Teatre Apol·lo, qui ho diria!

Estava un dia mirant el facebook distreta i de cop vaig veure una foto d’aquest teatre, de seguida em vaig adonar que el seu nom estava relacionat amb la mitologia grega i romana i vaig decidir fer-vos un apunt per si vosaltres tampoc us n’havíeu adonat.

El Teatre Apol·lo de Barcelona està situat al barri del Poble-sec, a la històrica Avinguda del Paral · lel número 59, centre de la vida artística i teatral de la ciutat comtal durant el segle XX.

El Teatre Apol·lo va ser reconstruït per complet fa uns anys i es programen en l’actualitat espectacles teatrals i musicals.

La Sala Apol·lo és un dels locals nocturns més mítics de Barcelona. Amb més de 25 anys d’història, ha estat, al costat de “La Paloma”, el local de referència per anar a ballar. Sigui quin sigui l’estil de música que estigués de moda en el moment, “l’Apol·lo” els ha viscut tots. Actualment funciona de manera simultània com a sala de concerts i club de ball. A més, fa un any que va estrenar una sala adjacent (la 2). Amb 1100 i 400 persones de capacitat respectivament, per l’Apol·lo passen alguns dels concerts més interessants que es programen a Barcelona. Com que diverses productores programen nits de festa al llarg de la setmana, l’horari dels concerts sol caminar, depenent del nombre de actuacions de cada dia, entre les 20.00 i les 22.00.

Les nits del cap de setmana, i ull perquè per a Apol·lo el cap de setmana comença en dijous, la sala es transforma en discoteca després dels concerts de primera hora. Les nits dels dijous estan dedicades a la música negra i no et costarà res fer amics entre el públic jove que va cada setmana a ballar funk, soul i hip-hop al Powder Room. Els divendres i dissabtes el protagonista de la nit, simultàniament en els dos espais, és Nitsa Club. Amb més de deu anys d’història, és el club de referència en matèria de noves tendències en música electrònica. Amb la incorporació de la sala 2, Nitsa club dedica part de la seva programació al pop i rock independent.

Està situat a Barcelona (08004) carrer Nou de la Rambla 113 i la sala 2, l’adjacent, està situada al mateix carrer número 111.

Per contactar-hi podeu fer-ho mitjançant el seu número de telèfon (0034) 93 441 40 01, via fax (0034) 93 324 80 66 o per últim podeu buscar informació sobre els concerts a la seva pàgina web.

Si no sabeu com arribar aquí ho podeu fer d’aquestes maneres:
Metro: Paral.lel (línia verda)
BUS: 20, 36, 57, 64, 121, 157
NIT BUS: N0, N6

Segurament us estareu preguntant que per què es diu així, després de fer una mica de recerca, us diré que aquest nom es remunta a la dècada dels 20. Quan es va fer aquesta sala ja portava aquest nom i és a causa del déu Apol·lo, déu de la música i de la poesia. Unes companyes van fer una cançó d’Apol·lo, li podeu fer un cop d’ull i si encara no sabeu la primera declinació, la podeu aprendre aquí.

Us havíeu adonat del nom d’aquesta sala? Hi heu anat algun cop? Creieu que el teatre Apol·lo és un nom encertat per a un teatre? Coneixeu altres establiments amb el nom del déu Apol·lo? No us oblideu d’introduir-los al nostre Google maps d’Establiments amb referents clàssics!

Elisa Moya 1 Batx. C

30 thoughts on “Teatre Apol·lo, qui ho diria!

 1. Paula Franco Semitiel

  Salve!

  Moltes felicitats per l’apunt Elisa, és cert que a Barcelona hi ha molts teatres però aquest és especial per a nosaltres, és diu Apolo, un déu de la cultura grega.

  Però no només és un teatre, sinó una discoteca. Està molt bé que locals actuals tinguin noms amb referènts clàssics, és una manera de recordar el nostre passat vivint el present!

  Per cert, no he anat mai, però gràcies a la Elisa i podrem arribar tots ja que ens ha apuntat la adreça.
  Coses com aquestes són les que fan que les clàssiques perdurin el dia a dia.

 2. Mireia Abelaira Llaveria

  Salve,
  no sabia que hi havia un lloc així, sabía que es feia la nitsa club en un altre lloc però no sabía que també es feia aqui, de tota manera seria una bona experiencia visitar aquest teatre encara que sigui només per la música. Li escau molt bé aquest nom.
  Vale!

 3. viictor Barranco

  Salve!
  Que fort, mira que he estat cops a la Sala Apol·lo i sabia que hi era, però mai m’havia passat pel cap que era un referent clàssic.
  Allà, hi fan molts musicals, obres de teatre… i per les nits és discoteca. Crec que és bó que encara quedin locals amb que facin referecnia a les clàssiques.
  Vale 😀

 4. Francisco Pérez

  Salve!
  em sona bastant la sala Apol·lo. No hi he estat dintre mai, però si que he passat per davant algun cop. El nom és bastant original, està bé que hi hagi una discoteca que fagi recordar els antics deus.
  Vale!

 5. Lamini Baldeh

  Salve!

  Personalment em sonava un mica el nom per una discoteca que te el mateix nom. Mai he passat i mai he vist aquest lloc, però m’agradaría anar-hi. Crec que és una bona idea posa el nom de referents clàssics a aquest llocs, el nom de Apol·lo li queda força bé ja que és el déu de la música i la poesia.

  Vale!

 6. Jose Maria Fernandez

  Salvee!!!

  no me e donat compta mai de la sala apol.lo pero he escoltat parlar molt de ella que esta a barcelona he i te relacio amb el llati.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *