15 thoughts on “Per què els corbs són negres?

 1. Margalida Capellà Soler

  Ariadna, Júlia, crec que heu aprofitat molt bé el temps i ens acabeu de regalar una bona explicació del mite ovidià. Esperem que aquest tastet ens apropi a la lectura i a la defensa oral (i en el vostre cas davant càmera) dels textos clàssics o de tradició clàssica. Un altre cop, però, heu de prescindir completament dels papers i tenir més confiança.

 2. Maria Mayor

  Salve!

  M’ha agradat molt el video amb l’explicació del mite dels corbs, perquè realment molta gent els hi te por o pensen que porten mala sort, però ningù s’ha parat a pensar el per què. Jo no els hi tenia por ,però sempre he escoltat coses dolentes sobre ells. Moltes felicitats per el video a les alumnes de 4 ESO, un gran treball!!

  Vale!

 3. Judith Martínez Barranco

  Salve!
  Crec que han fet un bon treball, tot i que han llegit bastant.
  El mite ja me’l vaig llegir l’any passat i ja el sabia, ho expliquen força bé.

  vale

 4. Marina Cañas

  Salve!
  Trobo que és una explicació genial noies! Jo mai havia escoltat sobre aquest mite i no tenia ni dea de la historia dels corbs . Jo no sóc supersticiosa però els corbs em fan una mica de por ja que són bastant grans i si s’apropen cap a mi m’assusto. Molt bona feina i moltes felicitats!

 5. Álex

  Salve!

  Personalment m’ha semblat molt interessant, no només perquè a mi m’agraden molt es corbs sinó també perquè el mite en si mateix es molt entretingut.
  No en soc gaire de supersticiós, però si que es veritat que els corbs imposen molt i el seu crit pot donar por.
  Vale!

 6. Judith Martínez Barranco

  El mite d’ovidi consisteix en :
  es divideix en tres parts: primer els protagonistes són divinitats, després hi ha narracions sobre herois i heroïnes i finalment les figures que els antics consideraven històriques tot arrencant de la guerra de Troia. Donen unitat a l’obra la presència constant del canvi, l’ordenació temporal i la continuïtat entre episodis proporcionada per una àmplia gamma de recursos de transició molt enginyosos. El més freqüent d’aquests és la concatenació de personatges. Per exemple en el primer llibre passa de les formacions naturals d’animals a l’aparició de Pitó i tot seguit de la seva mort a mans d’Apol·lo al mite d’Apol·lo i Dafne.

  Els trets de les Metamorfosis fan difícil encasellar‑les en un gènere concret. De tota manera és una obra pròxima a l’èpica si tenim en compte característiques com la mètrica, el seu caràcter narratiu, la seva llargària i molts dels seus temes i personatges, típicament èpics. Tanmateix, a diferència de l’epopeia tradicional, li manca un protagonista i una unitat de narració. Es podria considerar un tipus especial d’èpica, èpica de les emocions, especialment de l’amor, al qual Ovidi dóna molta importància en els mites que conta. En realitat no pertany de manera absoluta a cap gènere, sinó que presenta una gran diversitat d’estils, perquè cada episodi és tractat amb l’estil que el poeta creu més adient. És didàctic al començament, quan descriu el naixement del món, amb evidents influències filosòfiques, esdevé èpic quan relata la ira de Júpiter i el diluvi, pren un to entre elegíac i bucòlic en el mite d’Apol·lo i Dafne, mentre que la narració dels amors de Júpiter i Io té molts elements de comicitat. Altres passatges són tràgics o himnes. Així doncs, a les Metamorfosis la varietat i el canvi són incessants, fent honor al seu títol i al seu tema: canvien els personatges, els escenaris, els arguments, el tractament.

 7. camil.arigon

  El mite ovidià
  Apol·lo es va enamorar de Coronis i la va deixar embarassada. El pare de Coronis va voler que es casés amb un parent, ella va acceptar i li va ser infidel a Apol·lo. El corb era l’animal missatger d’Apol·lo (en aquell moment, de pelatge blanc) i li va avisar de la infidelitat de Coronis. Aleshores Apol·lo va travessar el pit de Coronis amb una fletxa. De seguida es va empenedir però ja era massa tard, tot i així va poder salvar al nadó que portava al ventre i li va anomenar Esclepi, el déu de la medicina. Apol·lo va castigar al corb tornant-lo de color fosc (reflectint el seu odi) i impedint-li estar amb els corbs blancs.

  Enhorabona, considero que està molt ben fet el vídeo, parlen molt clar i s’entén molt bé. Jo no coneixia aquest mite, ara gràcies a elles ja el conec. Sincerament, a mi els corbs mai m’han agradat!!! Sempre els he relacionat amb històries de por, en situacions de nit i sinistres. Crec que aquest mite pretén ensenyar que no t’has de ficar en els problemes del altres perquè no és assumpte teu i pots sortir perjudicat.

  Vale!!

 8. Roser

  El mite explica que el corb és negre a causa de la infidelitat de Coronis a Apol·lo. El corb que era l’au missatgera d’Apol·lo li va confesar a aquest l’engany de la noia que va ser atravessada per una fletxa per Apol·l,, que també va castigar al corb tornant-lo fosc.

  M’ha semblat molt interessant ja que no coneixia la història.

 9. Ana Mª Falcón Durán

  Salve!

  L’any passat vaig llegir aquest mite sobre els corbs negres al llibre “Narracions de mites clàssics” però no me’n recordava de l’explicació. Gràcies a aquest apunt he refrescat la memòria i penso que el fet que hagin fet l’apunt amb un vídeo facilita més la comprensió que de manera escrita (almenys per a mi).
  Molt bon treball!

  Valete 🙂

 10. Clara Serrano Jiménez

  Salve!!
  Jo no n’havia escoltat mai aquest mite, així que m’ha interessat molt! Trobo que heu fet una molt bona explicació i que heu fet una molt bona recerca. I el video va que es pugui entendre molt millor!
  Felicitats 🙂

 11. Marta Gallardo

  Salve!

  El curs passat vam llegir aquest mite al llibre de “Narracions de mites clàssics” però no el recordava gaire.
  Segons el mite. Apol·lo va convertir al corb blanc en un color fosc, com és el negre, perquè així fos diferent als altres.
  Felicitats per la feina, ha quedat bastant bé! A més a més, és una forma original d’apendre.
  Vale!

 12. Iria Rael

  Salve!
  Felicitats pel video, està molt ben fet i molt ben explicat.
  Aquest mite també esta a ”Narracions dels mites clàssics”, tracta sobre que Apol·lo es va enamorar de Coronis i la va deixar embarassada. El pare de Coronis va voler que es casés amb un parent, ella va acceptar i li va ser infidel a Apol·lo. El corb era l’animal missatger d’Apol·lo (en aquell moment, de pelatge blanc) i li va avisar de la infidelitat de Coronis. Aleshores Apol·lo va travessar el pit de Coronis amb una fletxa. De seguida es va empenedir però ja era massa tard, tot i així va poder salvar al nadó que portava al ventre i li va anomenar Esclepi, el déu de la medicina. Apol·lo va castigar al corb tornant-lo de color fosc (reflectint el seu odi) i impedint-li estar amb els corbs blancs.
  Fa poc que m’hel vaig llegir. Gràcies a el vostre video m’he inspirat una mica més per fer el meu.

 13. Judith Martínez

  salve!
  feliciter companyes!! heu fet un molt bon apunt, el mite l’he escoltat abans perquè he llegit el llibre de narracions de mites clàssics, com ha dit abans la meva companya iria, tracta sobre que apol·lo va deixar emabrassada a cronis i desprès d’això hi van haver molts problemes.
  El corb és l’animal missatger d’Apol·lo i és de color negre perquè Apol·lo el va castigar.

  vale

 14. Marta Bonis

  Per què el corbs són negres? – comentari

  Salve!

  El corb sempre ha sigut un simbol poderos durant l’epocà de l’antiga Grecia i Roma, es conegut com un animal astut, trampos, i en la mitologia més recent una profecia del diable, normalment en l’antiga Grecia el que pensaban era que el corb simbolitzaba la mort d’algun parent, i que l’alma s’enava al cel amb el corb, etc. A mi em sembla que el corb representa mort, tristesa, trampos i pecat.

  In proximum!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *