El fòrum de Bàrcino

El dia 17 de desembre, els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat de llatí vam anar a Barcelona per visitar les restes de l’antiga colònia romana anomenada Bàrcino,  ja que és un tema molt important que també surt a les PAU. Després de vacances de nadal, tots havíem de presentar un treball personal sobre la sortida,  així que he fet un vídeo sobre el fòrum. Un cop l’hàgiu vist, m’agradaria que em diguéssiu què us ha semblat i si afegiríeu alguna cosa. Per què creieu que tenim tan poca informació sobre el fòrum de Bàrcino?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2pYJaw4WBbE[/youtube]

Laura Galán

2n batxillerat

Llatí

36 thoughts on “El fòrum de Bàrcino

 1. Claudia Gómez López

  Molt bona feina Laura!
  El video em sembla molt ben elaborat, amb un llenguatge clar i precís que entenem sense cap inconvenient.
  Descriu de manera molt resumida però molt ben explicada la història de Barcino i això a vegades s’agraeix ja que no ens sembla molt repetitiu.

 2. Paula Rubiales i Marta Méndez

  Salve!
  El video està molt ben fet, ens dona informació de com era l’àntic fòrum de Bàrcino. La imatge de fons com té moviment et dificulta una mica llegir el text, però s’entèn. Amb les imatges i l’explicació es més fàcil d’entendre les coses, és fa més amè. La setmana passada vam anar a visitar el museu i aquest video resumeix per sobre tot el que vam veure allà. Moltes felicitats ens ha agradat molt!
  Valee!

 3. Pingback: De Barcelona a Bàrcino: el nostre recorregut en vídeo | El Fil de les Clàssiques

 4. Valentina Restrepo Rodríguez

  Salvete!!
  Molt bona feina. Tot i ser un video, s’entén perfectament, a part utilitzes un llenguatge clar i sencill que quelasevol persona, entengui o no del tema explicat, ho pot entendre sense cap tipus de problema. A part el video està molt treballat, els intervals de temps estan molt ben calculats i si s’han d’agafar apunts et dóna temps de sobra.
  A part explica breument i molt correcte l’historia de Bàrcino, però el que sobretot està perfectament explicat és el fòrum d’aquesta mateixa ciutat.
  Et felicito perquè és un article que serveix de molta ajuda, ja que per la sortido de dijous a Bàrcino, ens va perfecte.
  Valee!!!

 5. Joaquin

  Bonum Diem¡¡
  Muy buen video, muy interesante¡¡
  Barcino fue una colonia romana que ha dado lugar a la ciudad de Barcelona. La colonia tenía el nombre completo de Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino ( IVL · AVG · FAV · PAT · barca , como se puede ver escrito en una lápida conservada en el Museo de Historia de Barcelona).

  El foro de Barcino estaba en la confluencia del Decumanus Maximus con el Cardo Maximus y abarcaba un amplio espacio situado , aproximadamente , entre las calles de la Libretería , de la Piedad, de Santo Domingo del Call y de la Freneria . Por tanto, este espacio incluiría el actual Palacio de la Generalidad. Se levantaba un gran templo, construido entre finales del siglo I aC y el comienzo del siglo I d. y probablemente dedicado al culto imperial de Augusto.
  Vale¡¡

 6. Alexia Álvarez Pàmies

  Salvete!!
  Felicitats per l’apunt molt interessant, no en tenia ni idea!!
  El fòrum de Bàrcino va ser una colònia romana que va donar lloc a la ciutat de Barcelona. La colònia tenia el nom complet de Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino. La ciutat es va alçar damunt un petit turó anomenat en l’edat mitjana mont Tàber enmig del fèrtil pla situat entre el Llobregat i el Besòs i entre la serra de Collserola i el mar.
  Els ciutadans de Bàrcino tenien un teatre i també unes termes, termes que va donar la prestigiosa família aristocràtica anomenada Minici Natal.
  El fòrum de Bàrcino estava en la confluència del Decumanus Maximus amb el Cardo Maximus i abraçava un ampli espai situat,
  El temple de Bàrcino estava dedicat a August, primer emperador i fundador de Bàrcino. Va ser construït pocs anys després de la fundació de la ciutat
  Les termes públiques, actualment sota la plaça de Sant Miquel, van ser donades a la ciutat per la família Minici Natal l’any 125 dC.
  Dos aqüeductes subministraven aigua a la ciutat: confluïen a la muralla al costat de la porta de l’actual plaça Nova, on se n’han conservat restes que han permès una reconstrucció d’una arcada d’un d’ells.
  La muralla de Barcelona és un magnífic exponent de l’enginyeria militar romana. Tenia un perímetre d’uns 1.270 metres, amb traçat octogonal-rectangular, i una ciutadella construïda de cara al mar. Els llenços de muralla es reforçaven amb torres habitualment de planta rectangular, amb excepció de les cantoneres i de les entrades, que eren rodones.

 7. Maria Casta

  SALVE!!

  Moltes felicitats per l’apunt! El vídeo està molt ben estructurat i s’entén molt bé, està treballat com cal! En el vídeo, ens explica breument la història de Bàrcino.
  El fòrum de Bàrcino va ser una colònia romana on hi va tenir lloc l’actual ciutat de Barcelona. La colònia s’anomenava Iulia Augusta Faventina Paterna Barcino.
  Els habitants de Bàrcino tenien uns termes, termes que va donar la prestigiosa família aristocràtica anomenada Minici Natal.
  El temple de Bàrcino, estava dedicat a August (primer emperador i qui va fundar Bàrcino). Va ser construit anys després de la fundació de la ciutat.
  La muralla de Barcelona és un bon exemple d’enginyeria militar romana.

  Enhorabona un altre cop, no en tenia ni idea de tot això!

 8. Claudia Pérez Torrabadella

  Salve!!

  Eh, enhorabona pel video Laura! Espectacular!!! Sembla mentida que haguis tret tant de profit sobre el fòrum de Barcino! Sobre el video, em surten paraules com ” perfecte” , ” complet”,etc. Molt bona feina, es nota l’implicació i la feinada.

  Defenso que per mi sempre es millor mirar els apunts en format vídeo, fa que sigui més animat i no tant “pal”.
  És un vídeo que s’entén perfectament, com he dit abans, molt complert. Utilitza un llenguatge adequat a la nostre edat,un llenguatge senzill.
  M’ha sorprès, el temps. Felicitats de veritat! L’has clavat, si vols apuntar alguna cosa tens temps i no vius el moment amb un estrès permanent.
  Sobre el contingut, explica d’una forma molt breu l’història de Bàrcino, però cal destecar que està perfectament explicat el concepte de què és el fòrum de la nostre ciutat!!

 9. Mar Cruz Viladoms

  Salve!!
  Un vídeo molt interessant, i molt ben editat i grabat. El tema del Fòrum de Barcino(Barcelona), em sembla molt interessant ja que és una cosa que tothom n’hi ha sentit parlar alguna vegada i ha mantingut la seva pervivència durant tots aquests anys. Molt bon apunt, felicitats!!

 10. Juls P

  Salve!!
  Com bé diuen els meus companys, un video molt treballat i amb un resultat de 10!
  Trobo que la nostre ciutat, Barcelona, necessita més actes com aquest que fagin reviure el seu passat romà, que moltes vegades passem per alt.
  Vale!

 11. Carlota Escrivà

  BONUM DIEM!!!
  Felicitats per el vídeo a quedat molt bé.
  El vídeo està molt ben editat i el contingut es molt interessant.
  Crec que tenint restes romanes tant a prop, tindríem que visitar-les més.
  Molt bon apunt !!

 12. Robert

  Salve!!

  La colònia de Bàrcino rebia el nom realment de Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino però era abreujada amb Bàrcino, era una colònia romana que es va alçar sobre un petit turo del mont taber al pla que es trobava entre el besos i el Llobregat així que era una terra molt fèrtil.

  La ciutat comptava amb termes i teatres, pocs anys després de fundar la ciutat es va fer un temple en honor a August que va ser el fundador i emperador de la ciutat, el fòrum de Bàrcino estava en la confluència del Decumanus Maximus amb el Cardo Maximus i abraçava un ampli espai situat
  Com era d’esperar d’una ciutat de la magnitud de Bàrcino comptava amb una muralla que tenia un perímetre d’uns 1.270 metres, amb traçat octogonal-rectangular, i una ciutadella construïda de cara al mar. Òbviament la ciutat comptava amb aqüeductes que subministraven aigua a la ciutat.

  Molt bona apunt i molt bona feina!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *