El rap de la filosofia, de Deka

Tot va començar amb El rap de les Clàssiques. El recordeu? i el del llatí? i el de les lletres gregues? i el del dia d’Europa? i el de la 1a declinació? i el de les conclusions del meu treball de recerca? … mentre trobo la inspiració per fer un rap horacià  (ja que no he fet cap èpode ni cap oda i …) us presento el rap de la filosofia. Com bé sabeu la filosofia va tenir els seus orígens a l’antiga Grècia i, més concretament, a la ciutat de Milet, en el segle VI aC. Els primers filòsofs (Tales, Anaxímenes, Anaximandre), tot buscant el principi fonamental de l’univers van inaugurar la interpretació del món per mitjà de la raó: van refusar el mite μῦθος i mitjançant el λόγος raonament trobaren la veritat, en grec ἀλήθεια (Arrels clàssiques del lèxic científic, tècnic i humanístic, pàg. 80 de Margalida Capellà, ed. Teide).

Escolteu el meu rap de la filosofia i a veure qui hi troba més referents clàssics, qui és capaç de dir tots els mots i els seus ètims d’origen grec o llatí, tot començant pel mateix mot filosofia:

 

Oriol García-Penche, Deka

2n de batxillerat

13 thoughts on “El rap de la filosofia, de Deka

 1. Margalida Capellà Soler

  Moltes gràcies, Uri, per compartir aquí amb tots nosaltres aquest rap teu de la filosofia. Ets un artista, però el treball d’Horaci no te’l perdono, tanmateix accepto de bon grat el rap. A veure si t’inspires aviat que això s’acaba!

 2. Oriol Garcia

  Hola Margalida! Sí, encara tinc pendent el treball d’Horaci, i tenia pensat un Rap, encara que no sé que fer. Espero inspirar-me i decidir-me en que fer i tenir-ho tot fet el més aviat possible.

 3. Margalida Capellà Soler

  L’espero amb candeletes, Uri. Segur que trobaràs aviat la inspiració necessària en tota la feina que han fet els companys. Et perdono que sigui el que et tocava, més no.

 4. Oriol Garcia

  Volia pasar-me un altre cop per aquí per comentar la meva experiència d’aquest disabte passat a la Jornada a favor de la Filosofia a Secundària.
  Vaig veure a la gent molt animada, amb moltes ganes de defendre amb el que era l’objectiu, LA FILOSOFIA. La gent va estar molt entregada i van haver moltes persones, i voluntaris que van participar en l’event. Jo vaig ser un d’ells, juntament amb la Coty i en Dani; ella va llegir un escrit que es va preparar a favor de la filosofia i dient el seu punt de vista, al igual que en Dani. Jo, juntament amb el meu cosí vaig cantar el RAP de la filosofia. La sensació que vaig tenir no es pot explicar amb paraules, ja que va ser increíble. Mala sort que no em va sortir a la primera, pero a la segona va anar perfecfte!(la Coty em va grabar, per tant, ella te el video del meu rap; demaneu-li i es penjará)

 5. Rabab

  Salve!!

  Uri a veure quan penjas el vídeo que tinc molte ganes de veuret en acció!. Segur que ho has fet molt bé com sempre perqué ets un artista!! Penjal rápid que et volem veure.

 6. Andrea Balart

  Salve! està molt bé aquest rap de la filosofia. A més té molts referents clàssics i t’ajuda a entendre millor la filosofia.
  vale!

 7. irina

  Salve!
  veig que hi ha rap de molts temes! m’ha agradat molt auqest rap sobre la filosofia ja que hi ha molts referents clàssics sobre la filosofia. Amb aquesta cançó es pot entendre millor la filosofia i els seus objectius.

 8. Pingback: L’EMPREMTA D’ORFEU » Dia mundial de la filosofia 2012 amb música i referents clàssics

 9. Anna Ferrón

  Χαίρετε!

  Bueno, amb aquest article he quedat entusiasmada, mai hauria pensat que es pogués per un rap sobre la filosofia. Nomès escoltar-lo he pensat a l’instant en el meu profesor de filosofia , li faria molta gràcia saber que hi ha un rap sobre això. Durant aquest rap , hi han hagut moments com el que es nombra a Plató, Aristòtil que m’han recordat a un article que va fer la nostre companya Marina a l’Emprenta d’Orfeu.

  http://blocs.xtec.cat/lempremtadorfeu/2013/10/07/laffaire-sofia-els-amics-de-les-arts/

  Fins un altre !
  Anna Ferrón

 10. Teresa Devesa i Monclús

  Anna, pensa que el Ramon coneix l’entorn d’Aracne perquè també ha impartit Llatí, per tant, li pots comentar. Ara, no me l’imagino cantant el rap…

 11. Andrea Muñoz

  Jo tampoc veig al Ramon cantant però potser si l’animaria escoltar-la. M’ha semblat molt original que canteu sobre el tema de la filosofia crec que es una mica difícil per fer la composició de la lletra, per la rima, que quedi be amb la base etc… Es una manera molt divertida i diferent per aprendre i sobretot que vosaltres també aprengueu algú més fen-les. Enhorabona, espero més raps!

 12. Pingback: L’EMPREMTA D’ORFEU » Horrible histories, clàssics amb humor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *