2.500 anys després de la batalla de Marató

Avui se celebren els 2.500 anys de la fi de la batalla de Marató (a El Fil de les Clàssiques teniu un magnífic documental històric). Sabeu què va suposar per a occident? Per què en l’actualitat hi ha una prova esportiva que es diu marató?…

Gaby

10 thoughts on “2.500 anys després de la batalla de Marató

  1. andrea martinez serrano

    hola a tots i totes

    Actualment en els jocs olípics hi ha una prova d’ atletisme que s’ anomena Marató d’ una distancia de 40 km mínim.
    En l passat un soldat grec va anar corrent des de la ciutat de Maraton fins Atenes per informar de la victoria contra els Perses. Carrera que li va costar la vida.

  2. Coty

    Χαιρετε!
    Doncs ahir, justament vaig veure aquesta notícia. Pel que recordo, tot va començar per les guerres entre els grecs i els perses, que intentaven invadir les terres occidentals. Tota Grècia, per primer cop, es va unir per defensar Atenes a la plana de Marató. Gràcies a la victòria grecs avui dia som el que som.
    Aquesta victòria havia de ser comunicada ràpidament, i va ser Filípides el triat per realitzar-ho. El pobre grec va recòrrer els 40km de distància, i després de cridar la derrota dels perses, va morir.
    A les primeres Olimpíades de la època moderna (1896) es va celebrar una cursa amb el nom de la plana en el seu honor, una prova anomenada Marató.

  3. Laura Galán

    No m’enrecordava d’aquesta història tan curiosa. Em sembla molt merescut pel soldat grec que la carrera que li va treure la vida donés el nom a la prova esportiva: la Marató en el seu honor.
    Aquesta victòria dels grecs va suposar un fet molt important en la història, ja que van frenar l’entrada dels perses a occident.

  4. Margalida Capellà Soler Post author

    Passeu-vos pel bloc dels nostres amics viargers, El Vaixell d’Odisseu, (bloc finalista dels Premis Bloc Catalunya 2010 en la seva tercera edició) esperem que aviat sigui el guanyador, com ho va ser El Fil de les Clàssiques en la primera edició i llegiu aquest article: El vaixell, amb la Marató.

  5. Pingback: Els Jocs en el cinema | Citius, Altius, Fortius

  6. Pingback: La Marató de Barcelona; Tot un referent clàssic | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *