Medea vindicada

Medea vindicada, dirigida per Emilio Williams i Rocío García Cano i protagonitzada per Débora Izaguirre es pot veure al Teatro del Arte a Madrid, després de ser estrenada a Nova York Medea got some issues.

Escolta l’entrevista a Débora Izaguirre al programa Otros acentos de Ràdio 5 (RNE), presentat per Mavi Aldana

Otros acentos 27/04

Realment creus que Medea es mereix ser vindicada?

Gaby

9 thoughts on “Medea vindicada

 1. Margalida Capellà Soler

  Qui pogués anar a veure aquesta Medea vindicada! Realment s’estan posant de moda els clàssics grecs a escena en format monòleg tot reivindicant la seva innocència, com Hèlena de Troia en boca de Carmen Machi! Per què serà?

  Caldrà fer una entrada a Literatura grega a escena!

 2. nuriayela12

  Χαιρετε!

  Seria genial poder assistir a un espectacle com aquest, és una llàstima que es representi a Madrid. Trobo molt interessant la transformació de la tragèdia de Medea, una obra tant representativa del gènere dramàtic, en una comèdia a través del monòleg. Estic segura de que està plena d’acudits aguts i (si tan com s’explica a l’article, explica el que va passar al seu matrimoni amb Jàson) d’humor femení.

  Responent a la pregunta que trobem a sota, es clar que trobo que Medea mereix ser vindicada. Tothom té dret a defensar-se i sóc de les que opina que no pots jutjar una acció sense conèixer totes les versions, desprès de conèixer-les podràs decidir el que et vols creure però, una persona ha de poder defensar-se sempre, és un dret que tenim encara als nostres dies i que existia ja a l’antiga Grècia. Tenim l’exemple mateix de Sòcrates, encara que amb les dones segurament debia ser bastant diferent.

 3. nuriayela12

  PD: Que quedi clar, que no és que defensi els actes de Medea, ni que la consideri innocent. Per molt que es volgués venjar de Jàson es poden trobar altres solucions abans que matar als teus propis fills.

 4. aviles.macia1220

  Salve!!

  Un altre cop podem trobar relacionat algo amb Medea, en aquest cas un espectacle. La veritat és que no soc gaire d’anar a mirar-ne però realment em seria molt curiós veure representat el mite.

  Penso que sí que Medea si que ha de ser vindicada. Crec que ha de ser així ja que tothom té el dret a defensar-se i tot i que tothom alguna vegada o altre ha jutjat sense saber, penso que abans s’han de conèixer tots els fets i realment no em situo en cap postura per defensar a Medea però si ho hagués de fer penso que per venjar-se d’una persona, en aquest cas Jàson, hi ha molts més mètodes de fer-ho que no pas matant directament als seus fills ja que penso que realment és molt bèstia fer això.

  Vale!!

 5. Laia Muñoz Osorio

  En la meva opinió, Medea no hauria de ser considerada “un model a seguir” i per tant no hauria de ser vindicada. Tot i que Medea tingui els seus motius per estar enfadada amb Jàson no té cap dret a matar els seus fills per venjar-se’n perquè al final els que surten perdent són els infants que no tenen cap culpa de desavinences matrimonials.

  Tanmateix estic d’acord de valorar a Medea com a personatge literari que personifica una sèrie de valors (còlera, amor i odi, desig de venjança, embogir per amor…).

  El meu consell és admirar Medea dins de l’obra tràgica, però no en el món real!

 6. Andrea Balart

  Salve!

  Doncs està molt bé que hagin fet una obra de teatre a Madrid i a Nova York sobre aquest clàssic. Defenso el que dieu sobre que la Medea té dret a ser vindicada igual que tothom. Encara que els seus motius de venjança no justifiquen el que va fer de matar als seus fills.

  Però la Medea com diu la Laia no serveix per jutjar-la sinó per pendre-ho com una finalitat moral, al fi i al cap és pel que servien els mites: per no cometre els errors que feien aquests personatges.

 7. irina

  Xaipete!
  Segur que val la pena veure aquest espectacle! Nosaltres vam anar a veure la obra de teatre de Medea i Jàson, en que es mostrava molt bé les tres Medeas. Sempre està bé que es representin aquest tipus d’obres. A mi m’agradaria assistir-hi però com que està a Madrid, no crec que hi pogui anar.

  Respecte a que si Medea a de ser vindicativa, penso que si, que tothom té dret a defensar-se, tot i així no estic d’acord amb el comportament de Medea, en lloc de raonar, mata els seus fills que no tenien la culpa de res. Actualment hi ha moltes Medeas, que per vengar-se del seu marit que les ha abandonat, mata el seus fills, però no només les dones maten als seus fills, també hi ha homes que perquè els seves dones els han deixat per un altre, com a càstig maten els seus fills perquè saben que és el que més els farà mal.

 8. Zícora

  Salve.

  Malauradament, aquests casos estan succeint actualment en la nostra societat. Jo crec que una persona, abans de venjar-se, hi han altres maneres per poder arribar a un acord. Desgraciadament se’ls ha considerat com a objectius del masclisme i, des del meu punt de vista, els fills no tenen cap culpa de res. Sempre has pot fer servir la paraula per solucionar els problemes.

  Vale.

 9. Maryam Alaoui

  XAIPETE!

  M’haguès agradat molt anar a veure l’espectacle de Medea, llastima que va ser representat a Madrid.

  Crec que cualsevol te dret a defensar-se però ha de saber com fer-ho, ella volia venjar-se del seu marit Jàson i per això va matar els seus fills, però no només va fer-li mal a ell sinó que els nens i a ella mateixa, crec que abans de fer un acte i venjarte d’algú, s’ha de pensar com fer-ho i evitar cometre algun acte que perjudiqui a tothom.

  Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *