El dia de Π

Saps per què el 14 de març se celebra el dia de π=3,141592…?

[youtube width=”550″ height=”450″]https://www.youtube.com/watch?v=icrjzF3zl5A[/youtube]

Si vols riure una mica, mira Pipas! Què t’ha semblat?

[youtube width=”550″ height=”450″]https://www.youtube.com/watch?v=jCLsVpNEEo4[/youtube]

En voleu més?

Mercè Otero-Vidal (professora jubilada)
Santa Eulàlia. L’Hospitalet de Llobregat

48 thoughts on “El dia de Π

 1. Yasmina Groult

  Bonumdiem!
  El primer video m’ha semblat molt xulo, ja que només amb sorra fa molt dibuixos, el segon video m’ha semblat curiós veure com hi ha gent que encara no en sap que vol dir el número pi.

 2. Lua Gallen Izquierdo

  bonum diem!
  Amb el primer video m’he rigut moltisim. Són uns cronometratges molt divertits i fantàstics!

  Vale!

 3. Soukaina Agharbi

  Bonum diem!

  Impressionant el primer vídeo, no vull ni pensar en les hores que haurà dedicat aquesta persona a fer-ho.
  i bé respecte al segon… és molt fort que no sàpiguen que és el número Pi, ja que ens ensenyen des de bastant petits que és un número matemàtic. S’ha de tenir una mica de cultura general, són coses bàsiques.

 4. Marta Bonis

  Salve!
  M’ha semblat molt interessant el primer video on es veu molts treballs fets amb sorra, segur que han dedicat moltes hores per poder fer aixó, el numero pi he pensat que pot tindre molt que veure amb aquest dia per que és 3,1415 es com si fos 14 de març, per aixó crec que te molt que veure aquest dia.

  Us he preparat aquest kahoot!

  In proximum!

 5. Oriol Simón Segura

  Fàntastic, no sabia que ahir era el dia del número pi, llegint he descobert el que es tenia que fer en aquest dia, com menjar un pastis de poma, fer algo especial a les 13:59:27 de la tarda, saber deu, cent, mil dígits de π o més, de memoria, etc. Sempre va bé aprendre coses noves. Avui també és el dia de Juli Cesar, ja que avui és el dia en el qual el van assesinar.

 6. Aida Martins

  Salve!
  El video de Pipes m’ha resultat molt divertit, fa gràcia veure l’ignorància d’alguns joves.
  El que no sabia era que existia el dia del numero pi.
  Vale.

 7. Alba Moreno Mújica

  Salve!
  Ahir va ser el dia de Pi, una expressió matemàtica que equival a 3,1416… i per això se celebra el 14 del 03, és a dir el 14 de Març. Els dos vídeos m’han semblat molt entretinguts i m’han agradat molt. El primer m’hi ha sorprès sobretot per com està fet, la sorra i els dibuixos que fan en ella em semblen espectaculars. I respecte al segon també m’ha semblat molt interessant i m’ha fet pensar que segurament això també passa a més d’una persona de la vida real.

 8. Sara Marin

  Salve!
  Tot i que el segon video és un video còmic molt graciós, és trist veure com a la vida real hi ha molts joves que són així d’ignorants, i crec que s’haurien d’anar reduint. Tot i així, no sabia que hi havia un dia del numero pi, i quan m’ho han dit no he caigut en que era ahir per els numeros 3,14, així que m’ha semblat interessant.

 9. AMAIA

  M’ha impactat molt la poca cultura que té la gent sobre aquest tema , a veure que és el número Pi es bastant popular i em sembla molt ignorant per part seva. Per altra banda m’ha agradat molt el video de la sorra em sembla molta currada i genial

 10. Ariadna Ortiz

  Salve!
  El segon video de “Pipas” tot i que ja l’havia vist, l’ he tornat a veure per enrecordar-me una mica més dels detalls i ha sigut un video bastant graciós. També es pot veure que hi ha molt gent ignorant per no acabar els estudis i per culpa d’això una noia que sortia al video portava una samarreta ambe el númdo pi i no ho sabia.

 11. Nadia Castillo

  Salve!
  Primer de tot, el vidio m’ha semblat molt sorprenen, ja que, mai haguès pensat el que es podría fer amb sorra.
  Seguidament, vull dir que ahir dia 14 de març, és a dir, es el dia internacional del “Pi”. He pensat,que com el número pi en si dona els dies indicats és a dir el 3 ( lo del març) 14 (el dia 14 de març).

 12. Pau López

  Salve!
  M’ha agradat el vídeo on treballaven amb sorra ja que em sembla increíble tot el que poden arribar a fer i l’esforç que hi posen. D’altra banda l’altre vídeo no m’ha agradat tant tot i que està molt bé.
  El dia 14 de març és el dia mundial de pi perquè pi és 3,14 (14 de març)

 13. Xenia

  Salve!
  Primer he de comentar que el video de la sorra m’ha semblat molt bonic i original, i no sabia que es podia fer.
  EL 14 de març es el dia de Pi perque es 3,14, el mes 3 (març) i el 14 el dia.

 14. Mercè

  Salve
  El primer vídeo és molt sorprenent, ja que algunes persones tenen molt talent per fer unes coses molt creatives i molt ben fetes amb sorra! El dia de Pi(el núero3,1416…) se celebra el 14 del 03(el 14 de Març) per la concordança de la data amb el número.

 15. Sara Pradas

  Bonum diem!
  Primer m’agradaria comentar que el video és molt original i està molt currat, i desprès m’agradaria comentar que e 14 de Març és el dia “Pi” ja que es 3,14 el 3 està relacionat en que Març és el trecer mes de l’any

 16. Nerea Judez

  No em deixa veure el video.
  La raó d’aquesta celebració és que al calendari nord-americà, que anteposa el mes al dia, avui és 3-14, com els tres primers dígits del nombre. El físic Larry Shaw va ser, qui en 1988, va crear aquest dia commemoratiu. A més, a causa que les primeres sis xifres de la constant són 3,14159, el moment àlgid de la celebració es produeix a la 1:59 hores.

 17. rime chairi

  Salve!
  El dia 14 de març és el dia de PI perqué és març, mes 3 i 14, dia 14, per tant 3,14 que és quant val pi.
  El video de la sorra es molt bonic, m’escanta, encata que ja sabia que es podia fer alló.
  IN PROXIMUM!

 18. Silvia Fernandez

  Salve!
  El curtmetratje de Pi Pilar m’ha agradat molt, i el video de la sorra m’ha semblat molt original i creatiu, al principi no pensaba que pogués ser sorra. Mai ho havia vist.
  El 14 de març és el dia de PI, ja que març es el més número 3, i 14 de març amb el 14 = 3,14= PI
  In proximum!!

 19. Andrea Montalban Arias

  Bonum diem!
  El curtmetratge de la sorra m’ha agradat molt, és impressionant el que es pot fer simplement amb sorra. També em sembla molt fort que hi hagui gent que no sàpiga quin número és el número PI, em sembla de persona molt inculta no saber el significat, ja que és un número que s’utilitza bastant a les mates. El dia 14 de març és el dia del número PI, ja que aquest número és 3,14. Tres del mes, que és març i catorze del dia.
  Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *