Adidas amb referents!

Les noves bambes amb ales encara són més estridents!

Adidas: Bambes amb ales

Una de les marques de sabates més conegudes; ADIDAS ha tret un nou tipus de bamba. Aquest nou tipus de bamba té un referent. Heu vist algun cop les noves bambes amb ales? Recordeu aquestes?

Jo ja he vist dues persones amb aquestes bambes pel carrer:

Guiri al metro amb bambes adidas

foto adias

Les relacioneu amb algun mite clàssic? Amb quin?

Què us sembla que Adidas utilitzi referents mitològics?

Us agrada aquesta nova moda que sembla ser que ha començat pels EEUU però que esta arribant aquí?

Expresseu la vostra opinió! Mireu, mireu i comenteu!

Víctor Barranco
1r BATX. C

11 thoughts on “Adidas amb referents!

 1. Margalida Capellà Soler

  Víctor, veig que ser caçador d’Hermes t’està fent veure referents hermètics arreu! Així m’agrada! Ja et veig un dia entra per la porta amb unes vambes amb ales!

 2. victor.barranco2011 Post author

  Salve!!
  Si, la veritat és que la ruta d’Hermes em va servir molt per apendre coses noves, a la visa esta, havia vist algun altre cop aquestes bambes però mai les havia relacionat amb Hermes, sinó que les veie com algo diferent i graciós!
  La veritat és que no és el meu estil de bamba jajajaja!!
  vale 😀

 3. moya.elisa2011

  Salve!

  La veritat és que mai havia vist ni escoltar parlar d’aquestes bambes, però están bé. Pensarien en Hermes quan les van fer? O ha estat una coincidència? Ha estat bé descobrir això, bon apunt Barranco. Per cert, ho puc posar al meu TR oi? Juntament també amb la foto de l’icona del Banc de Sabadell que va fer en Víctor quan vàrem anar al museu de l’estampació.

 4. Maryam Alaoui

  XAIPETE!

  ·Si, les relaciono amb el mite de Hermes, que era el missatger dels Déus de L’Olímpic

  Està bé que Adidas o qualsevol altre marca utilitzi referents clàssics, així la mitologia es va estenent i té menys possibilitats de desaparèixer.

  ·No m’agraden gens ni mica aquest tipus de bambes, no són el meu estil, no me les posaria mai!! 🙂

  Felicitats Victor!

 5. martaverde8

  Salve!!

  Aquestes bambes ens recorden a Ícar, fill de Dèdal, l’arquitecte constructor del laberint de Creta, i d’una dona esclava.
  Ícar va ser empresonat amb el seu pare al laberint de que havien construït per ordre de Minos, rei de Creta, per tal d’empresonar al Minotaure que era un monstre que tenia el cos d’home i el cap de toro. Havia nascut de la unió de Pasífae amb el Brau de Creta. Pasífae era l’esposa de Minos. Aquest, després de consultar l’oracle, va ordenar a Dèdal que construís el famós Laberint de Creta per tal de tancar al monstre.
  I Minos també va deixar allà dintre a Dèdal i al seu fill a dintre ja que eren els únics que sabien com sortir i tancant-los aconseguia que no diguessin a ningú la solució.
  Dèdal va conseguir escapar de la presó, però no podia abandonar Creta perquè Minos tenia molta vigilància. Per poder escapar del laberint, va fabricar unes ales per a tots dos amb plomes subjectades amb cera.
  Abans de fugir va dir al seu fill :
  “Ícar, fill meu, mantén-te a una altura mitjana. Si voles baix, la humitat obstruirà les teves ales, i si ho fas molt alt, la calor fondrà la cera. No et separis de mi i no es passarà res.”

 6. Zícora

  Salve.

  Molt bona troballa Víctor, et felicito. El cert és que mai hauria imaginat que ADIDAS arribaria a treure aquestes bambes amb ales, però la idea és molt original. Per fer-les s’han inspirat en Hermes, Mercuri pels romans. Era el déu missatger i es caracteritzava per posseir unes sandàlies i barret alat, juntament amb un caduceu, una especie de vareta màgica que quan l’agitava podia fer dormir a la gent.

  Vale.

 7. victor.barranco2011 Post author

  Moltes gràcies Hermes i a tots els que heu comentat!
  Em va fer molta gràcia que la marca adidas fes unes bambes amb aquests tipus de referents!
  vale 😀

 8. Ana Mª Falcón Durán

  Salvete!

  M’ha semblat molt original el fet que s’hagin fet unes bambes amb ales, ja que això està relacionat totalment amb el mite d’Hermes (missatger dels déus). Sincerament, jo no me les posaria perquè criden massa l’atenció, però penso que són molt originals, això sí.

  Valete! 🙂

 9. Pingback: Anònim

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *