Postals de viatge: Capo Testa, pedrera de granit dels romans

Del meu pas per la segona illa més gran de la Mediterrània, tal com vaig prometre a la Margalida, us envio aquesta postal, emprenta del vent, les ones i els romans. Coneixeu Capo Testa? És fantàstic, digne de veure. Capo Testa, format per roques granítiques corroses del vent i del pas del temps, és una península situada a nord de l’illa de Sardenya (la Sardinia dels romans), a pocs quilometres de Santa Teresa de Gal.lura. Està al davant de les espectaculars Boques de Bonifacio. Capo Testa era una pedrera utilitzada en temps dels romans per la seva preuada posició estratègica i pel subministrament del granit que era portat a Roma. Les columnes del Pànteon de Roma, per exemple, foren construïdes amb el granit de aquest lloc, on encara he pogut contemplar tres pedreres romanes. Els romans van explotar pedreres en tot el seu imperi i de l’illa de Sardenya exportaven el granit de Capo Testa (núm. 39):

Les formes de les roques naturals, tot i que semblen artificials, a mi em recorden la Pedrera de Gaudí o algunes figures de Dalí i de Miró. Ara que hi ha línia regular de vaixells des de Barcelona, si podeu, no us perdeu aquesta meravella de la naturalesa, contemplada i també explotada pels romans!

Jaume

One thought on “Postals de viatge: Capo Testa, pedrera de granit dels romans

  1. Margalida Capellà Soler Post author

    Quina alegria, Jaume, que m’ha provocat rebre aquesta postal virtual del teu viatge a Sardenya! Pensava que no em faries cas, però veig que encara tinc poders de convicció. Els aràcnids i les aràcnides també podran conèixer aquesta bellesa natural explotada pels romans. Tens raó la roca de la imatge a mi també em recorda els fumerals de la Pedrera. No conec Capo Testa, però no ho dubtis, no me n’aniré mai de Sardenya sense fruir d’aquesta meravella. Que tinguis un molt bon estiu i moltes gràcies per complaure’m!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *