L’enhorabona, Eusebi Ayensa!

Eusebi Ayensa

El també col·laborador aràcnid, Eusebi Ayensa, hel·lenista, professor de grec, traductor i director de l’institut Cervantes d’Atenes, acaba de guanyar el 28è premi Vallverdú d’assaig amb l’obra D’una nova llum: Carles Riba i la literatura grega, dotat amb 9.000 euros. Aquest cap de setmana va rebre el guardó a l’Auditori Enric Granados de Lleida.

Les cartes de Carles Riba varen arribar d’una manera casual a les mans de l’Eusebi, a Grècia, en dir que era català al fill de la  hispanista grega amb qui Carles Riba va mantenir correspondència en els últims anys de la seva vida. Es tracta de set cartes, sis d’elles inèdites, en què l’escriptor Carles Riba parlava de la Grècia moderna i del seu interès per la literatura neohel·lènica. Són cartes escrites entre els anys 1958 i 1959 i, segons Ayensa, “molt sucoses”, ja que, en elles, es descobreix un Riba diferent al dels anys 20, quan deia que l’única Grècia que l’interessava era la clàssica.

L’enhorabona, Eusebi!

4 thoughts on “L’enhorabona, Eusebi Ayensa!

 1. Eusebi Ayensa

  Benvolguda Margalida,

  Moltes gràcies per les teves amables paraules. És sempre una joia afegida poder compartir un premi com aquest amb els companys d’ofici.

  Eisebi Ayensa

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Realment, Eusebi, ets un aràcnid perquè ens comentes abans que t’ho faci saber! L’enhorabona! L’orgull català a la nostra Grècia i la llum de Grècia a casa nostra!
  Rep una forta abraçada hel·lènica! Per molts anys!

 3. Eulàlia

  Enhorabona, Eusebi! Sembla un tema molt interesant i és força desconeguda la passió de Carles Riba per la Grècia actual. Segur que el llibre està molt ben redactat i respecta les cartes originals de l’escriptor.
  Felicitats!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *