El Mèdol a l’Espai Terra de TVC

L’Espai Terra de Televisió de Catalunya ha dedicat aquesta setmana un reportatge a la pedrera romana del Mèdol, ubicada a uns vuit quilòmetres al nord de la capital tarragonina, al peu de l’Autopista AP-7, l’antiga Via Augusta. El programa ha ensenyat la part de la pedrera que va quedar al descobert en l’incendi de l’estiu passat i s’han repassat les tècniques emprades pels romans per extreure i transportar els grans blocs de pedra necessaris en les seves construccions.

Gaby

11 thoughts on “El Mèdol a l’Espai Terra de TVC

 1. Margalida Capellà Soler

  Un reportatge molt interessant, Gaby. Moltes gràcies per difondre’l i preservar-lo aquí.

 2. Anna Pardo

  Una informació molt interessant que ens aproxima una mica més a l’antiga Tarraco. Trobo que és una bona manera de difondre la cultura romana que està més viva que mai. Gràcies per publicar l’enllaç.

  Vale,
  Anna.

 3. Jordi Berdún Pérez

  Doncs jo estic molt d’acord amb la meva companya Anna. És una cosa prodigiosa que tenim a Catalunya,el médol, i ens em de sentir molt orgullosos de tenir grans troballes arqueològiques com aquesta. Jo no coneixia sobre aquest jaciment, ja què durant 4r d’ESO no feia llatí i per tant, no vaig fer la sortida. Però ja tinc un lloc per assistir-hi, anar al Médol i veure-hi la pedrera de l’antiga Tarraco. I agraïr a en Gaby per penjar-nos aquesta notícia i voler compartir-la amb tots nosaltres.

 4. Sara

  És preciosa! M’han entrat moltes ganes de tornar a visitar Tàrraco. No sabia res sobre com es va formar Tàrraco, és molt interessant i una mostra dels coneixements que tenien sobre la pedra i l’arquitectura.

 5. Ilya Natarov

  Gracies per el video, m’ha semblat molt intesant i m’han entrat ganes de coneixer Tarraco, es un lloc al cual s’ha de visitar almenys una vegada a la vida.

  Gracies, Ilya.

 6. Marina Garcia

  Aquest video és molt interessant, ja que amb ell podem fer memoria de la visita a Tarraco que vem fer ja fa uns anys i també podem veure d’on extreien el material per construir els edificis de la ciutat i com els transportaven fins on construien l’edifici.
  Jo no havia sentit parlar sobre aquest jaciment ni del Mèdol, i és molt curiós que tinguem tant aprop coses aixi i no haguem sentit parlar mai. També crida l’atenció com els arqueólegs no haguessin vist la importància d’aquest
  Médol fins l’incendi, que ho va deixar tot al descobert.
  Vale!

 7. gimenez_tha

  Salvete!

  Aquest video el trobo molt interessant i em fascina que després de tants anys es trobin tantes coses del món antic.
  No sé perquè però cada vegada em sembla que escolto més i més coses sobre l’antiguitat, ja sigui romana o grega i no sé si és perque ara que estic endinsada a aquest món noto més la seva presència o perque cada vegada troben moltes més coses sobre els romans i els grecs a la nostra ciutat.
  Però bueno no m’importa massa, la raó per la que sigui, l’únic que sé és que m’encanta tot aquest món i m’alegro que es vagin recuperant moltes coses. 🙂

  Vale!

 8. Ignasi

  Salve!
  Estic content que l’Espai Terra hagi dedicat el seu programa a Mèdol. És un programa molt interessant que jo segueixo amb constància per facebook. Personalment he estat a les rüines d’Empúries i a Tarragona, però a Mèdol encara no. Espero anari algun dia, té molt bona pinta!
  VALE!

 9. Teresa Devesa i Monclús

  M’alegra, Ignasi, que siguis seguidor d’aquest programa, perquè denota una sensibilitat medioambiental que no tothom té. Tot i això, m’agradaria que en algun comentari s’expliqués ben bé què era el Mèdol i quin profit en treien els romans.

 10. Ignasi D.

  El mèdol és una pedrera que els romans van uitilitzar per extreure pedres per l’edificació. La pedra del mèdol era d’un color daurat i molt fàcil de treballar.

 11. Teresa Devesa i Monclús

  Bé, Ignasi, dimarts vas poder veure com pots accedir a aquest jaciment des de l’area de l’autopista. Nosaltres no vam tenir temps d’anar-hi, però si tu fas la visita, ja ens ho explicaràs…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *