Ens embarbussem en llatí!

Ens hem embarbussat en llatí al Moodle de 4t (optativa 1 i 3) perquè els reptes ens agraden! Ara us toca a vosaltres d’esbrinar els embarbussaments i de fer-ne la seva traducció. Per cert, d’aquests jocs de paraules quins són homònims i per què? Quins són homòfons? Quins homògrafs? Quin us ha agradat més? Quin ens ha costat més de dir? Què ens costa pronunciar bé? Sabeu què vol dir “embarbussament” i d’on prové? L’heu posat ja al nostre Rodamots?

Discipuli et discipulae

4t ESO Lingua Latina opt. I et III

16 thoughts on “Ens embarbussem en llatí!

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  Tot i que hem de polir bastant la pronúcia del llatí, estic molt contenta que tant els alumnes de l’Anna com els meus de quart us hàgiu atrevit a fer sols aquesta activitat. Dir embarbussaments en català ja és un repte, en llatí…!
  Quan hàgiu comentat els alumnes de quart i els de primer hagin parat bé l’orella i hagin respost totes les vostres preguntes i fins i tot us diguin quins són els ètims dels mots homòfons,…aleshores els embarbussaments ben dits tindran l’honor d’un altre apunt!

 2. Imad

  Salve!

  Els embarbussaments en general estan bé, encara que cometem erros de pronúncia. Però ens esforçem per fer-ho bé. Està molt bé embarbussa ja que ens ajuda a saber més paraules en llatí i a saber pronunciar-les.

  Felicito a tothom que ho hagi fet!
  Vale

 3. Laia

  Salve!
  Tot i que hem de millorar, crec que per ser la primera vegada que pronunciem paraules en llatí sense l’ajuda de la professora ha estat un bon resultat, ja que molta gent s’ha atrevit a fer-ho. Moltes felicitats a tot els que han fet aquesta tascta. Intentarem anar millorant al llarg del curs!

  Vale.

 4. Andreu Punsola

  Salve!
  Ha sigut molt divertit fer aquesta activitat perque hi havien alguns embarbussaments realment impronunciables, i alguns altres que sonaven molt absurds. Al cap d’uns quants intents vam aconseguir la grabació que tocava. Mica a mica anirem millorant el nostre llatí!

 5. Judith Martínez

  Salve!
  Tot i que crec que hem de millorar molt en la pronuncia de les paraules en llatí, sense l’ajuda de la noostre professora, ens hauria resultat impossible. Moltes felicitats a tots per aquest gran treball, els embarbussaments estàn força bé, es una tasca que ens obliga a conèixer paraules noves del llatí, passarles al català i fer frases, ho trobo molt interessant, peró que la majoria de gent no ho fa.
  VALE!

 6. Aitor

  Salve!
  Ha sigut un bon treball, els embarbussaments estan molt bé,hi el bon tracte de la professora amb nosaltres ha tingut un bon resultat, hi aixó ens ajuda molt més ha aprendre

 7. Marta Gallardo

  Salve!

  D’això ja fa un any! Jo no ho vaig fer però espero que la gent que ho va fer i que aquest any torna a fer llatí pugui veure si ha millorat, o ja ho feia bé.

  Vale!

 8. Ana Mª Falcón Durán

  Salve!

  Acabo d’escoltar-me llegint els embarbussaments de l’any passat, quins records!
  Activitats com aquestes són les que fan que aprenem d’una manera més fàcil i divertida.

  Valete 🙂

 9. clara serrano

  salve! 🙂
  Jo aquesta activitat jo no l’he fet, pero trobo que està genial, a més un bon treball, els embarbussaments estan molt bé.
  Jo em vaig incorporar més tard i per això no e pogut fer moltes de les activitats treballades a l’aula.

 10. Rebeca Barroso

  Salve!!!

  Jo en aquesta activitat no he participat, però considero que està molt bé treballada i és una manera divertida i fàcil d’aprendre de llatí!!!

  Vale 🙂

 11. Pingback: L’EMPREMTA D’ORFEU » Maxdisli: Amore, more, ore, re EP

 12. Pingback: Embarbussaments, palíndroms, parònims i equívocs | Aracne fila i fila

 13. Carlos Garcia

  Salve!
  Encara que no hem fet tots l’activitat d’embarbussaments. De la nostra classe només la fet una persona de moment. Penso que es una activitat molt entretenida i divertida.

 14. Sanae Anzaoui

  Salve!
  Ha sigut molt divertit fer aquesta activitat perque hi havien alguns embarbussaments realment impronunciable.
  Ave!

 15. Leila Díaz Chiheb

  Bonum diem

  És una tasca una mica complicada, però divertida!!

  Ave!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *