El pa de Pompeia avui

Un pastisser mallorquí, Juan José Cózar Verge, ha fet aquesta reproducció exacta i comestible d’un pa carbonitzat de Pompeia. Sembla increïble, veritat! Si en voleu saber nés consulteu aquest apunt i els enllaços de El Fil de les Clàssiques i El pa en temps dels romans d’Aracne Fila i Fila i si aconseguiu la recepta d’aquest pa la introduirem en el Nostre Receptari de Cuina Romana amb Col·lex.

Plurimam salutem!

Ihssan Mhirou Zliouel
4t ESO Llatí Opt. 1

30 thoughts on “El pa de Pompeia avui

  1. Marta Bautista

    Salve!!

    Un bon treball, ja podriem fer nosaltres aquest pa no Lida? jajaja

    Vale!!

  2. espasa.aida2011

    Què original no? jo a pompeya vaig estar a les seves ruïnes i són realment precioses, se’t posa la pell de gallina. Un pa… que extrany! jajajaj és original!

  3. bergel.almacruz

    Salve!!!
    mmmm quina bona pinta te aquest pa que bé que vivien els romans!!!

  4. Margalida Capellà Soler

    Ihssan, m’alegra molt que hagis començat amb força aquest tercer trimestre i avui has demostrat també molt interès en el taller d’escriptura romana! Segueix així!

  5. fontanet.alba2010

    Salve!
    Què bo, quina bona pinta!
    Ihssan, molt bon artícle, és nota que ho has treballat i t’hi has esforçat. Trobo un artícle molt interessant!
    Felicitats:)
    Vale!

  6. balart.andrea0920

    Salve! no he estat a Pompeia, tot i que he sentit a dir que encara estan els cadàvers carbonitzats, impresiona molt! el pa fet pel mallorquí, Juan José Cózar Verge fa molt bona pinta. Molt bon article Ihssan, felicitats!

    vale!

  7. macias.gene2010

    molt orginal !
    no te molt bona pinta aquest pa pero suposo que nomes es la primera impresio i segur que estaria molt bo avera si podriem fer algun dia alguna cuina a l’institut ja que jo no vaig tindre oportunitat d’anar a la boqueria :)ç

    vale!

  8. irina

    Salve!
    No sabia que a Pompeia, feien aquest tipus de pa, té que estar molt bo! T’ha quedat molt bé l’apunt Ihssan.

  9. Yasmina Berkane Pais

    Salve! 🙂
    Està molt bé l’apunt Ihssan, segur que aquest pà típic de Pompeia estava molt be, com ja han dit els meus companys el podriem fer a classe, seria una activitat molt divertida, això segur.
    VALE!

  10. aida.alvarez1220

    Salvee!
    ostres quina bona pinta que te,no.. ja podriem dedicar una classe a fer-ne un,no? o bueno.. podriem fer un alguns de classe si ens pujesis nota… jajaja

    valee.

  11. Mireia Moral

    Salve!
    Aquest pa té mol bona pinta, estaria bé, fer-lo a classe algun dia. Ihssan l’apunt t’ha queda’t molt bé, molt curat!
    VALEE!

  12. Elisa Moya

    Salve!
    Molt bon apunt Ihssan, m’ha semblat molt interessant, i segur que t’ha costat molt de fer;)
    Sembla molt apetitós aquest pa que ha fet en Juan José Cózar Verge, m’agradaria poder provar-ho i saber que menjaven abans els romans, una mica com al taller de la boqueria, que vam experimentar algun dels sabors que els agradava tant als romans.

  13. roure.alicia2009

    Salve 🙂 !

    Ihsan l’apunt t’ha quedat molt bé i aquest pa té una pinta..!
    A mi Pompeia sempre m’ha interessat, és un viatge que m’agradaria fer i així veure les reuines que hi ha.

    VALE 😀

  14. Eva Serrano

    Salve! ja ho provare de fer! Té molt bona pinta! I es molt original, potser algun dia els cursos següents ho fan a la classe de la boqueria.
    Vale!!

  15. torrent.laura1220

    Salve! Bon apunt, t’ha quedat molt bé! Aquest pa deu estar molt bo, comparteixo amb els companys aixo de que ho podriem fer a classe…

    Vale!

  16. gomez.luque2011

    Ja podriem fer algun taller de cuina aqui al cole, que sempre posem receptes per aquí.. i per exemple aquest pa te una pinta.. jajaj!
    Està molt bé l’apunt, Felicitats Ihssan!

    vale!

  17. Paula pla

    Salve! felicitats Ihssan és un bon apunt la veritat és que si que sembla increíble, però no te massa bona pinta aquest pa.. jajajja

  18. franco.paula0920

    SALVE!!

    Molt interesant Ihssan, ara em be de gust pastís! jajajaja.
    Podriem perdre alguna que altre classe per el·laborar un pastís com aquest, només qui volgués coma la escriptura, es a dir, opcional.

    AVE!

  19. Marta Roman

    M’ha agradat molt l’apunt. mai havia vist un pa carbonitzat de Pompeia! Felicitats!

  20. Sara Marin

    Salve!
    Molt interessatnt, quina bona pinta té aquest pa. Ja el podriem fer com a tasca de cuina romana!
    In proximum!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *