Alfabet grec i publicitat

El curs passat els alumnes de primer de grec varen fer aquest muntatge Lletres gregues en la publicitat, acompanyat del rap del Deka; enguany ho continuem treballant en la base de dades del Fil Moodle de Grec 1 però ja ho volem compartir aquí, tot i que encara és una activitat oberta.

Alumnes de Grec 1

34 thoughts on “Alfabet grec i publicitat

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  Bona feina! Si en trobeu més, aneu-les afegint. La base de dades encara és oberta en el Moodle de Grec 1.

 2. Δαβίδ Γομολλόν

  Hola!

  En aquestes imatges enviades, es reflecteix clàrament la influència del grec per a crear marques, empreses o companyies. Totes les fotografies estan molt ben triades per a donar probes de l’importància del grec clàssic en la nostra cultura. La veritat, no sé sobre quina lletra puc pujar una fotografia… jo tenia la idea de kappa (ja que la meva motxilla es d’aquesta marca) o la de Tau (l’equip de bàsquet). Si se m’acudeix alguna la pujaré sense falta.

  Una salutació, gent de l’aracne!

 3. Θαΐς

  Salve!

  Està molt bé aquest muntatge. m’han agradat molt les fotografies i veure que hi ha més coses en grec a la vida quotidiana del que em pensava.
  Espero que tobeu més fotos i poguer veure-les.

  Vale!!

 4. Μαρíνα

  Em sembla molt interesant la de coses que podem trobar amb lletres gregues, no m’havia fixat en moltes d’aquestes coses que coneixem, pero no ens adonem que es grec.

 5. Teresa Devesa i Monclús

  Thaïs, has de fer com el David, que no espera que els altres trobin les imatges, sinó que promet trobar-ne ell. Estigueu amb els ulls ben oberts a qualsevol referència i clàssica i, quan la trobeu, compartiu-la amb nosaltres. De moment, si descobriu algun producte amb lletra grega o algun acudit com el de l’altre muntatge, feu-m’ho arribar per compartir-ho amb els altres. Feu-m’ho arribar i ho afegirem.

 6. Margalida Capellà Soler Post author

  Teresa, les imatges si les pugeu al Photobucket i em passes l’enllaç, es poden afegir a les dels aràcnids de Premià. Com més millor!

 7. sara

  Hola!
  En aquest montatge és veritat que podem veure com ve utilitzat el grec en la publicitat. I fins ara mai me n’he adonat. Quan trobare fotus on hi ha el grec ,les pujare!
  Sara

 8. Cristina

  Hola!
  En aquest muntatge es pot veure clarament la influència de la cultura grega en la nostra. Jo he fet varies fotos mes amb mes exemples. Es curiós que hi han marques que sempre he vist i mai men havia adonat de que eren lletres gregues.

 9. Teresa Devesa i Monclús

  Cristina, com la Margalida, espero que ens facis arribar les fotos per afegir-les al muntatge.

 10. lourdes caparros

  Poc a poc anem descobrint nous llocs on trobar lletres greges 😀 i pensar que abans de descobrir la llengüa grega no em fixava 🙂

 11. αλμα βεργελ

  Que chulo ha quedat aquet montatge sobre lletres gregues crec que es una molt bona idea per recordar el nom de les lletres i en algun cas com s’escriuen.

 12. Χοην Τυσετ Ρεγαλαδο

  Avete!

  L’alfabet grec és present en tot arreu. Com es pot apreciar en el video, és molt utilitzat, ja sigui per donar cert significat profund a una marca, per donar un toc atractiu a un producte o simplement per mera casualitat.

  Vale :D!

 13. Martí Palma

  Sorprenent,
  Tot el que ens envolta té relació en tot, i el trobem a tot arreu. Crec que les grans marques troben un punt atractiu, i exòtic a les lletres de l’alfabet. I les usen per els seus productes estrella, com rellotges bons, cotxes exòtics, càmeres, etc.
  Vale!

 14. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » L’alfabet grec: recapitulem

 15. Andrea Balart

  XAIPETE! Està molt bé aquest muntatge de fotos amb el rap de les lletres gregues, ja que així podem veure la previvencia del grec en l’actualitat. No només ens ha donat paraules de lèxic científic i humanísic, sinó que moltes marques porten el nom de les lletres.

 16. irina

  És veritat que en la marca d’alguns cotxes he vist les lletres gregues, la llet i el peix porten òmega 3 i el símbol dels nazis era la creu gammada. Estan per tot arreu les lletres gregues!! Per cert, ha quedat força bé aquest muntatge amb les marques i les lletres gregues. Hi ha moltes d’aquestes marques que les he sentit per la tele.

 17. Paula Franco Semitiel

  χαιρε

  En aquest montatge ens ensenya com estem envoltats del primer alfabet europeu, es a dir, el grec.
  No ens adonem, però el grec està en les nostres vides present!

  Aquí tenim alguns exemples de publicitat amb nom de lletres de l’alfabet grec:

  Desodorant Lambda, μ torrent, marca de cotxe Ýpsilon, Vídeo Joc (imperio Tau), Marca esportiva de roba Kappa, Cd-Room Psi, eslògan d’un equip de bàsquet Tau, casa de turisme Theta i camèra de fotos Sigma.
  Aquests són grans exemples, però estic segura que hi han mil i una empresses més amb noms de lletres gregues.

 18. Yasmina Berkane Pais

  Χαιρε!
  Amb aquest muntatge es poden veure moltes imatges de publicitat relacionades amb l’alfabet grec.
  Normalment aquestes lletres s’utiltzen molt per a marques de cotxes i motos, però també podem veure altres productes com la càmara “Sigma”, la roba “Kappa”…
  De ben segur que durant tot l’any trobem noves fotografies relacionades amb l’alfabet grec.

 19. Nora Domingo

  Salvete!!

  Trobo molt interessant que hi hagin tantes coses, tants productes amb nom i logo Grec. Ara ja mi fixaré més amb els productes i marcas haver si trobo algún i os l’ensenyo!!!

  Valeeeeeeeeeeee 🙂

 20. Ana Mª Falcón Durán

  Salve! 🙂

  Molt original aquest article, ja que m’he adonat que hi ha coses amb simbologia grega en les quals no m’havia fixat. És curiós que hi hagin tantes coses relacionades amb el món grec.

  Valete!

 21. Pingback: L’ alfabet Grec a Prison Break | La cinta de Νίκη

 22. Alèxia Alvárez

  Xaipe!
  Em sento completament una ignorant, publicitat que m’empasso diàriament, fins i tot el mateix anunci 4 cops al dia, i no havia caigut…,i sobretot en lo de WI-FI, fa com una setmana que em se l’abecedari grec i fins ara que llegit l’article no m’havia adonat.
  És increïble, cada cop em meravello més de l’influencia que pot tenir un invent tan antic, durant tants i tants anys, no deixo de sorprendre’m!
  Molt bona recerca d’imatges!

 23. Irene Sanz

  Xaipe!
  Tal i com deia en un comentari d’un altre tema, és realment sorprenent com les lletres gregues poden influir-nos a través de la publicitat! Fins ara, mai m’havia fixat en la quantitat de logos que contenen el nom o el caràcter de lletres gregues. A partir d’ara prestaré més atenció!

 24. L. Arcas

  Actualment, començo a veure coses que abans les veia irrelevants, com els logos, les marques de molts objectes com ara: els cotxes (alfa romeo), rellotges (omega), vidios (beta), màquines de cosir ( alfa, sigma), omega 3, roba ( kappa)..

 25. Mireia Sánchez Cano

  Xaipe!!
  Ara mateix em sento una ignorant en tots els aspectes… Quants logos, quants rellotges.
  És sorprenent com et pots trobar lletres gregues a qualsevol lloc..
  Ara m’hi estaré fixant quan vagi a comprar…

  Vale!

 26. Marta Calvo

  M’ha sorprès ja que la majoria no sabia que hi havien marques amb lletres de l’alfabet grec, m’ha semblat molt interessant, ara m’hi fixaré més en les marques per si em trobo amb marques anomenades amb lletres de l’alfabet grec.

 27. Sebastián, 4rt C1

  Hi han moltes referències al grec en la publicitat. Per exemple a noms de negocis com Solaria, Bankinter, Animalia, Quantum, Globalia, Eolia, Primium, etc. O a marques de cotxes com Focus, Auris, o Modus. Aquest fenomen es perquè segons experts les paraules del grec o llatí sonen bé i semblen internacionals.

 28. Clara Campos Rovira

  No m’havia fixat mai que els noms de tantes marques tinguessin a veure amb l’alfabet grec i que els noms fossin extrets d’ell. El que més m’ha sorprès era el del WiFi, mai m’haguès arribat a imaginar que tingués algo a veure amb el grec. Ara intentare fixar-me molt més en totes les marques i els logos.

 29. Jhon Campaña

  Molt bon treball!
  Ha estat una sorpresa saber tantes marques amb referencies de lletres de l’alfabet grec. Hi han moltíssimes marques i bastant conegudes que aprofiten aquestes lletres per donar-li nom a la seva empresa o producte.
  Em sorprèn la quantitat de noms que veig al llarg del dia que abans desconeixia d’on venien i ara ja hu se, a partir d’ara em fixar més en els noms de els llocs i productes a veure si tenen algun significat o si volen representar alguna grafia.

 30. Maria Sorribes Sanchez

  Hola a tots .
  Aquest treball m’ha estat molt interessant , no sabia que el sector publicitari en tenia de tantes d’aquestes referències clàssiques.
  Molt bon treball i súper interessant!!!!!
  Molt bon treball de recerca !!!!
  Jo compartiria aquest powerpoint amb tothom perquè em sembla una cosa interessantíssima per que ho sàpiga la gent que ens envolta .

  AVETE OMNES!!

 31. Javier torres

  No m’havia fixat mai que els noms de tantes marques tinguessin a veure amb l’alfabet grec, pero hi ha moltisimes marques i alguna bastant conegudes
  La marca kappa tambe es una paraula grega.

 32. Laia Garcia Callariza

  Em sembla interessant i a l’hora intrigant el per què les empreses avui dia segueixen utilitzant noms de la cultura clàssica com per posar un nom a una cosa tant important com pot ser un model de cotxe, una franquícia de menjar ràpid, etc.
  Encara que no ho sapiguem la cultura clàssica ens envolta i hauríem de conèixer per a donar-nos compta del perquè del nostre voltant i per a tenir més cultura.

 33. Paula

  ¡salve!
  No me había fijado en las referencias que hay en las marcas, sabia de algunas pero no todas las que he visto ahora. Me parece muy interesante que muchas de marcas tengan este tipo de nombres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *