Anant a Tarragona, vàrem conèixer Eurípides

No sabíem ni qui era Eurípides, ni que hagués escrit les Bacants; però ens vàrem llegir el llibre i vàrem anar a veure la representació de les Bacants a Tarragona pel grup In albisTeatro. Ara ja sabem qui és Eurípides, tot aprofundint el teatre a Grècia. Ho voleu saber vosaltres?

Glogster Eurípides

Naim Bensaed i Víctor Huete

4t ESO Llatí opt. 2

16 thoughts on “Anant a Tarragona, vàrem conèixer Eurípides

 1. Clara

  Ave!

  Bé, us comento mentre sento la vostra exposició, nois!
  La veritat és que el vídeo de l’estàtua de Eurípides si que dóna una mica de mal rotllo…jajajaja

  Us felicito perquè el vostre globster està molt ben fet, la exposició també l’esteu fent bé i és un globster bastant diferent als que hem vist fins ara, que tots tenien el mateix format. Feliciter!

  Vale!

 2. Ζικορα

  Salve.

  Un treball molt ben fet. !Felicitats!. En la meva opinió, crec que Eurípides va ser un autor molt bo, que va escriure obres molt bones i interessants.

  Vale.

 3. Eulàlia

  Salve!

  Enhorabona per aquest treball, en ell ens mostreu les dades més importants de la vida de l’autor hel·lè.

  Vale!

 4. Uxue Avilés

  Salve!!

  Moltes felicitats, us ha quedat un treball magnífic, resumeix molt bé el més important d’aquest autor que escribia obres molt interessants.

  Vale!!

 5. irina

  Felicitats pel vostre treball! la exposició us va quedar molt bé, crec que Eurípides va fer unes bones tragèdies, sinceramnent les bacants va ser una obra que em va agradar molt, tot i que no va ser una obra divertida, va ser una obra en que tothom estava concentrat i molt treballada, ja que és una obra força difícil.

 6. Andrea Balart

  Salve! mai abans havia vist una tragedia grega, fins i tot pensava que seria molt aburrida. Però realment em va agradar molt les Bacants sobretot la interpretació dels actors. Vaig trobar l’argument molt original. Felicitats pel vostre treball nois esta molt bé que hageu posat enllaços a diferents pagines web.
  Vale!

 7. mhirou.lhassan2011

  salve!
  feliitats pel treball està bastant complet, Eurípides va ser un gran autor i això és veu en les seves obres, les videos estàn molt bé, el de la obra de les bacants s’assembla al que vam veure nosaltres només que aquí hi han menys persones.
  valetee !!

 8. Yasmina Berkane Pais

  Salve!
  Enhorabona pel Glogster, està molt bé, ja que és totalmente diferent als altres que havia vist.
  Jo mai havia vist una tragedia grega com la majoria dels meus companys, i aquesta hem va agradar bastant, al principi m’aburria una mica, però després quan entens la historia està molt bé.
  VALE!

 9. Marta Bautista

  Salve!!!

  Felicitats per el vostre apunt sobre Eurípides! El Glogster us ha quedat molt bé!!!

  Vale!!

 10. serna.marta2010

  Salve!!!
  Aquest globster està molt ben fet i trobo que està bastant complert en quant a informació. Resumeix molt be la informació sobre Eurípides sense deixar-se cap dada important. Felicitats!

  Vale!!!

 11. Cristina Ortiz

  Hola ! 🙂

  L’autor tràgic és descrit en el vídeo que protagonitza com un innovador del seu temps el qual desinteressat per la política, sent un gran despreci per la guerra amb Esparta i per la justícia del seu temps.
  Es va preferir a Esquil i a Sòfocles abans que a ell per aquestos motius. El propi Aristòteles el considerava un mal autor tràgic.

  Preferia l’estudi a la política, i va anar a Macedònia a encarregar-se de l’educació del seu amic el rei Arquelau.

  La seva idea de tragèdia adaptava successos mitològics de temps remots als seus temps i buscava la complexitat de les situacions i els personatges, restant protagonisme als cors i donant-li’n als personatges. Crea personatges realistes amb les seves virtuts i els seus defectes, i es centrava en la seva psicologia.

  La seva obra “les troianes” va obtindre el segon lloc en les grans dionísies en el 415 a.C., aquesta formava part d’una trilogia en la que també estaven “Alejandro” i “Palamedes”. Tenia la intenció de descriure totes les conseqüències de la guerra que per a ell eren molt devastadores.

  La frase cèlebre de l’escriptor que he triat és aquesta:

  “No hay en el mundo nada peor que una mujer, excepto otra mujer”

  La veritat es que em sembla un personatge una mica contradictori, perquè en alguns aspectes sembla un home molt civilitzat que desprecia la guerra i es dedica a l’estudi, però amb aquesta frase deixa veure que és un home molt masclista, i encara que no sembla estrany per als seus temps, fa que perdi valor per a mi, perquè demòstra ser com la gran majoria d’homes del seu temps.

 12. Carla Pallach Ros

  Hola!

  Un globster i un article força interessants. Felicitats!

  – Com es descriu l’autor tràgic en el vídeo que protagonitza?

  Es descriu com un home atenès interessat més pels estudis que per la política, cosa que li ve des de ben jove així com l’interès pel drama.

  El sentiment de decepció nascut arrel de la guerra del Peloponnès el fa plantejar-se el trasllat cap a Macedònia.

  Les seves tragèdies, allunyades de l’estil dels seus predecessors, tracten de mitologia, però interpreta els mites i els apropa a la societat contemporània. Per aquest motiu els altres autors el consideraven massa innovador. Té més rellevància l’acció que el significat de la tragèdia, el cor té menys protagonisme i els personatges són homes i dones humans. Com a dramaturg li interessa aprofundir en la psicologia dels personatges, els presenta tal i com són.

  Guanya el segon premi a les Grans Dionísies de l’any 415 aC amb “Les Troianes”. Aquesta tragèdia tanca una trilogia. La intenció d’aquesta obra era mostrar, amb tot el seu dramatisme, les consequències de la guerrra, la desmesura dels vencedors, la falta de pietat cap als vençuts, la condena de mort del fill d’Hèctor… Mostrar que la victòria ja no és un motiu d’orgull patriòtic.

  – Trieu una de les frases cèlebres de l’escriptor i comenteu-la des del vostre punt de vista.

  “No llames jamás feliz a un mortal hasta que no hayas visto cómo, en su último día, desciende a la tumba.”

  Eurípides, amb aquesta frase vol dir que a la vida no es pot ser feliç, ja que és una lluita constant. La guerra del Peloponnès el va marcar profundament i és potser per aquest motiu pel qual no creu que la vida tingui coses bones, ja que totes s’espatllen per culpa de la violència i la irracionalitat dels homes.

  En la meva opinió, no crec que aquesta afirmació sigui certa. Tot i que a la vida hi ha molts moments dolorosos, sempre n’hi ha de feliços. La felicitat no és eterna, sinó que està en els petits detalls de cada dia. Entenc, però, que Eurípides tingués aquesta percepció de la vida per l’època de guerra viscuda i per la religió.

  Adéu!

 13. Teresa Devesa i Monclús

  Bon pòster, Naim i Víctor, especialment pels enllaços tan encertats que hi heu inserit. Certament, el bust d’Eurípides dóna una versió de si mateix, semblant a la que ha quedat per a la posteritat.
  El caràcter misogin que denota la citació que tu has triat, Cristina, era un del motius pels quals corria la brama que va ser mort per les dones d’Atenes, exaltades d’ira contra ell, com les Bacants que protagonitzen la seva darrera obra. Ja veuràs que Medea també apareix com un personatge terrible en la tragèdia que llegireu enguany. Res a veure amb Antígona.
  Carla, en el teu cas, no sé si has entès del tot el fons de la teva citació. Fixa’t que no diu que no sigui possible la felicitat, sinó que no se’n pot estar segur, perquè en qualsevol moment pot desaparèixer. De totes maneres, crec que aquesta citació correspon més aviat a l’Èdip rei de Sòfocles i es refereix al personatge protagonista. No he trobat cap vers concret d’Eurípides que digui això i en el web consultat no apareix la citació. Si algú la coneix estaria bé saber-ho.

 14. Pingback: Eurípides | Literatura grega a escena

 15. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Medea al XVIII festival juvenil de teatre grecollatí de Catalunya a l’Hospitalet de Llobregat

 16. Pingback: Teatre clàssic amb l’Institut Premià de Mar | Cartellera de teatre clàssic a Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *