Alfabets, per triar i remenar!

Ara que ja sabeu l’alfabet grec, que aneu comentant els apunts corresponents en El Fil de les Clàssics i a Aracne (per cert, els podríeu recopilar en comentari i així no ens en perdríem cap!), potser us agradarà aquest vídeo amb una pila d’alfabets, endreçats per ordre alfabètic. Compte, n’hi ha de reals, però d’altres són inventats i extrets de revistes, llibres, còmics, pel·lícules o sèries de televisió. De quins en teníeu notícia? Quins heu arribat a aprendre? Quin us agrada més? Quina petjada hi té l’alfabet grec? En coneixeu més? Què n’opineu de tot plegat?

Gaby

27 thoughts on “Alfabets, per triar i remenar!

 1. L. Arcas

  Χαιρετε!
  Jo sabia que existeixen alguns dels alfabets que aparèixen en el vídio perquè els conec , peròhi ha molts que no havia sentit a parlar d’ells mai i molts que el sé per les sèries com ara el de “Futurama” o el de la pel·lícula d’ Star Wars i d’altres com el grec, el Braile… però en general em sembla un vídio molt interesant, ja que et vé una petita curiositat d’aprendre més d’algún que hi apareix.

 2. Sandra Mendoza

  Xaipe!
  Després de veure aquest video me adonat de la immensa majoria d’alfabets que desconec. En tenia noticia de l’alfabet morse, del rus, del Braille, del grec i del elfic. Fa anys vaig tenir l’oportunitat d’aprendre l’alfabet Braille, un alfabet molt minimalista a primera vista, però molt difícil d’aprendre i d’utilitzar; ara ja he aprés un altre alfabet, l’alfabet grec.
  Els dos alfabets que més m’han cridat l’atenció han estat l’alfabet celeste, l’alfabet binari i l’egipci, per les formes tan complexes que les lletres presenten.
  L’alfabet grec, com ja hem vist, és la base de molts altres alfabets; com ara l’alfabet romà.
  En poques paraules he de dir que em trobo bocabadada per la gran quantitat de alfabets que podem arribar a trobar i, per tant, per les maneres tan diverses en les que ens podem arribar a comunicar.

 3. Laia Costa

  Xaipe!!
  Veient aquest vídeo m’he adonat la quantitat d’alfabets que desconec i per tant, la quantitat de maneres en les quals ens podem arribar a comunicar.
  Hi havia alguns alfabets que ja coneixia, com per exemple: Braille, egipci, grec, rus, hebreu i el morse.
  M’han cridat l’atenció l’alfabet mizariano i el zireen.
  M’agrada molt saber que hi ha aquesta gran varietat d’alfabets, ja que així hi ha molta més cultura i més riquesa lingüística al món!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *