El costat romà de Sabadell

Aquest cap de setmana, mentre estava al Facebook, vaig rebre una imatge compartida, aquesta:

Em va encuriosir, i, com que tinc intenció de fer el treball de recerca sobre aquest tema, vaig anar fins a Sabadell, concretament a la Sanvitxeria Sbd, a prop de la catedral, on vaig conèixer alguns dels integrants d’Arraona romana, un grup de persones que es reuneixen de tant en tant per a fer activitats relacionades amb els romans (excursions, visites, recreacions històriques…). Allà vam parlar amb Jordi Solé, autor del llibre “La conspiració de Tàrraco“, amb el qual va guanyar, fa poc, el premi Nèstor Luján 2013, que ens va explicar la seva visió de la novel·la històrica, cosa que va propiciar un debat, que es va allargar fins la nit.

En la meva opinió, crec que va ser una vetllada molt interessant, ja que vaig poder aprendre coses que no sabia (a més d’adonar-me que em queda molt per llegir) i, sobretot, que les converses s’havien de limitar a Roma, que si no…

Us convido que visiteu el seu grup de Facebook, on sempre pengen coses molt interessants sobre aquest tema, i on tothom a qui agradin els romans hi té cabuda.

8 thoughts on “El costat romà de Sabadell

 1. Margalida Capellà Soler

  Moltes gràcies, Arnau, per haver-hi anat i per fer-nos cinc cèntims a Aracne de les teves impressions. Fildelesclassiques Aracne fa temps que té amistat amb els d’Arraona romana, un gran referent en el món romà al nostre país. No conec personalment Jordi Solé (i m’hagués agradat d’allò més) ni he llegit encara el seu llibre premiat La conspiració de Tàrraco; però me’n varen venir ganes en llegir la notícia del premi als diaris i en veure aquesta entrevista:

 2. Teresa Devesa i Monclús

  Un bon resum de la vetllada, Arnau, segur que els altres participants del col·loqui n’estaran encantats. Gràcies pel vídeo de l’entrevista, Margalida. Durant el col·loqui, sovint s’hi va fer referència i jo encara no l’havia vista.

 3. alarioxtecblocs Post author

  Ave!
  Ja he mirat l’entrevista. És interessant, i he descobert nous detalls del llibre que, sens dubte, haig de llegir. A més, si la pròxima vegada vols venir, segur que et reben amb els braços oberts.

 4. Francesc Sánchez

  Hola Arnau:

  Primer felicitar-te i agrair-te la teva crònica de la trobada i el vídeo que has fet de la trobada a Sabadell. També crec que va ser molt interessat i dedicar un parell d’hores de parlar sobre Roma i la seva cultura sempre és enriquidor.

  Ens va sorprendre a tots molt favorablement el teu interès pel món clàssic i més quan ens vas explicar el tema del teu treball de recerca: ja l’estic esperant -encara que triguis dos anys- i segur, si vols, te’l publicarem. Veure gent jove interessada per la cultura clàssica sempre ens emociona, i ben segur que gran mèrit d’aquesta afició la tenen la teva mare i a la teva professora. Quan se saben transmetre valors es nota.

  Ja veig que participes activament en el nostre grup i espero veure’t assistint a les altres activitats que realitzem, i espero que també transmetis la teva afició als teus companys, que al món romà poden trobar més al·licients dels que es poden imaginar.

  Seguirem els teus passos perquè crec que algun dia podrem ser bons col·laboradors.

  Una abraçada.

  Francesc Sánchez

 5. Arnau Lario

  Moltes gràcies, Francesc. Jo crec que l’Antiguitat és un món extingit que cal recuperar, perquè, en realitat, continua viu en lanostra llengua i en la nostra cultura. I sí, ha estat gràcies a elles, sobretot a la meva mare que he agafat interés en les clàssiques, si bé a mi m’agrada més Roma i la part històrica d’aquestes.
  Per descomptat, quan necessitis la meva ajuda, si es que la pots aribar a necessitar, la tindràs…

 6. falcon.ana

  Salve Arnau!

  M’he estat llegint el teu article i està molt bé que t’interessis d’aquesta manera per tots aquests temes, ja que com has dit bé, et servirà pel teu treball de recerca i aprendràs coses noves, i no només això, sinó que el fet d’haver-les compartit amb tots nosaltres també ens ajuda. M’he mirat l’entrevista i pel que he vist, el llibre de Jordi Solé sembla interessant. A més, m’he adonat per un cop més que Roma i tot el que estigui relacionat amb ella és d’allò més interessant.

  Valete 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *