HistoTube: Un passeig per Bàrcino

Hola companys! sóm un grup d’historiadors que ens dediquem a fer tasques de difusió del patrimoni. Alguns de nosaltres hem dedicat part de la nostra activitat professional al món docent i us volem presentar un nou projecte que hem endegat com a eina per compartir entre tots els professors: HISTOTUBE!
Esperem que us sigui útil i que vulgueu participar-hi!
No us perdeu les reproduccions 3D de Barcino perquè tenim preparades les de Lleida, el Partenó, Empúries i molt més!

Salutacions.

Dani Cortijo

vid. Altres Barcelones

38 thoughts on “HistoTube: Un passeig per Bàrcino

 1. Mar Alonso i Elia Alabert

  Salve!
  La nostra opinió sobre HISTOTUBE és que és interessant pel fet de poguer apendre história d’una manera més moderna i senzilla.
  Hem vist diferents articles sobre Barcino com el de la necròpoli o el del fòrum, aquests dos articles són molt interessant i més si hi afegim el de la ciutat de Barcino on hi podem veure diferents parts de la ciutat com el temple amb les seves columnes.
  Esperem més informació com aquesta ja que ens ha semblat una proposta molt interessant.
  Vale!

 2. Ariadna Ortega, Alba Garcia i Mabel Landivar

  Salve!

  Som alumnes de llatí de 4t d’ESO de l’Albéniz i ens sembla molt útil aquest vídeo tenint en compte que dijous que ve farem una sortida a l’antiga Bàrcino, així anem un xic més preparats.
  Està molt ben fet aquest vídeo i sempre està bé entendre la història de Bàrcino amb il·lustracions i història.
  Esperem que seguiu fent vídeos tan interessants i útils.

  Vale!

 3. Carla Latorre Àlvarez

  Salvete!

  Sóc de l’intitut Albeniz de Badalona, i com ja han dic les meves companyes abans, el dijous 7 de novembre fem una visita a Barcelona, per saver una mica més de Bárcino. M’ha semblat que el video esta molt bé i que fa una grana pasarel·la fins arribar a la domus tradiccional, m’agradat molt.

 4. Martí Palma

  Salvete!
  L’HISTOTUBE, no és una mala eïna per saber com deuria ésser Barcelona en l’època romana, o com era abans BARCINO. Al principi de tot, quan es centra en el mapa actual per distingir que era la Barcino d’on és ara Barcelona. També l’ús del material 3D per fer la reconstrucció, molt ben el.laborada, dels carrers, tant el que deuria ésser el decomanus com el cardus, tant el fòrum com els diversos temples que hi ha!
  Bona troballa sens dubte 😀
  Valete !

 5. Roger Navarro

  SALVE!
  Trobo una gran eina de recreacií l’HISTOTUBE, doncs ens mostra sobre la Barcelona actual la posició de la Bàrcino romana. El que m’ha semblat més sorprenent és el reduit tamany de la ciutat en comparació amb l’actual i la bona distribució que hi havia. Apart de l’edifici important que ocupava gran part de la ciutat. Espero poder veure restes de la ciutat ja que sembla petita però ben organitzada i fortificada, ja que com veiem estava enmurallada!
  Dijous vinent veurem aviam…
  Vale! 🙂

 6. Daniel Martín

  Salve!!
  Molt bona la idea de l’HISTOTUBE, ya que el fet de poder veure la reconstrucció de la ciutat, fa que tinguis una idea clara sobre la ciutat, els temples, l’orientació de la ciutat, la seva ubicació. Crec que és una eina de gran ajuda perquè no és el mateix imaginarte la ciutat a tenir una imatge on veure-la.
  A part de tot això, aquesta reconstrucció ens ajudarà molt per a la sortida a Bàrcino de dijous.

 7. Victor Gallardo

  Aquest vídeo ens mostra unes vistes de Barcelona que són realment precioses a més de que a la recreació en 3D de Barcino no deixa absolutament res que desitjar. És increïble el que es pot arribar a fer amb la tecnología actual. Sembla realment que es pugui passejar pels carrers de la recreació. Potser, algun día amb la realitat augmentada ho podrem gaudir.

 8. Laura López

  Salvete!!
  Enhorabona per el video Dani! M’ha semblat molt interessant! Sóc una alumna de l’Institut Isaac Albéniz i d’aqui a uns dies anirem a fer una visita a Barcino. M’ha sigut molt útil aquest vidio perquè et vas fent una petita idea de com era a l’època romana aquesta ciutat i de cara a l’excursió segurament podrem comprende amb més exactitud tot el que ens puguin ensenyar ja que ho haurem vist en el video.
  És un video que, personamlent, trobo que està molt ben fet. T’ensenya amb imatges, què em sembla una molt bona manera d’explicar una cosa així, la història d’aquesta ciutat i tots els edificis que la formaven. La decoraió de la ciutat surt molt ben refectida al video i, sobretot, l’interior de la “domus” que surt al final m’ha semblat molt interessant. Les “domus”eres cases unifamiliars, normalment on vivien families benestants. Es poden observar algunes de les parts de la casa romana: primerament es veu l’atri que es l’espai on es trobava el complubium que canalitzava l’aigua fins l’implubium, després es veu el peristylum, que era un pati interior, i finalment es van veient diferents estances com podien ser els habitatges o el tablinium (on es rebien les visites).

  Valete!!

 9. Judith Consentino

  Salve!

  Encara no tinc prou coneixement sobre Barcino ja que no hem fet l’excursió. Tot i així, amb aquest video em puc fer una idea del que podrem veure el dia 7 a la sortida a Barcino.

  Tinc moltes ganes de fer aquesta sortida, ja que la manera de viure, els costums, les cases, d’aquella època em semblen molt interessant, moltes coses de les quals podem relacionar amb el nostre dia a dia.

  Espero que no ens agafi la pluja i poder passar un bon matí aprenent coses noves !

 10. Teresa Devesa i Monclús

  Judit, tot i que encara no hi em anat, crec que amb la visualització del vídeo i les seves explicacions, pots aprendre moltes coses que t’ajudaran a entendre millor el que t’ensenyi el guia.
  Laura has fet bé a centrar-te en un detall del recorregut i analitzar-lo amb més profunditat.

 11. Claudia Gómez López

  Salve!
  Em sembla molt bona idea l’Histotube ja que ajudar a comprendre la posició actual de la ciutat amb la de Barcelona romana.

  L’excursió del dia 7 de novembre sembla que serà molt interesant, podrem veure com vivien i com era la seva distribució de la ciutat.. això sempre ens sembla molt atractiu ja que sempre tenim l’intriga de com era anys enrere la nostra ciutat.

  També penso que ens serà molt útil la informació del video a l’hora d’escoltar les explicacions.

  Moltes gràcies!

 12. Pingback: “Templa Romana” III: El temple romà de Bàrcino | Aracne fila i fila

 13. Isabel García Trócoli

  Sobre el naixement de Barcino, hi ha una novel·la històrica molt ben documentada que alguns profes de Batxillerat recomanen com a lectura. Està publicada per Edhasa i es diu Rubricatus, Barcino, 13 a.C. La coneixeu?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *