Realitat augmentada a illARgonauta

Hola, amics/gues ARàcnids,

Us saludem des del bloc illARgonauta, on treballem la influència clàssica en el món de l’empresa i la publicitat amb Realitat Augmentada. I això què és?

La realitat augmentada és una tecnologia que permet afegir una capa d’informació als nostres sentits. Per poder-la activar, ens cal una webcam, un mòbil, una tablet o unes ulleres de Google ;). La capa pot contenir imatges, sons, arxius en 3D, enllaços a webs, xarxes socials, vídeos… La realitat augmentada pot anar lligada a la geolocalització (coordenades GPS) o bé a marcadors. Teniu ganes de veure-ho?

Una mostra en el següent vídeo:

[youtube width=”560″ height=”315″]http://www.youtube.com/watch?v=oJ4chXEGnHM[/youtube]

Tal com hem convingut amb la Margalida, us explicaré tot seguit com treballem per animar-vos a col·laborar i embarcar-vos també en aquest nou viatge. En el que hem navegat fins ara ens hem trobat gairebé de tot: textures que no es veien, fitxers que no s’exportaven, inundacions a l’aula informàtica, dies sense internet… Les aventures dels Argonautes són una bona metàfora. Ens en sortirem?

[youtube width=”560″ height=”315″]http://www.youtube.com/watch?v=zBDDyYs5Cfs[/youtube]

Ens fa molta il·lusió poder col·laborar i compartir el nostre granet de sorra a les Clàssiques. És un repte colossal. Us imagineu tot el que podem crear si volem? Com ens divertirem!

Si voleu, podeu provar l’escena amb Aumentaty Viewer al següent enllaç de Dropbox. També hi ha d’altres maneres de col·laborar, per mitjà de Twitter, Pinterest, EspiRA… Ho deixarem si de cas per a un nou tutorial.

Per a qualsevol incidència tècnica o consulta ens podeu preguntar al twitter @illargonauta, per correu electrònic o a la nostra pàgina de Facebook.

Moltes gràcies i sigueu benvinguts/des a la tripulació d’illARgonauta,

Francesc Nadal

Institut Illa de Rodes

@francescnadal

16 thoughts on “Realitat augmentada a illARgonauta

 1. Margalida Capellà Soler

  Moltíssimes gràcies, Francesc, per la invitació i per aquest magnífics tutorials. Esperarem amb candeletes el nou tutorial i un bon cop de mà per navegar tots plegats en aquest mar clàssic amb última tecnologia!
  L’enhorabona per ser illArgonauta finalista a Edublogs 2013 en la categoria en què Aracne va guanyar el 2011. Bona sort per a la final!

 2. Gaby

  Moltes gràcies Francesc. per donar-nos a conèixer aquestes noves aplicacions. Particularment, havia escoltat i llegit alguna cosa dispersa sobre les ulleres de Google i la realitat augmentada, però no coneixia ben bé al detall aquesta tecnologia, que entenc que encara es troba en fase d’expansió.
  Crec que es tracta d’unes aplicacions molt potents, i que, especialment en el món de l’educació, obren un ventall de possibilitats per a l’estudi de qualsevol matèria en què sigui necessari l’ús de representacions gràfiques i models, com l’arquitectura, les ciències, l’electrònica, etc. Estic convençut que els alumnes d’Aracne Fila i Fila també s’engrescaran a treballar i provar la RA, i que ben aviat veurem en aquest bloc i podrem compartir amb vosaltres les primeres experiències amb aquest estri tecnològic tan apassionant

 3. Margalida Capellà Soler

  Així m’agrada, Gaby! Visca l’entusiasme!
  La nostra primera col·laboració a illArgonauta la podreu veure aquí!

 4. Francesc Nadal

  Hola, Gaby, últimament sento que comparen les possibilitats tecnològiques de la realitat augmentada amb l’aparició d’internet. És tota una revolució que anirem veient els propers anys 😉

 5. Pingback: Ens visita Francesc Nadal | Aracne fila i fila

 6. Marina Cañas

  Moltes Gràcies Francesc per explicar-nos tot això d’aquestes noves tecnologies! Sincermanent mai havia vist coses d’aquestes i em vaig quedar impressionada cuan ens vas posar aquell anunci de les olleres de google i cuan ens vas ensenyar la realitat augmentada desde la pantalla de l’ordinador, suposo que aquesta tecnologia revolucionarà la societat d’avui en dia, i espero veure més coses sobre aquest tema!

 7. Ana Mª Falcón Durán

  Salve!

  Com ja he dit a l’altre apunt, moltes gràcies per haver-nos donat aquesta oportunitat de veure una xerrada tan educativa sobre la Realitat Augmentada. La realitat augmentada és una tecnologia que permet afegir una capa d’informació als nostres sentits. M’he estat mirant els vídeos de l’apunt i em sembla fascinant el fet que la tecnologia pugui fer coses tan estranyes i originals.

  Valete 🙂

 8. David Alfaro

  Moltes Gracies Francesc per la charrada , ja que va ser molt divertida entretinguda i gens pesada, va ser impresionant la capacitat d’inovacions que hi han i tot el que queda per veura

 9. Pingback: Us animeu a provar la realitat augmentada? | Aracne fila i fila

 10. Pingback: Medusa amb Realitat Augmentada | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *