Barbie de grega i de romana

A veure si identifiqueu aquestes nines? A mi m’encanten les Barbies. En tinc una pila i encara hi jugo. Relacionades amb la mitologia, tinc la Barbie Sirena i la Barbie Pegaso.

També m’agrada molt la fotografia i fer muntatges audiovisuals amb la wii i amb la Nintendo DSI. Amb Animoto també és molt fàcil. Espero que us agradi encara que ja no jugueu amb nines! Són nines Barbie de col·lecionista i són de clàssiques!

Quines heu reconegut?

Per cert, sabeu què significa el nom Barbie i quin és el seu origen? Una pista: m’han dit que també té a veure amb les clàssiques!

Valèria
Primària

10 thoughts on “Barbie de grega i de romana

 1. Margalida Capellà Soler

  Els testos, Valèria, sens dubte, s’assemblen a les olles, del mig o de les vores! L’enhorabona per la recerca i pel tendre muntatge, mereixedor d’una Barbie de clàssiques i de col·leccionista!
  És ben cert, l’hipocorístic nord-americà Barbie té etimologia grega! A veure qui l’encerta? i Coty no el va incloure en el seu apunt!
  Si no vàreu veure l’expòsició d’ Hèrcules a Superman al MAC, passeu-vos per El Fil de les Clàssiques: Tot buscant l’inabastable: Barbie versus Venus. També us agradarà!

 2. Margalida Capellà Soler

  Oi, quina gràcia! Mireu quines Barbies mitològiques acabo de trobar! El Judici de les dees de Llucià! Quin Hermes més maco! El nostre Hermes de Sagunt n’estarà content si no es posa gelós (ja sabeu com són els déus!).
  Algunes alumnes fa molt de temps també m’havien portat les seves nines disfressades de deesses gregues, però no en tinc fotografia! Quin greu que em sap ara! Potser el proper curs podem representar algun mite seguint aquesta bella tradició perduda des de fa uns anys al Cristòfol Ferrer!

 3. Teresa Devesa i Monclús

  Molt maco, Valèria, el muntatge. Com que a casa he perdut el contacte amb els nines, em va molt bé estar al dia de l’evolució d’aquesta nina i els seu company Kent, protagonistes d’alguns de les escenes més reeixides del nou lliurament de TOY STORY. Caldria fer també un estudi de Kent-Apol·lo, encara que aquest déu no sigui la parella mitològica de Venus. En tens algun, de Kent?
  Petons!

 4. Coty

  Jo sí que em sé el significat de Barbie!
  Per començar és un hipocorístic de “Bàrbara”, és a dir una forma més carinyosa de cridar-la. Bàrbara, com dic al muntatge d’Antroponímia, ve de l’adjectiu llatí “barbarus, -a, -um” i significa “estranger, incult o salvatge” i era un nom per a aquells aliens a la cultura romana o grega.
  Com pot ser que una de les nines més refinades pogui tenir aquest nom? Crec que no van donar gaire importància al nom, i van fer molt malament!
  Molt maques les Barbies del muntatge Valèria 🙂
  Vale.

 5. Àngels Cordero

  Les meves felicitacions a la Valèria. M’ha encantat i m’ho he passat d’allò més bé. Gràcies a l’enllaç del Chiron al Facebook. Tingueu ben segur que a una de les meves classes del proper curs mostraré fins on arriben les clàssiques al segle XXI. Enhorabona!!!
  Aprofito l’ocasió per felicitar a la Margalida pel premi Auriga. Ben merescut i segueix fent una feina tan ben feta.

 6. Margalida Capellà Soler

  Teresa, esperem que la Valèria et contesti; però no saps el que t’has perdut! Ja veuràs ben aviat com la Valèria juga amb nines!

  Certament, Coty, Barbie és un hipocorístic grec de Bàrbara! Qui ho havia de dir! Ja que tu no has posat l’enllaç al teu apunt d’antropònims, jo el poso aquí perquè és molt interessant el teu treball: http://blocs.xtec.cat/aracnefilaifila/2010/07/02/antroponims-grecs-avui/

  Àngels,moltes gràcies! Ja ens passaràs la vostra feina, segur que serà també molt enriquidora per a tots nosaltres i et convido a fer-ne difusió aquí. Aracne fila i fila és un bloc obert a la col·laboració, per editar només ens ho has de demanar en comentari que si vols no es publicarà i et passo nom d’usuari i contrasenya. L’únic requisit és la temàtica clàssica i la llicència Creative Commons, a més del respecte… Esperem les vostres col·laboracions, teves i dels teus alumnes.

 7. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Si Barbie és Venus, a què jugo?

 8. Valèria

  Estic contenta que us hagi agradat; espero que també us agradi aquest altre: http://blocs.xtec.cat/aracnefilaifila/2010/08/25/si-barbie-es-venus-a-que-jugo/
  Teresa, no tinc cap Kent. Quan era més petita, no me’l varen regalar ni jo el vaig demanar, perquè m’agradaven més els prínceps de les princeses Disney. És cert Kent podria ser Apol·lo, el déu més maco.
  A mi també m’agraden els playmobils com l’Arnau i l’Oriol i tinc la galera romana, la quàdriga etc. També és divertit representar la vida dels romans, però a mi m’agrada dibuixar i amb els playmòbils és més complicat representar algun quadre. Bé, encara no ho he provat.

 9. hagalancy

  I think this is one of the so much vital information for me . And i am glad reading your article.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *