Un record de Pompeia

Pompeia va ser una ciutat de l’antiga Roma que va ser destruïda per l’erupció del Vesuvi l’any 79. Els antics romans l’anomenaven Pompei i el 5 de febrer de l’any 63 va haver-hi un terratrèmol molt fort i la ciutat va quedar molt malament però just quan ja estaven a punt d’acabar de reconstruir-la el Vesuvi va esclatar deixant tota la ciutat sepultada.

Es diu que cap allà a les deu del matí, els gasos que empenyien des de l’interior del volcà van fer explotar la lava solidificada que obstruïa el cràter del volcà i es van reduir a innombrables fragments amb una pluja de cendra tan espessa que tapava el Sol. A partir d’aquell dia, la ciutat va deixar d’existir i va romandre durant segles sota una capa de més de 6 metres de cendres i escòries volcàniques. Però gràcies a que va quedar colgada de cendres la ciutat s’ha conservat d’una manera extraordinària ja que encara podem trobar cossos de la gent que hi vivia i les pintures de les parets, per aquesta raó forma part del Patrimoni de la Humanitat.

Si voleu saber com era el pa i l’alimentació de Pompeia podeu visitar aquest enllaç. També si teniu curiositat podeu fer una ullada a l’apunt que va fer l’Aïda Espasa sobre la prostitució l’any passat.

A continuació, us he adjuntat un Power Point que vaig fer l’any passat, a 4t d’ESO, sobre Pompeia que espero que us agradi.

Sabíeu de l’existència de Pompeia? Què sabíeu? Què en penseu? Us sembla un tema interessant? Creieu que va patir molt la gent que vivia a Pompeia? L’heu anat a visitar?  Us agradaria anar-hi?, etc.

Clàudia Cazaux Cuberas
1r batx. C

7 thoughts on “Un record de Pompeia

 1. Margalida Capellà Soler

  Ai, Pompeia! Enguany també treballarem a quart un any més Pompeia! En El Fil de les Clàssiques teniu una pila d’apunts! Un viatge de final de curs a Pompeia, Herculà, el Vesuvi… us ho imagineu!

 2. irina

  Salve!
  T’ha quedat molt bé el treball de Pompeia Claudia!
  No he estat a Pompeia però m’agradari anar-hi i veure totes les ruïnes que han quedat, diuen que es pot veure les persones tal i com van quedar quan va ser destruïda pel volcà Vesubi. L’abny passat vem veure a llatí un documental molt interessant en que es veia la recreació del que va passar a Pompeia. Abans de veure l’apunt de la Clàudia i de veure el documetal només sabi aque hi havia hagut un volcà però no sabia les terrbiles conseqüències que havia tingut per la pobre gent del poble. Diuen que Pompeia és la ciutat adormida ja que tot va quedar sepultat sota les cendres.

 3. Andrea Balart

  Salve!

  No he estat a Pompeia però m’encantaria estar-hi. L’any passat la Lida ens va posar un video molt interessant sobre Pompeia. Pompeia va ser declarada Patrimoni de la humanitat de la UNESCO. De Pompeia s’han conservat la vil·la imperial, les termes suburbanes l’antiquarium, el fòrum, basílica i molt altres recintes. Però el que més impacta és que s’han conservat els cadavers i moltes joyes i ceràmiques. Per cert està molt bé el power point, feliciter Claudia!

  Vale!

 4. Zícora

  Un article molt interessant. El cert és que jo mai he anat a Pompeia, però tard o d’hora m’agradaria anar-hi. Per altre banda, trobo realment fascinant i increïble que després de tantíssims anys, encara hi hagin les persones víctimes de l’erupció del Vesubi. A mi em sembla una tema molt adient per tractar ja que ens dóna l’opurtunitat d’apropar-nos a aquella majestuosa ciutat.

  Vale.

 5. Pingback: Una visita a Pompeia | Aracne fila i fila

 6. Pingback: Webgrafia | El sexe a Roma

 7. Sara Marin

  Salve!
  M’ha semblat un article molt interessant! No sabia gaire sobre Pompeia, i he aprés algunes coses.
  Mai he estat a Pompeia però m’agradaria molt anar-hi i veure les conseqüéncies que va deixar l’erupció del Vesubi sobre aquesta ciutat italiana. Em sembla sorprenent com la cendra va quedar sobre tota la ciutat cobrint-la i com encara avui es poden veure com van quedar les persones sota aquella cendra.
  In proximum!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *