Apici de nou a La cuina de la història

La cuina de la història del programa Sota terra Carrer Ripoll, 25 Barcelona , emès ahir a la nit a TV3, ens ofereix una altra recepta d’Apici que encara es cuina avui en dia, es tracta dels pèsols amb sípia:


Ingredients:
300 g de pèsols
200 g de sepionets sense netejar
1 manat de coriandre verd
1 porro
1 cullerada de gàrum
1 got de vi blanc
1 got de vi de panses
Pebre negre
Orenga
Comí
Oli d’oliva
Sal

Elaboració:
1. Bulliu els pèsols i, un cop escumats, afegiu-hi el porro, el coriandre picat i els sepionets.

2. En un morter, esmicoleu pebre negre, orenga i una mica de comí. Deixateu-ho amb el garum i el vi blanc i afegiu-ho a la cassola dels pèsols.

3. Afegiu-hi el vi de panses, un bon raig d’oli d’oliva i deixeu-ho bullir uns 10 minuts.

4. Emplateu els pèsols, empolsineu-los amb pebre i serviu-los.

Gaby

3 thoughts on “Apici de nou a La cuina de la història

  1. Margalida Capellà Soler Post author

    Ja ho deia l’Albert en el seu treball de recerca de fa una pila d’anys sobre la cuina romana avui, “encara avui és possible cuinar les receptes d’Apici i encara són de gourmet!” A casa, també fem a l’època dels pèsols aquesta recepta amb sípia! L’haurem de provar de fer amb pèsol sec i així la podrem cuinar tot l’any, perquè el congelat pot tenir gluten i com sabeu no som molt amics!

  2. Sílvia Espinach García

    Veig el programa des que va començar i el trobo molt interessant. Encara no he provat de cuinar cap dels plats, tot i això, m’agradaria fer-ho. Aquest és un plat que pot ser força bo. M’encanten els pèsols! Provaré de fer-lo aquesta setmana i ja us diré el què.

    També m’agradaria comentar que a casa tinc una versió actualitzada de com cuinar el famós garum. Quan la trobi us la penjaré.

  3. Margalida Capellà Soler Post author

    Si fas la recepta dels pèsols, a més de comentar-nos què t’han semblat, no t’oblidis de fer-n’he una fotografia. Així tots podrem veure la fila que fan!

    A més de penjar-nos a recepta, a veure si també fas gàrum i l’immortalitzes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *