bé conservades i pots
  Quina època de les que es mostren us ha semblat més interessant? Per què?
  L’època egípcia va ser la més interessant, estava tot en molt bones condicions, els sarcòfags amb les pintures, persones i animals momificats, l’arquitectura…, sempre m’ha agradat la seva cultura i endinsar-me dintre d’aquell museu va estar d’allò més bé per adquirir coneixements i apreciar tot el que hi havia a les sales.
  Als alumnes de 4t que heu anat a Londres, quin museu us ha agradat més?
  El museu que més em va agradar va ser o el British Museum o el National Gallery.
  Coneixeu algun dels personatges grecs i romans que surten al video? Podríeu explicar alguna cosa sobre ells?
  Sí. La primera escultura és la deesa Venus (Afrodita) filla de Zeus, és la deesa de l’amor, la bellesa i la fertilitat. Els seus atributs són la petxina, el dofí, el colom i la poma.
  El següent és Hermes (Mercuri), fill de Zeus, és el deu missatger, del comerç i de les mentides. Els seus atributs són les ales al cas i les botes.
  Zeus (Júpiter), fill de Cronos i Rea, és el deu de tots els déus. Els seus atributs són el tro, el raig, l’àguila i el ceptre.
  Hèrcules (Heracles) fill de Zeus i Alcmena, és l’heroi de la mitologia grega. El seu atribut és la seva força.

  Avete!!

 43. Claudia Anselmo

  En el meu cas si que vaig anar a Londres i vam anar al british museum, hem vaig sorprendre perquè hi havien moltísimes coses romanes i jo al entrar no sabía que hi hauríen coses així d’aquesta època.
  Us felicito per aquest article, heu aprofitat la visita a Londres.
  Aquest museu és d’aquests que quan vas a alguna ciutat, en aquest cas Londres l’has de visitar si o si, encara que hi ha molta cosa i a mi em va faltar visitar molt, jo crec que aquest museu no es pot ni visitar en 1 día sençer de lo gran que és.
  És molt impressionant veure les ruines històriques d’aquest museu, trobes com tresors de tot el món i moltísimes exposicions de diferents àmbits culturals.
  L’época que més em va agradar va ser l’Antiga Grècia ja que hi havien moltes ceramíques, estatues, hi havien peçes de totes les époques per flipar….
  Jo en coneíxia ja el déu Zeus déus principal de l’Olímp, del cel i dels fenòmens atmosfèrics com el llamp, els núvols, el tro i la pluja. Fill de Rea i Cronos, va succeir el seu pare com a senyor de l’univers

 44. pol garduño

  Salve,
  jo a londres ja havia estat un parell de cops, tot hi això em va semblar molt divertida i vaig poder l’oportunitat de visitar museus que no havia pogut veure anteriorment, per exemple el “National Gallery” o el “British Museum” que tot hi si hi vaig estar no ho vaig poder gaudir com en l’estancia amb el cole ja que un professor, Oscar Català, es va oferir a fer-nos una visita guiada a tots els que ho decitjesim. En aquest visita guiada vam poder veure obres com ara la lleona ferida, les momies,els Marbres de Elegin, el Partenón i ,entre altres, la pedra de rosetta la qual em sembla molt interesant ja és una pedra de granodiorita on hi ha gravat, en dues llengües diferents (egípcia i grega), però en tres escriptures (jeroglífica, demòtica egípcia, i grega), un mateix decret de Ptolemeu V del 196 aC. Com que el grec era ja conegut, la pedra va ser la clau per al desxiframent dels jeroglífics egipcis, el 1822. La descoberta va facilitar la traducció d’altres texts jeroglífics.
  En definitiva, la estancia a Londres em va semblar molt interessant tant per millorar el nostre angles augmentar els nostres coneixements culturals i historics i descobrir una nova ciutat tant bonica com Londres. Ho recomano a tothom i penso que com molt bé heu dit que es un bon final per una etapa.
  vale!

 45. Paula Sorribes

  Heu visitat mai aquest museu? Si és així, què us ha semblat?
  Sí que he visitat aquest museu. Em va semblar molt interessant i molt gran, amb moltes sales. Cada sala era molt interessant i em va saber molt greu no tenir temps de poder veure-les totes.
  A mi aquest museu és un dels que més m’ha agradat perquè hi ha moltíssimes coses interessants, com la pedra Rosetta o una exposició que ens mostrava tots els medicaments que s’havia pres una persona durant la seva vida.
  Quina època de les que es mostren us ha semblat més interessant? Per què?
  A mi l’època que més m’ha agradat és la de l’antic Egipte. Em va agradar molt perquè hi havien mòmies i, a més, t’explicava com ho havien fet perquè es conservés tan bé.
  Hi havien joies de l’antic Egipte que eren molt boniques.
  També hi havia una sala on hi havien àmfores i com unes banyeres de fang que utilitzaven per rentar-se.
  Als alumnes de 4t que heu anat a Londres, quin museu us ha agradat més?
  El museu que més em va agradar va ser el Natural History Museum perquè té moltes sales i totes són molt interessants. Recordo que en una sala hi havien jocs per jugar amb la memòria i amb els sentits. És un museu molt interactiu i creatiu, la veritat és que em va sorprendre. Hi havia una part destinada als fòssils dels dinosaures i que també ens mostrava a través d’imatges com havien viscut.
  Coneixeu algun dels personatges grecs i romans que surten al video? Podríeu explicar alguna cosa sobre ells?
  Sí, conec a Hermes i Zeus perquè els hem treballat a classe, però també sé algunes coses sobre Hèrcules.
  El nom llatí d’Hermes és Mercuri i és el fill de Zeus. És el déu del comerç, missatger, té fama de mentider, però sap guardar un secret, ja que és el déu missatger. Els seus atributs són les ales que té al casc i a les sabates i que porta una capa.
  El nom llatí de Zeus és Júpiter i és el fill de Cronos i Rea. És el rei dels déus i simbolitza força, poder i domini. Els seus atributs són que és un home gran, amb un llamp i un tro i que porta un ceptre una àguila.
  El nom grec d’Hèrcules és Hèracles. Fill de Zeus i una mortal. Va dur a terme els dotze treballs d’Hèracles i va ser divinitzat.

 46. Laia Torres

  1.Heu visitat mai aquest museu? Si és així, què us ha semblat?
  No, mai l’he visitat ja que mai he anat a Londres i m’agradaria haver-hi anat aquest curs, però no ha pogut ser! Tot i que si algun cop hi anes a Londres, m’agradaria visitar-lo.
  2.Quina època de les que es mostren us ha semblat més interessant? Per què?
  Pel que he vist al article, la egipcia però m’agradaria haver vist això en directe.
  3.Coneixeu algun dels personatges grecs i romans que surten al video? Podríeu explicar alguna cosa sobre ells?
  Conec a Zeus déu dels déus (Júpiter), Hermes déu missatger (Mercuri, Hèracles heroi fill de Zeus i d’una mortal (Hèrcules), Afrodita deessa de l’amor (Venus)

 47. Marina Solà

  Salve!
  -Heu visitat mai aquest museu? Si és així, què us ha semblat?
  Sí, sí que l’he visitat ja que aquest any hem tingut la sort d’anar a Londres també. El British Museum ja l’havia visitat abans, però això no ha fet que perdés l’interés. Aquest museu m’agrada perquè, a part de ser gratuït, és ple de coses interessants i importants, de moltes èpoques i molt variades. També m’interessa molt la seva arquitectura, des de la gran entrada que té fins al sostre de vidre que es pot observar abans d’entrar a la botiga. Un museu molt complert!
  -Quina època de les que es mostren us ha semblat més interessant? Per què?
  La part que més m’ha agradat sempre han sigut les mòmies de l’antic Egipte. Això és perquè em sembla increïble com s’ho feien per conservar els cossos i com d’eficaç era aquest mètode. També em va impactar com de bé es conservaven els cossos, ja sigui d’animals o de persones, i la varietat de dissenys, mides i formes dels sarcòfags.
  -Als alumnes de 4t que heu anat a Londres, quin museu us ha agradat més?
  A mi, personalment, el museu que més em va agradar va ser el Natural History Museum. Aquest museu em va agradar moltíssim com era per fora, però al entrar dins, encara em va agradar més. L’arquitectura es el que més em va agradar, i totes les seves sales i exposicions estaven molt ben fetes i eren molt interessants. Em va saber greu no haver tingut temps per veure’l sencer i gaudir-ne més.
  -Coneixeu algun dels personatges grecs i romans que surten al video? Podríeu explicar alguna cosa sobre ells?
  Sí, per exemple Venus. El nom en grec d’aquesta deessa és Afrodita. És la deessa de l’amor, el plaer i la bellesa femenina. És filla de Zeus/Júpiter, i és reconeguda per els seus atributs. Aquests són la petxina, el colom, la rosa i la poma.
  Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *