Quo vadis Dysgenics

He descobert una banda musical de Metallica amb el nom de “Quo Vadis?” (On vas? en català), es curiós oi? Qui podria imaginar que fins i tot en el món de la rock hi hauria tants referents clàssics. El nom de la banda sorgeix d’una novel·la que va escriure el Polonès Henryk Sienkiewicz. A quina tradició al·ludeix?
Aquí us deixo un vídeo perquè visioneu això per si no us ho creieu:

Per una altra part, m’ha vingut al cap la pel·lícula Quo vadis de l’entrada corresponent al bloc, pertanyent a l’ antiga Roma, concretament durant el regnat de Neró. La trama es desenvolupa al voltant de l’amor entre el comandant romà Marc Vinici i Lígia després de tres plens anys en camp de batalla. Ella és cristiana, religió que es desenvolupava en la plenitud del paganisme, i a causa d’això havia d’estar oculta, ja que si no ho feia l’assassinarien com van fer amb tots els seguidors del cristianisme i també del judaisme. Lígia fa d’esclava en ser contractada per un general retirat. Marc perdudament enamorat acudeix a Neró perquè ella s’encarregui dels seus serveis i efectivament així serà. Encara que ella no vulgui, finalment amb el temps s’enamorarà d’ ell.

Irena Jagustin
1r batx. llatí

2 thoughts on “Quo vadis Dysgenics

  1. Margalida Capellà Soler Post author

    Ire, l’Uri en pot estar ben content i tu ja saps el motiu! Bon estiu!

  2. Oriol García

    Estic molt content i orgullós d’aquest article, Ire!!! Ja saps que jo faig el treball de recerca sobre la musica actual amb els seus referents clàssics, i això em vindrá d’alló mes bé!!!
    Aquest grup anomenat ”Quo Vadis” On vas?, es un grup de metal melòdic i tècnic de Montreal, Canadà. El seu nom es fruit de la novel·la de l’escritor Henryk Sienkiewicz, que va ser escrita entre els anys 1895 i 1896, on en narra històries de molts personatjes en l’època del emperador romà Nerón.
    El títol de l’obra està en llatí i significa: A on vas?. Aquesta expressió ve de les paraules «Quo Vadis, Domini?» (A on vas, Senyor?) que, segons la llegenda i la tradició, van ser pronunciades per l’apòstol Pedro mentre fugia de Roma per a posar-se en refugi de la persecució dels cristians per ordre de l’emperador Nerón.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *