Un viatge romà inesperat

El cap de setmana passat vaig fer un viatge familiar a França, concretament a una ciutat anomenada Narbona. Aquesta ciutat es troba al sud del país, a la costa mediterrània, a la regió del Llenguadoc-Rosselló. Fa moltíssims segles va estar ocupada pels romans els quals la van anomenar Narbo Martius. Va ser la primera colònia romana fundada fora d’Itàlia.

Va ser un viatge molt especial i sorprenent ja que el dia que vam anar a visitar la catedral de la ciutat vam trobar l’anomenada Via Domitia, una via romana que unia Hispània amb Itàlia.

En aquest muntatge  hi ha fotografies de les diverses troballes romanes que vaig observar a la ciutat francesa de Narbona:

Qui ho diria que em trobés amb Roma! M’ajudeu a localitzar Narbona en el nostre Google maps de Roma a Bàrcino?Narbona us espera!

Cristina Álvarez Barraca

2n Batx. Llatí

7 thoughts on “Un viatge romà inesperat

 1. Margalida Capellà Soler

  És ben cert, Cristina, anem on anem de la Mediterrània amb Roma ens topem! Moltíssimes gràcies per pensar en Aracne durant el teu temps de lleure!
  Aràcnides, no us oblideu d’enllaçar aquest apunt de la Cristina en l’entrada de Narbona del Google maps no sigui que un dia fem el viatge de Bàrcino a Roma!

 2. Cristina Álvarez Barraca

  Salvete!

  No vaig poder evitar pensar en Aracne i en tots els que en formem part en el moment en que vaig descobrir aquestes troballes!
  Us aconsello a tots que algun dia si en teniu l’oportunitat visiteu aquesta ciutat perquè realment és una meravella.

  Valete!

 3. Uxue Avilés

  Salve!!

  Moltes felicitats per l’article Cris!! Penso que has fet un gran treball investigant fins i tot en ciutats externes a les nostres.

  Podem veure com encara queden bastantes restes del romans i que encara aquestes segueixen sorprenent als visitants de les ciutats on hi ha restes. Certament, si jo trobés alguna resta romana també m’hi fixaria i sentiria curiositat en saber que era per ells, com ha canviat, com ha perdurat i segurament em preguntaria moltes més altres coses, Espero poder tenir una oportunitat aviat.
  M’ha semblat molt creatiu el video amb les fotografies.

  Vale!!

 4. Marta Méndez i Cristina Gómez

  Salve!!
  Ens sembla sorprenent que encara quedin restes romanes tan importants com aquestes. Ens agradaria felicitar a la Cristina per la seva investigació i el treball i l’esforç que hi ha posat. Ens ha agradat que pensis en “Aracne”. Moltes grácies, és molt interesant i ens agradaria saber més sobre aquests llocs que van ser tan importants en aquella època.
  Vale!

 5. Marina Ruiz i Mabel Landivar

  Salvete!

  Gracies per compartir una part del teu viatje amb nosaltres. Ens sembla molt curios i interesant la via romana que conecta Hispania amb Italia.
  Les fotos son molt maques i expressant el que tu has vist en el teu viatje.

 6. Roger Navarro

  Salvete Cristina!
  Primer de tot, gràcies per fer memòria i enrecordar-te’n de el bloc de les clàssiques durant aquest viatge. De petit jo també vaig anar a la ciutat de Narbona i recordo fotografies per casa de la nostra estància allà i també varem notar la presència romana en aquella ciutat!
  D’aquesta ciutat el que personalment penso que té més valor és que sigui la primera colònia romana fora d’Itàlia, fet que la fa ser especial.
  Ja veiem que amb vies com la Via Domitia tots els camins porten a Roma! 🙂

  Vale!!!!

 7. Daniel Martín

  Salvetee!
  Molt bona observació Cristina, és molt interesant el fet de que haguès una via que unís Hispània amb Itàlia. El que diu la Margalida amb mi m’ha cridat molt l’atenció, si que és veritat que vagis on vagis de la mediterrania sempre trobem restes de Roma. Molt interesants les imatges i crec que el fet que sigui la primera colònia romana fundada fora d’Itàlia fa que sigui molt particular.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *