Magna Celebratio MMXIV, t’hi apuntes?

Com en les vuit edicions anteriors, es celebra la Magna Celebratio, el festival de reconstrucció històrica romana de Badalona, durant l’últim cap de setmana d’abril (26-27). Aquest l’organitza el Museu de Badalona, i durant dos dies els carrers del voltant es vesteixen de romans per ensenyar a la gent els oficis i la vida quotidiana dels romans. A més, en el transcurs d’aquests dies s’organitzen actes i representacions sobre diferents aspectes de la vida romana.

L’institut Isaac Albéniz (Badalona), l’institut Premià de Mar i l’escola Vedruna de Gràcia (Barcelona) hi participen des de fa molts anys (2013201220112010) des de l’àmbit de l’educació, i s’encarreguen dels jocs (ludi) i l’ensenyament romans (schola). Hi ha quatre espais que treballem: el ludus grammaticus, el ludus literarius, el ludus rethoricus i els jocs romans (ludi). Si voleu més informació podeu mirar aquí.

Enguany canviarem de lloc, i, en lloc d’estar al pàrquing de davant el museu, estarem al parc que hi ha al costat de l’edifici de correus, on no hi haurà tanta acumulació de gent i estarem més tranquils.

Vista general del nou emplaçament

Participar és una experiència que, en el meu cas, és interessant i, en resum, t’ho passes molt bé, ja que ensenyes a la gent com escriure el seu nom en grec, o a presentar-se en llatí, i al final t’ho agraeixen. Per tant, a què esperes? La Teresa, la Margalida i en Jordi us animen a participar-hi!

Deixeu als comentaris quina és la vostra opinió al respecte, si hi voleu anar, o no…

Arnau Lario

1r Batxillerat Grec i Llatí

60 thoughts on “Magna Celebratio MMXIV, t’hi apuntes?

 1. Carla Latorre

  Salvete !

  Com cada any estic molt entusiasmada per tornar a la Magna Celebratio, penso que és un esdeveniment molt important de Badalona. M’agrada molt participar, i és una oportunitat per divertir-se amb la família, i que els nens s’ho passin molt bé. L’any passat per desgràcia va ploure i va ser una mica trist, però us recomano que hi aneu.

  Vale

 2. Amar Astudillo

  Com a cada any m’ilusiona la Magna però per motius familiars mai puc participar-hi. Molts dels meus companys han participant i segons els seus comentaris es molt entretingut. Crec que es una bona manera de recorda a la gent que Badalona, Baetulo, ha sigut una ciutat romana i, també, per involucrar i animar als més petits a coneixer el món romá. Espero poder participar aquest any i poder gaudir d’aquesta experiencia que sense dubtes sera molt interessant.

 3. Martí Folch

  Salvete omnies!
  Sóc en Martí Folch, alumne de l’escola Vedruna Gràcia i escric aquest comentari perquè m’agradaria molt participar a la Magna Celebratio, ja que l’any passat, per coincidència amb altres esdeveniments personals, no vaig poder participar-hi. Aquest any, afortunadament, sí que podré.
  Espero amb ànsia poder experimentar d’una manera molt pròxima la vida quotidiana dels habitants de les ciutats romanes, i fer i preparar algunes activitats per tot aquell que estigui interessat en saber una mica més dels nostres orígens, que afortunadament recordem amb nitidesa, i podem reproduir aquest dia tant especial.

  Valete!

 4. Judit García

  Salvete!!!!

  Em dic Judit García i són alumne de l’Escola Vedruna-Gràcia. També formo part de la tripulació del nostre bloc: El Vaixell d’Odisseu, on la majoria el coneixereu per les nostres entrades.
  Volia dirigir-me a vosaltres per dir que aquesta any per fi puc assistir a la Magna Celebratio! L’any passat vaig tenir imprevistos just durant les dues ultimes setmanes incluint-hi la de la Magna i a causa d’això no vaig poder assistir tot i què em moria de ganes!!!

  Ja tinc moltes ganes que arribi aquell cap de setmana i espero gaudir de l’esperiència que a tots ens espera.

  Valete!!!

 5. Judit Millan Sunyé

  Salvete!

  Sóc la Judit Millan, una alumne de l’escola Vedruna Gràcia de Barcelona. És el primer any que estudio llatí i grec, i per tant, és el primer any que podré formar part de la Magna Celebratio amb tots vosaltres, i puc assegurar que em fa moltíssima il·lusió!

  Crec que és una oportunitat molt bona per donar a conèixer les llengües clàssiques, la seva cultura entre altres coses, i que ens puguem vestir de romans i fer alguna representació serà extraordinari.
  A mi personalment, m’agradaria poder formar part dels ensenyaments romans (schola), i ensenyar a totes aquelles persones que vulguin a escriure el seu nom en grec, per exemple.

  N’estic convençuda que serà una experiència molt bona!!

 6. Teresa Devesa i Monclús

  Nois i noies, això promet! Em consta a més, que a tots tres centres hi ha molta més gent que s’hi està apuntant.
  Després de mirar amb atenció els vostres comentaris, deixeu-me fer algunes consideracions de part dels “baetulonenses”:
  -Agraïm a l’Arnau, alumne de Premià, l’article que ha permès donar el tret de sortida a l’organització d’aquesta “Schola” compartida”, i també als altres professors implicats que de seguida han contestat per recordar que a les classes ja s’està difonent la proposta.
  -Estem encantats dels comentaris de la Chaymae, des de Premià, i el Martí i les dues Judits des de l’escola Vedruna de Gràcia. NO patiu que ja us he apuntat a la llista i ara caldrà que parleu amb el vostre professor/a sobre el torn que us va millor. Entre tots anirem fent el llistat de la gent interessada. Potser encara superarem la gran participació de l’any passat…
  -Una gran il·lusió m’ha provocat també els missatges de correu d’exalumnes que també s’hi volen apuntar.
  -M’ha agradat molt comprovar que els que vau participar l’any passat vulgueu repetir i hagueu engrescat els companys que s’han incorporat aquest curs a l’institut. No hi ha millor propaganda. Martí, no ho he parlat encara amb el Jordi, però jo crec que la Júlia i l’Alfons i d’altres exalumnes de la Vedruna, amb qui vau estar tan a gust l’any passat, tornaran a ser-hi, perquè aquests no se’n perden ni una.
  -Als de 4t, què voleu què us digui, sou nous en aquesta experiència, però ja veieu que, en general provoca addicció. Si no, creieu que els professors implicats repetiríem any rere any?
  Amb vosaltres ja sabeu que anirem treballant el tema en profunditat, però vull destacar el comentaris de l’Èlia i la Paula, les més documentades, i el de la Cristina, amb una fèrria vocació per l’Educació infantil, que argumenta detalladament i sentida els motius pels qual té ganes de participar-hi.

  I una darrera cosa. Molta atenció, segons les regles de la reconstrucció històrica, “disfressar-se” és un verb prohibit. Nosaltres “ens vestim” de romans o com els romans. Alba i Miguel Ángel, us ho passem perquè és la primera vegada…

 7. Gabriela Hidalgo Andrade

  Salve!

  Per començar, l’idea em sembla fantàstica! Aquesta fira és una gran oportunitat per la gent que no sap res relacionat amb aquest imperi tan antic, el romà. Abans de començar a estudiar llatí a l’institut, no tenia ni idea ni tan sols de com es saludava en l’idioma, així que crec que serà una bona aportació cultural per a la gent que ho visiti. És evident que no ho acabaran sabent tot, ni es convertiran en grans experts; però al menys tindran una idea il·lustrativa de la forma de vida que tenien aquestes persones, les vestimentes, els costums que potser ara amb el temps s’han perdut… I no només això, sinó que també s’emportaràn una bonica experiencia que podran compartir amb la seva familia durant un dia sencer. Honestament, em sorprèn com encara hi ha gent que fa el possible per fer perviure aquesta societat que va existir fa molts segles. De veritat, em trec el barret. Per un moment, les meves expectatives de l’avanç que podriem tenir com a humanitat, es posen molt a dalt del llistó. Aquesta gent és la que fa que continuï valent la pena viure al costat d’un museu! Malgrat això, mai he tingut l’oportunitat de realitzar cap de les activitats que es proposen, perquè dona la casualitat que sempre tenia planejada alguna cosa quan passava per allà. Encara que amb la meva germana, m’enrecordo que un dia passejant, vam veure les paradetes i ens vam aturar un moment per apreciar tot el que feien.
  No estic segura si podre participar-hi, però no descarto fer-ho algun dia. Sembla una experiència que no me la puc perdre, sobretot perquè aprens a interactuar amb la gent i guanyes confiança en tu mateixa!
  No obstant, espero que els que aneu, us ho passeu pipa.

  Vale!

 8. Pau Molar Vilà

  Salve!

  A mi m’agradaria participar en la Magna Celebratio aquest any, que és el primer que faig Llatí. A més, jo crec que m’agradarà prendre part en aquesta celebració lúdica i cultural. Les anteriors edicions del 2012 i del 2013 van ser molt completes, ja que els diferents stands de la Magna intentaven recrear fidelment la vida d’una ciutat romana de mida mitjana.

  La Magna Celebratio del 2013 va tractar temes diversos, des de la construcció d’una muralla fins als jocs d’equilibri, passant per l’elaboració de cordes, ungüents, pentinats femenins, etc. També s’hi podia trobar una activitat inspirada en l’escola romana, que era el ludus rhetoricus (art de l’oratòria i de la retòrica, que es combinen en el debat; en aquesta oacsió, em sembla recordar que el debat va ser en grec).

  La Magna Celebratio del 2012 es va centrar en dos aspectes importants: els ludus d’equilibri ( scarpeda i gradis gralli)i l’schola, integrada pel ludus grammaticus i el ludus rhetoricus.

  En la Magna del 2011, els ludi (els mateixos que hem esmentat abans, més el literarius)van completar l’schola. A més, hi va haver el pati d’esbarjo, que aquesta vegada va combinar els jocs tradicionals romans (com el ja anomenat scarpeda) amb l’exhibició de pintura mural i el taller de titelles. També van ser-hi presents els legionaris.

  La Magna Celebratio del 2010 va estar centrada en els jocs romans, com per exemple el ludus deltae, la pecuniam conicere, la tropa, elio-io, el turbo, el funem saltare, el tris, el loculus archimedius, la pupa, el grallis gradi, el talus, la pila ludi, la scaperda.

  Comentaré alguns dels jocs que m’han semblat més rellevants:

  El ludus deltae consisteix a tirar daus damunt d’una piràmide numerada des de l’I fins al X.
  El pecuniam conicere consisteix a tirar monedes a qualsevol dels forats d’una tauleta.
  La tropa consisteix a tirar boletes dins d’una petita gerra de fang.
  El io-io romà és idèntic al io-io actual.
  El turbo és equivalent al joc de la baldufa actual, però la mida de la baldufa romana és més petita.
  El funem saltare és el joc de la corda actual.
  El tris sembla ser l’antecedent de les dames dels nostres dies.
  El io-io és idèntic al io-io que tots coneixem.
  El loculus archimedius sembla ser l’avantpassat del tangram.

  Jo penso participar a la Magna Celebratio d’aquest any amb la intenció de fer reviure la cultura romana i engrescar els nens.

  Vale!

 9. Fatima Slaoui

  Salvete!
  Gracies per la seva invitació , ja que esta be aquests jocs de la magna celebratio que es fan cada any i que molt colegis participen, de tant el meu , es bona idea aquest jocs que es fan, m’agrada la idea que la gent que estara en el jocs puguin escriure escriure el seu nom amb grec. Jo personalment m’agrdaria aprendr e a escriure el meu nom amb grec. Peró jo crec que no podre estar-hi i m’agradaria que molta gent anessi ja que jo no vaig.
  Vaig veure que tots el anys es va fer la magna celebratio
  La magna celebratio de 2010 hi van ser com jocs romans com els jocs: el tris, el talus i més encara…
  En el 2011 o van fer en un pati d’esbarjo que va haber-hi una mescla de jocs romans amb tallers de pintura i jocs de titelles.
  En 2012 A l’Schola, tant a aquells que es podia triar entre el Ludus litterarius com als del grammaticus.
  I la magna celebratio de 2013 que va ser la última van ser temes diversos també l’elaboració de cordes, ungüents, pentinats femenins, etc. També en el magna celebratio de el any 2013 es podia trobar el ludus rhetoricus.

 10. Mariona Ferrer

  Salvete!

  Sóc la Mariona Ferrer, alumne de primer de Batxillerat de l’escola Vedruna de Gràcia. M’encantaria participar a la Magna Celebratio, una gran festa que porta celebrant-se molts anys- Espero que siguin més!- i en la qual ja vaig participar l’any passat. Espero que aquest any el temps ens sigui favorable i així poder gaudir-ho encara més!
  Vull repetir aquesta gran experiència perquè realment m’ho vaig passar genial amb els meus companys romans i la gent que venia a veure’ns.
  M’agradaria anar tot el dia de dissabte i participar en els jocs, on vaig estar l’any passat, i també a schola, ensenyant als més petits com escriure el seu nom en grec!

  VALETE!

 11. Marta Villar

  Salve!
  Sóc la Marta Villar una alumne recent de l’escola Vedruna Gràcia de Barcelona. Sóc una tripulant que forma part del bloc El vaixell d’Odisseu i desde que hi vaig començar en ell, n’he sentit molt ha parlar sobre aquest festival i com no ja hi ha arribat el moment.
  M’agradaria participar a la Magna Celebratio, ja que crec que és una experiencia que deu deixar bon sabor de boca per tots els seus participants. Aquest any serà el primer en que celebri aquest festival juntament amb els meus companys que m’han donat molt bones perspectives sobre ell i és així com ho desitjo. Ens veiem en breus!
  Valete!

 12. Sofía Menéndez- Arango

  I un altre any tots de cap a la Magna!
  Sóc alumna de l’Escola Vedruna Gràcia i l’any passat vaig tenir el privilegi de participar en una de les edicions de reconstrucció històrica més especials, ja que el mateix Museu d’Història de Badalona, ens va cedir les seves instal·lacions per poder recrear-nos en aquest món tan especial i tan proper a nosaltres. Ja diuen ja que “no hay mal que por bien no venga”, i ara farà un any, tots nosaltres vam provar-ho de primera mà amb la pluja que ens va caure…
  És de les experiències que cal viure i que per molts adjectius que li atribueixis, no hi ha cap que designi el sentiment de participar-hi. És per això que agraeixo la invitació i us animo a tots a ser-hi. Valete, ens veiem ben d’hora!

 13. Anna Catalán

  Salvete!

  Sóc l’Anna Catalán García, una alumna de l’escola Vedruna Gràcia, i nova navegant del vaixell d’Odisseu.
  Aquest any serà el primer cop que participaré en la ”Magna Celebratio” i espero repetir els pròxims anys.
  M’agradaria col·laborar en el taller de jocs, i poder ensenyar als nens a escriure el seu nom en grec.
  Tinc moltes ganes de que arribi el dia!
  Valete! 😀

 14. Jennifer Franco i Marta Méndez

  Salvete!

  Trobem molt interessant aquest festival, ja que es molt entretingut, perquè hi participa molta gent, hi ha diverses activitats per totes les edats.
  Té lloc en l’últim cap de setmana d’abril en la cual aquests dos dies la gent que duu a terme aquesta activitat poden alternar els torns; matí només, tarda només, matí i tarda, o bé tot el cap de setmana.
  Trobem que amb aquest festival on s’organitzen actes i representacions es poden aprendre diferents aspectes de la vida romana.

  Durant aquests anys que porteu fent aquest festival trobem que cada vegada hi ha més gent que hi participa, també hi trobem que de cara a les activitats hi ha de tota mena i de molt interessants.

  Es una llastima que l’any passat plogués peró tot i així ens agrada saber que no es va deixar de fer aquestes demostracions i tallers.

  Hem trobat que els jocs per als nadons (crepitacula), que son els que emetien sons en agitar-los, per captar l’atenció del nen, i fent servir els sonalls, els cascabells i els xiulets ens sembla molt divertit!

  Per lo que hem pogut veure d’aquest festival en general es que es molt divertit i interessant, ja que s’aprenen moltes coses.
  I per això estem molt orgulloses de que en la nostre ciutat es facin festivals com aquests, no teniem ni una petita idea d’aquest festival, ni de les diverses activitats que poden haver-hi.

  Valete!

 15. Raquel Galceran

  Hola!

  Em dic Raquel Galceran i sóc alumna de 1r de Batxillerat de l’escola Vedruna-Gràcia. Anteriorment, com molts altres companys meus han comentat, a mi també m’agradaria participar a la “Magna Celebratio”.
  Quan el nostre professor de clàssiques – en Jordi – en va explicar de en què consistia, ell ho deia amb un interès impressionant i això em va donar ganes de voler provar aquesta experiència.
  Sobretot, el meu objectiu, és veure la cara dels nens i dels pares sorpresos mentre que aprenen. Vestir-se com aquella època també sona interessant.

  Tinc ganes que arribi el dia esperat!

 16. Gabriela Hidalgo Andrade

  Salve un altre cop!

  Cada any, el darrer cap de setmana d’abril i durant tres dies, el Museu de Badalona organitza la Magna Celebratio: un festival romà. En total, ja porten unes nou edicions, és a dir, nou anys consecutius (sense comptar aquest) fent possible aquest event. Si busqueu amb més exactitud, tot va començar al 2005. Podem trobar espais arqueològics de Baetulo, la possibilitat de degustar un menú romà als restaurants de la ciutat, hi ha també la recreació d’oficis i escenes portats a terme per grups de reconstrucció històrica i la divulgació de la vida quotidiana per especialistes en món romà. Com a dada curiosa, cal destacar a més, que la Magna Celebratio es troba entre els festivals romans més rellevants de Catalunya.

  Magna Celebratio 2013:

  El “Magna Celebratio” de l’any passat, va estar molt divers i es van portar a terme moltes activitats.
  Hi ha haver conferències, a on es parlaven de temes com la bellesa romana: dels tocador als pentinats, com les classes socials a Roma tenien els seus codis, essències, olis, i tota la mena de productes que eren utilitzats pels més rics, en un món de sofisticació que contrastava amb la higiene bàsica de les classes populars. Coneixerem els estris que s’utilitzaven, els diferents components amb que s’elaboraven els perfums, cremes i pomades que les matrones romanes utilitzaven tant per embellir com per amagar imperfeccions, i els espais públics i privats que s’utilitzaven per al culte al cos. Si bé els romans són coneguts pel seu coneixement de la viticultura i la seva relació amb el vi, els ciutadans de l’Imperi també bevien cervesa. Hi va haver també una conferència de Baeutulo i Barcino, que ens permetrà entendre la relació entre aquestes dues ciutats i la seva història des de la fundació fins al segle II dC.
  Amb motiu de la Magna Celebratio, el Museu va obrir en horari ampliat per tal que els visitants puguin accedir al conjunt de les Termes i el Decumanus, on podien veure una nova i espectacular museografia que feia més comprensibles les restes. A més, com a novetat, es podien adquirir rèpliques de peces d’armament, joieria, escultura i d’altres objectes d’època romana, fetes per artesans especialitzats. També hi havia jornades de cuina romana. Es poden apreciar també les meuques, que eres les heteres distingides: a més de serveis sexuals solien amenitzar els banquets amb música i dansa, i sabien llegir i escriure. Sen’s trasllada a l’Atenes del segle III aC, i sen’s fica a la pell d’aquestes dones boniques, refinades i cultes. Assistim a les converses íntimes que tenen entre elles, amb les seves mares o els seus clients. No només això sinó que també tindrem al nostre abast demostracions de les tècniques de filar i teixir, feines molt laborioses que solien fer les dones dins l’àmbit domèstic; Les feines d’una tintoreria: el blanqueig i les diverses tècniques de tenyir utilitzant materials vegetals i animals; la preparació de perfums i cremes, l’ús de joies i elements de bijuteria, i el paper de la dona en la societat romana; veureu també suports, eines, tintes, punxons i altres estris que utilitzaven els romans per escriure, calcular o enviar-se missatges; coneixerem com eren les escoles romanes, les disciplines que s’hi estudiaven, i aprendrem llatí i grec. També participarem en una classe magistral de controversia i aprendrem a jugar com ho feien els romans. Coneixerem la feina dels terrissaires i, com a novetat, veurem un forn de ceràmica en funcionament i un torn de corda per fer dolia i àmfores. Podrem conèixer la tècnica de la fosa de metall emprada en l’antiguitat i molt utilitzada pels romans per fer peces de bronze amb la tècnica de la cera perduda. L’art de la forja per aconseguir fer claus, espases, pollegueres … utilitzant la rèplica d’una fornal d’època romana. Veurem el treball de diferents tipus de pell per fer sabates, moneders i complements. Es farà una demostració del treball de la pedra, des de les eines i tècniques d’extracció dels grans blocs fins a l’ofici artesà o l’expressió artística. També el procés de creació dels mosaics, un dels elements més utilitzats pels romans per decorar les cases benestants i els edificis públics.

  Al Magna Celebratio 2012:

  Es va crear la zona dels “Ludi Romani”: S’aprenia a jugar com es feia en temps dels romans i es disposaven de jocs propis d’aquella època. També estava la “Schola” a on es fan unes demostracions de com es feien els papirs i les tauletes. Es mostren la feina dels pescadors, les arts de pesca, i la confecció de xarxes i altres elements vinculats al món marí; l’elaboració de salaons i les diferents tècniques per conservar el peix quan no hi havia neveres; la fabricació de cordes en època romana, quan s’emprava un sistema similar al que utilitzaven fins fa poc els corders de Badalona; la confecció de nanses de pesca i altres objectes de cistelleria, com alforges i cabassos, imprescindibles en la vida quotidiana del món romà; les arts dels metges, l’instrumental que feien servir i la preparació de pomades per tractar tot tipus de malalties; les eines del fuster i la importància d’aquest ofici per fer mobles, caixes i petits objectes com nines, però també per fer encofrats i aixecar voltes; podrem participar en un joc d’estratègia, ambientat a la ciutat de Baetulo, la Badalona romana; apreciarem la vida d’un legionari en un campament militar romà: indumentària, armament, exercicis i tècniques de combat; i per finalitzar, ensenyaven complements decoratius, aplics i elements com agulles de cap, capsetes i fins i tot mobiliari, tot fet d’os.

  La Magna Celebratio 2011:

  Va destacar un espectacle de titelles romans al museu de Badalona dins les reconstruccions històriques de la Magna Celebratio i la demostració de pintura mural. A més de fer demostracions de com era el sistema educatiu romà i de tenir a l’abast un recinte a on es feien jocs, van tenir un taller que constaria de tres parts: ludus litterarius, ludus grammaticus i ludus rhetoricus. L’escola i el pati d’esbarjo. No es pot demanar més.

  La Magna Celebratio 2010:

  Un grup alemany especialitzat en música mostrava quins eren, com eren i com sonaven els diferents instruments que s’utilitzaven en el temps dels romans. Podrem passejar amb una biga tirada per dos cavalls, al costat d’un auriga com els que acompanyaven, a l’antiga Roma, els comandants militars durant els seus desplaçaments. Gaudirem d’un concert amb peces que s’han recreat a partir de l’estudi dels sons que s’obtenen dels instruments que es coneixen d’època romana, unes melodies que sorprenen i traslladen a la Badalona de fa 2.000 anys. Hi haurà femostracions de la tècnica de filar, teixir i tenyir, una de les feines més laborioses i imprescindibles de les llars romanes, que feien sempre les dones. Al igual que al 2011, aqui és quan es fa també els Ludi Romani i l’espectacle de titelles romanes.

 17. Maria Ros

  Salve!
  Sóc una alumna de 2n de Batxillerat de l’escola Vedruna- Gràcia. L’any passat va ser el primer any que vaig participar a la Magna i la veritat es que vaig disfrutar tant o més que els visitants que van anar venint durant tot el matí. Encara que el temps no acompanyés, ja que va ser un diumenge plujós, hi va haver-hi força gent durant tot el matí, així que aquest any espero que faci més bon temps i que la gent que l’any passat no va venir pel temps, s’engresqui a venir aquest any. És una experiència fantàstica perquè a part de vestir-te com una romana, en les diferents activitats pots aprendre tot sobre la vida dels romans d’aquella època, ja sigui el que menjaven, com i amb què jugaven, com era en general la seva vida diària i quins eren els oficis més populars entre els romans. Sens dubte, no m’ho penso dos cops a l’hora de participar en la Magna 2014!
  Valete!

 18. Àlex Molera

  Salvete!

  Em dic Àlex Molera Garre i sóc alumnE de 2n de Batxillerat de l’Escola Vedruna Gràcia de Barcelona.
  Aquest ja és el tercer any consecutiu que participo a la magna i la veritat és que estic molt content de poder-hi tornar a formar part ja que és una experiència ùnica i molt enriquidora. Aquest any m’agradaria tornar a estar al ludus grammaticus ja que em va agradar molt. Espero que faci molt bon dia!

  Valete!

 19. Helena Adrià

  Salve! Sòc una alumna de 1r de Batxillerat de l’escola Vedruna de Gràcia i em dic Helena Adrià kone.Aquest serà el meu primer any a la ”Magna Celebratio”,companys que ja hi havien assistit altres anys m’han animat a participar-hi i no em vull perdre aquesta activitat que segur serà una gtran esperiència.M’agradaria participar en el taller de jocs o poder ensenyar els nens com a escriure el seu nom o coneixements bàsics en grec! Em fa una ilusió poder vestir-me i sentir-me per un dia com una romana.Ens veiem a La Magna!

 20. Daniela Georgieva

  Salve!
  Sóc una alumna de l’Escola Vedruna-Gràcia de Barcelona, és el primer any que participo en la Magna Celebratio i la primera vegada que assisteixo en una reconstrucció històrica. Estic molt il·lusionada amb el que em podria trobar, ja que veient els altres comentaris sona una experiència que no es pot deixar anar. Quan en Jordi ens va explicar que s’havia d’anar vestit, em vaig primer sorprendre i després em van entrar moltes ganes de veure com va tot això.
  Valete!

 21. Teresa Devesa i Monclús

  Gabriela, veig que has fet una recerca exhaustiva que et permet tenir una visió clara del contingut de la celebració i de la seva evolució. Et diria, però, que hi ha alguns fragments que estan en futur perquè provenen directament del programa de l’edició, cosa que no queda bé quan estàs parlant d’una edició passada. Només podem parlar en futur de la d’aquest any.

 22. Núria Martínez i Sellarès

  Salvete!

  Sóc la Núria Martínez, alumna de l’escola Vedruna-Gràcia, estudiant de 1r de Batx. Mai no havia estudiat ni llatí ni grec així que quan vaig començar el curs i em van començar a agradar tant les clàssiques, em va sorprendre a mi mateixa. Però esta clar que quan una cosa val la pena, tot i que no sigui molt coneguda, enganxa de seguida i encara més tractant- se d’aquesta cultura clàssica de la qual en sóm tots fills i hereus. Trobo molt emocionant que tanta gent estigui implicada en aquest projecte, que ja fa 10 anys que tira endavant, per donar a conèixer una mica més aquest món tant desconegut per tants però a la vegada tant interessant. Ja havia sentit a parlar de la Magna, per unes amigues que hi van participar l’any passat, així que de seguida que el Jordi ens va comentar a classe les activitats que es duien a terme durant el cap de setmana, vaig decidir de seguida que, tenint aquest honor, aquest any no m’ho perdia! Així que compteu amb mi per vestir-me (no disfressar-me, com diuen alguns companys) de romana i compartir amb tots aquells que hi assisteixin una mica dels meus coneixements. Fins d’aqui poc!

 23. Rut Masarnau

  Avete!!

  Que bé que es torni a celebrar la Magna Celebratio! Em dic Rut i és la segona vegada que hi participaré, amb molt de gust, juntament amb els meus companys i companyes, inclosos els d’altres instituts i els qui ja no estudiïn també. Perquè tots anem pel mateix motiu, i això es el que fa que tinguem un vincle comú, que ens acosta.

  Espero passar-ho tant bé o millor que l’any passat, això promet! En reunirem en breus.

  Valete!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *