“Domusapientiae”: Benvinguda a la blogosfera!

Avui tinc una molt bona notícia per comunicar-vos, amics d’Aracne fila i fila. La Cristina de 2n de batxillerat ha estrenat un bloc propi sobre món antic anomenat domusapientiae, en el qual aquesta “futura arqueòloga”, tal com ella mateixa s’anomena a la pàgina de presentació, s’ha decidit a parlar del passat, ¿per què no?

Hem pogut comprovar la seva passió per les cultures grega i egípcia en la presentació del seu treball de recerca i ara ens demostra la seva aposta per la difusió dels coneixements a través de la xarxa en la seva futura vida universitària. Seguirem la seva feina també quan estigui fora de l’institut i anirem comprovant la seva evolució a mida que vagi assolint coneixements. També esperem que, tot i que el bloc està plantejat en castellà en un principi, a mida que s’impliqui en la universitat catalana vagin apareixent articles en català. De debò que la seva competència en la nostra llengua és envejable fins i tot per gent nascuda aquí.

En aquests moments tan decisius per als de segon de batxillerat,  de Premià, de Badalona, de Barcelona, d’Amposta, d’arreu…, en què els exàmens finals decidiran si podreu accedir a la selectivitat i, posteriorment, a la universitat, aprofito aquesta iniciativa d’una companya vostra de patiments per desitjar-vos tota la sort del món. I als de l’Albéniz us recordo que us esperem per Sant Jordi 2011 a la tradicional trobada d’exalumnes amb 2n de batxillerat!

Recordeu: Finis coronat opus.

TERESA

23 thoughts on ““Domusapientiae”: Benvinguda a la blogosfera!

 1. Cristina Fdez

  Hola Teresa,
  Gràcies per fer aquest article tan agradable sobre el meu blog i sobre mi. M’he ruboritzat. És un plaer contribuir a la divulgació del passat mitjançant un blog o altres medis. Ho faig per pur plaer i confesso que és una de les tasques que més em gratifica fer, sempre i quan tingui temps lliure (ara que estic amb els últims exàmens). Els articles estan en castellà perquè és un blog que llegeixen els meus pares i com ells encara no saben català (estic en això eh? Estan en procés d’aprenentatge, jo sóc la seva professora), doncs és més fàcil per a ells. No obstant, tinc la intenció de posar articles en català, sens dubte.

  Res més, moltes gràcies a vosaltres per compartir aquesta experiència amb mi.
  Teresa, moltíssimes gràcies.

 2. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Bona sort, doncs, als exàmens, com ja us he desitjat a tots a l’article.

 3. Carla A.

  ave! La idea em sembla genial, és una forma d’utilitzar les noves tecnologies, com és l’internet en aquest cas. També m’ha fet venir al cap la noticia que va sortir per la televisió sobre el suposat descobriment del lloc on cleopatra i marc antoni. Qui sap si aquí veurem un altre descobriment important! ^_^

 4. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Carla, acaba la penúltima frase, que m’he quedat amb la intriga de què es va descobrir exactament…

 5. Teresa Devesa i Monclús Post author

  “Domusapaientia” s’ha afegit a la blogosfera de clàssiques Chiron.
  Gracias, Ana, por estar atenta y proponerle la incorporación. Es importante que el alumnado que pronto dejarà nuestros centros de secundaria para entrar en el mundo universitario pueda continuar en contacto con el de bachillerato para poder ofrecerle modelos de cara al futuro.

 6. Margalida Capellà Soler

  Cristina, estic molt contenta que ja estiguis a Chiron i que tinguis bloc propi, et desitjo que et doni tantes alegries com a nosaltres, ja que més crec que és impossible!
  Hi ha molt pocs blocs individuals d’alumnes! L’enhorabona! Molta sort amb els exàmens!
  Teresa, ara l’hauríeu d’enllaçar al llistat de blocs d’Aracne! La Cristina ja ha enllaçat el seu amb Aracne!

 7. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Margalida, ja el vaig afegir des del primer moment. Es troba al menú lateral “Llista de blocs”.

 8. Margalida Capellà Soler

  Ara el veig; jo buscava Descubriendo el pasado! Es nota que he entrat al bloc!

 9. Teresa Devesa i Monclús Post author

  La veritat és que m’agrada més el nom en llatí, tot i que només es posi de manifest en l’adreça, per això sempre m’hi refereixo així…

 10. Carla A.

  d’acord, l’acabaré.
  Una arqueòloga amb el seu grup d’expedició a l’Egipte creuen haver localitzat el lloc on Cleopatra i Marc Antoni van ser enterrats. diuen que és una zona on ja s’havien fet algunes excavacions, però sense gaires resultats

 11. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Marga, la Cristina ha llegit la nostra conversa i ha canviat el nom del bloc. Ha estat una grata sorpresa accedir-hi i veure el nom que a nosaltres ens agradava.

 12. Carlos Cuevas Agraz

  Ave!!
  Em sembla molt interessant que una alumna del nostre institut hagi creat el seu propi bloc.
  Sembla, després de llegir l’article, un bloc força interessant ja que la arqueologia és un tema força interessant.
  El títol “domusapientiae”, vol dir “casa de la saviesa”, i crec que es un nom molt adient a aquest bloc.

  Respecte als examens, no només els de segon de Batxillerat estàn mot enfeinats, perquè els de primer estem també d’examens i treballs fins al gorro, encara que els de segon són més desisius. Però, com bé dius Teresa, “finis coronat opus”, és a dir tot l’esforç que fem en aquest sprint final del curs després el veurem recompensat.

  Salutacions, Vale!!

 13. Thaïs

  Ave!!
  El blog “domusapientiae” literalment deu significar “la casa de la saviesa”.
  “Sapientae” és CN (genitiu sing.) de domus.
  En sentit extens deu voler simbolitzar el blog amb una casa i la saviesa, amb la cultura que hi deu haver en aquest blog.
  Moltes felicitats per aquesta gran idea!
  valeee!!

 14. maro_onah

  Ave!
  M’ha sorprès bastant veure que una alumna ha creat el seu propi blog personal i més si és del que una vol ser d’aqui pocs anys! Jo fa poc me’n volia fer un però només per tractar temes sociopolítics i aquests temes que dónen polèmica a la societat d’avui en dia… però tornant al tema (el teu tema), està molt bé que t’hagis animat a crear-lo.
  Espero que vagis pujant novetats o coses interessants, que a mi l’arqueologia m’agrada molt!

  Molt bona sort en els exàmens!
  Vale!

 15. Ariadna Jiménez

  Ave!

  El títol del blog,domusapientiae, com bé a dit el Carlos vol dir “casa de la saviesa”,un títol molt adient per un blog el qual es parla del passat, sobre els coneixements que la seva creadora té sobre la història del passat, l’arqueologia..

  Felicitats Cristina i sort per els exàmens.

  Vale!

 16. saraa.

  Ave!
  Em sembla genial que una alumna obri un bloc sobre la història antiga. Com ha dit el Carlos, trobo que el nóm del bloc, “casa de la saviesa”, és molt encertat.
  Molts ànims!

 17. Knarik Badoyan

  Hola Cristina!

  Primer de tot molta sort a la selectivitat, i els examenes.Me llegit per sobre el teu blog, i sinserament m’agradad molt creec que és util per tothom que el visiti, perque tu ens vas presentar el teu treball de recerca sobre La Gran Alexandria sino me equivoco als 1 de batx, i estaves molt contenta.
  Et felicito per teu bloc.

  Adeu!

 18. Jessica Llavero

  Ave!
  Em sembla un bon nom per a un blog d’una persona que estudia arqueologia ja que es mou sempre pel món classic.
  Internet és, a més una eina d’oci una bona manera de divulgar les teves idees i el nom, “domusapientiae”, la casa de la saviesa, és un nom molt encertat!

 19. Margalida Capellà Soler

  Cristina, celebro el canvi de nom del nostre fill i nét. Li auguro encara millors auspicis amb Domus Sapientiae!

 20. Cristina Fdez

  Ave!
  Gràcies a tots pels vostres comentaris. És molt gratificant veure el suport que em doneu tant amb els últims exàmens com amb el blog.
  El títol, com bé dieu, és “la casa de la saviesa” i precisament vaig escollir aquest nom pensant en que el meu blog no és una altra cosa que una espècie de casa, d’hogar, on vosaltres podeu aprendre i on està la saviesa de tots, tant dels articles que publico com tot el que puguin aportar els vostres comentaris. Així doncs, us desitjo a tot la benvinguda a la “casa de la saviesa” 🙂

 21. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Mar, em semblaria molt bé que inauguressis un bloc com el que parles. Seria bo per a una noia guerrera com tu canalitzar l’energia, la rebel·lió i les ganes de protestar i denunciar injustícies, a traves d’un fòrum de debat en xarxa. Ara bé, hauries d’establir unes regles del joc clares i no permetre mai desautoritzacions, insults o atacs no argumentats o que ataquin a la dignitat de la persona. La polèmica, però sobretot el diàleg i el raonament són eines indispensables per a l’avenç de la societat. Qui sap si el teu futur pasa per la política, o el dret…
  Carlos, ja sé que són èpoques de feina dura, i encara més per tu que tens una altra activitat paral·lela, però pensa que al juny arriben les vacances i no falta pas tant…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *