Balneum ad Rubricatum

Balneum ad Rubricatum és un nou taller del Museu de Sant Boi de Llobregat, adreçat als alumnes de Llatí de 4t ESO i de Batxillerat. Val a recordar que les termes romanes de Sant Boi són unes de les més ben conservades de Catalunya. Per la seva importància actualment formen part del currículum de Llatí de les PAU.

Aquesta sortida permet:

Conèixer les termes romanes, tant en les seves funcions terapèutiques, com tècniques i socials, i aprofundir en diferents aspectes de la vida quotidiana a l’època romana, i emmarcar la romanització en el seu context històric.

Aplicar els coneixements de llengua llatina de manera pràctica a partir de materials arqueològics, trobats a Sant Boi o altres llocs.

Contingut de l’activitat:

En primer lloc es realitza una visita a les termes, on s’explica in situ l’origen i l’evolució del termalisme, i a través d’imatges de maquetes de ciutats i d’edificis romans s’explica l’urbanisme romà i la funció i estructura dels seus edificis principals, continguts contemplats en el currículum de Llatí de les PAU amb la col·laboració de Conxita Collellmir, catedràtica de llatí.

Una altra activitat consistirà en treballar alguns aspectes del món romà a partir de diferents inscripcions i peces arqueològiques.

Preus vigents fins al 31-12-11 a partir del 01-01-12 pot haver un increment respecte l’IPC
5 € per persona / 85 € grup mínim

Joanjo Esteban Castanera
Museu de Sant Boi de Llobregat
Tel. 93 635 12 50

2 thoughts on “Balneum ad Rubricatum

  1. Margalida Capellà Soler Post author

    Una activitat fantàstica! Una col·laboradora d’excepció! La Conxita, una entusiasta de la docència i del món romà!
    Moltes gràcies, Museu de Sant Boi, per pensar en els alumnes de llatí de Secundària! Els alumnes de segon de Batxillerat ben aviat tindran el plaer d’anar-hi i de ben segur ens en faran cinc cèntims al bloc!

  2. Margalida Capellà Soler Post author

    Ha estat una experiència inoblidable. L’enhorabona per la iniciativa! Aquí podeu trobar el vídeo de la nostra sortida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *