Les dones romanes també portaven biquini

Les dones de l’antiga Roma, encara que era bastant diferent que la nostra, també duien roba interior. La roba interior de les antigues dones romanes, però m’agradaria que penséssiu i investiguéssiu una mica sobre la pregunta que us faré més endavant.

Aquí us deixo una imatge De Vita cottidiana Romanorum de culturaclasica.com on es pot veure la roba que porten des de la interior fins la que es veu des de fora, tant d’homes com de dones (recordeu aquell vídeo de la Laura Galán?).

Clica damunt

Les dones romanes tenien (tal i com tenim nosaltres) les seves tècniques per aixecar el bust. Ho feien utilitzant sovint una peça de roba anomenada fascia pectoralis, que com bé he dit, era una espècie de cosset que ajudava a donar una major fermesa al bust. També trobem dues peces més de roba interior utilitzades per les dones, anomenades strophium i mamillare. Aquestes dues eren més semblants als cossets que tenim actualment i que tan de moda estan.

Aquestes peces estaven compostes per unes tires de cuir les quals cobrien el bust sostenint-lo i també afirmant-lo. També he d’esmentar una cosa molt curiosa que he trobat de la vestimenta de les dones romanes. La gent acostuma a pensar que els biquinis són un invent molt nou, un tipus de roba de bany molt modern, però no és així, ja que les antigues dones romanes en portaven de biquinis, encara que no els feien servir igual que ho fem nosaltres, com podem observar en els mosaics de la vil·la romana del Casale, Sicília:

Aquí us plantejo la meva pregunta, que és clara i senzilla: Per a què feien servir els biquinis les dones romanes?

Sebastià Giralt, Museum of London

Sebastià Giralt, Museum of London

Cristina Álvarez

1r batx. Llatí

33 thoughts on “Les dones romanes també portaven biquini

 1. Manuel Rodriguez

  en ningún memento pensé que las mujeres romanas utilizaran ese tipo de atuendo , en las imágenes se puede apreciar que lo utilizaban para hacer deporte no para lo que se utiliza en la actualidad

 2. Martí Colomé

  Salve
  Fixant-me en la il·lusrtació que hi ha, penso que les dones portaven aquest tipus de roba per a fer esports o coses aixií, ja que és una roba lleugera a primera vista, pero no pensava que seria per a banyar-se, que també tindria sentit però es una mica estrany

 3. Nerea Aguilera

  Salve!
  M’he fixat en la il·lustració que hi ha a dalt, i jo crec que les dones solien portar aquestes robes per fer esport, perquè la dona sembla que porta com una mena de pesses per exercitar-se. Però també pot ser per banyar-se.

 4. Judith López

  Salvete!!
  No sabía que tenien tanta varietat de roba interior! S’assembla molt a l’actualitat, encara que com es obvi, ara hem descoberto moltes més coses.
  Jo crec que en aquella época, les dones utilitzaven el bikini per fer esport, pero al llarg dels anys suposo que aixó ho hem canviat.

 5. Raul Rojano

  Salve!!
  No savia que les dones a la epoca Romana portaben una especie de biquini com a roba interior pero com es veu a la imatge es com si l’us que li donaven es mes com per fer esport ja que es veu com que te una especie de petites peses a les mans.

 6. Hèctor Fernànez

  Salve!
  No sabia que hi haguès varietat de roba interior. També m’ha sorprès que portaven una especie de bikini, sembla que li donen un ús difrènt del de avui en dia perquè com es pot apreciar ala fotogràfia la noia està fent esport amb aqauesta vestimenta.

 7. Marc Escolar

  Salve!
  No m’imaginava que en aquesta època les dones portessin biquini, en aquell cas s’utilitzava per l’exercici , en l’actualitat s’utilitza per banyar-se a les platges, piscines o simplement per prendre el sol.

 8. Sergi Peña

  M’ha semblat interessant veure aquest tipus de atuendos que mai havia vist i pensava que encara això no es portava en aquest cas nomès utilitzaven per fer exercici no com ara que s’utilitza per banyar-se ,o prendre el sol

 9. Damian Cornejo

  no imagine que hace tanto tiempo las mujeres romanas utilizacen bikini,es interesante el hecho de que no este mal visto el uso de bikini para los tiempos que corrian en ese entonces…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *