Més a prop del temple d’August

Avui s’ha començat a excavar dins la catedral de Tarragona per tal de verificar l’existència del temple d’August, identificat pels electrodes i el georetard. 

A la recerca del temple d’August del blog Sapiens hi trobareu tota la informació actualitzada d’aquesta excavació que esperem que acabi amb la confirmació de les restes arqueològiques del temple d’August.

Gaby

9 thoughts on “Més a prop del temple d’August

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Gaby! Seguirem amb molt interès aquesta excavació. Esperem que la bona sort l’acompanyi i puguin verificar les restes del temple d’August.

 2. Cristina Fdez

  Efectivament, Gabi. Fa uns 15 dies aproximadament van aconseguir imatges tridimensionals del subsòl de la catedral i van veure com hi havia una estructura que es corresponia amb el famós temple d’August.
  Ara, quinze dies després, han trobat ceràmica d’època romana i esperen trobar a dos metres el temple. Sens dubte seria un descobriment molt important que enriquiria el valor històric que ja té aquesta catedral.

  Jo mateixa vaig posar dos pots al meu blog arqueòlogic sobre les noticias que es tenen d’aquest projecte. Aquest és l’enllaç: http://domusapientiae.wordpress.com/2010/07/03/los-arqueologos-creen-estar-muy-cerca-del-templo-de-augusto/

  A veure com evolucionen les novetats! Confiem en que sigui cert i així poder resoldre i conèixer més sobre aquest emperador i el seu fascinant període.

  Per cert, bones vacances!
  Gaudiu de l’estiu 🙂

 3. Teresa Devesa i Monclús

  Fa ben poc que vam ser a Tarragona, oi Cristina? Però les novetats se succerixen encara que es tracti de l’arqueologia, aquesta ciència on s’estudien esdeveniments ben llunyans en el temps. No sé si tu et vas arribar dins a la catedral en el temps que vau tenir lliure per dinar, però és que hi tantes coses a veure, de l’antiga Tàrraco, que un dia es fa curt per abastar-ho tot.
  Bones vacances també a tu. Seguirem l’actualitat arqueològica a través del teu bloc i la teva experiència remenant les entranyes del nostre subsol. Esperem que hi trobis tota mena de sorpreses…

 4. Cristina Fdez

  Ja us posaré al corrent de les experiències que començen demà mateix! Me’n vaig a una excavació que es fa en un poblat ibèric a Caldes de Montbui. Estaré fora pràcticament tot el mes perquè aquesta excavació és fins al 18 i la següent comença el 24 fins al 31 de Juliol.

  Ja us diré com va tot!

  Molts recoords

 5. Margalida Capellà Soler Post author

  Esperem amb candeletes, Cristina, totes les novetats arqueològiques d’aquest estiu i que tingueu una molt bona excavació. Moltes gràcies per fer teranyina digital entre el teu fantàstic blog Domussapientiae, que no pares d’actualitzar, i Aracne. Molt bon estiu, ple de descobertes arqueològiques!

 6. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Troben el temple romà de Tarragona

 7. Judit

  Salve!
  Segons el que ens has enllaçat, Margalida, no han estat tant espectaculars com s’esperava. Malauradament, sembla ser que només han descobert pedra i morter de calç, però que podiem esperar si les restes han estat tant de temps soterrades?. Tot i això, totes les restes històriques són importants i ens poden aportar un avenç en els coneixements de la història! Segons aquest altre enllaç s’hi van trobar més coses com monedes, roba, plaques i gravats, entre d’altra molta informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *