Una Penèlope diferent

Què simbolitza Penèlope? Doncs, la dona fidel. La perfecta esposa, capaç d’esperar el retorn del seu marit durant vint llargs anys. A El Fil de les Clàssiques hi teniu un apunt amb la pervivència de Penèlope en la música i el tòpic de la fidelitat femenina. Però què és ser fidel?

Pepa Plana ens presenta una Penèlope ben diferent. Què fa mentre espera? Què es pot esperar d’una pallassa com Pepa Plana esperant? L’espectacle és per a un públic adult i és dirigit per la prestigiosa pallassa anglesa Nola Rae. Bé, crec que és millor que l’aneu a veure, tot repassant la guerra de Troia, i després comentar si voleu sobre la fidelitat de Penèlope. Aquí us deixo un botó de prova, amb la crònica de l’espectacle emesa recentment per TV3, i potser ja hi trobeu l’entrellat del canvi de Penèlope:

 

Gaby

2 thoughts on “Una Penèlope diferent

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  Gaby, doncs, haurem d’anar al teatre a veure aquesta Penèlope! Segur que passarem una bona estona amb la Pepa Plana i la seva màquina de cosir Sparta, tot refent la guerra de Troia.

 2. nuria

  Salve Gaby!
  Has trobat un altre tema relacionat amb Ulisses, bona cerca! El significat de fidelitat que trobem al diccionari seria aquest: lleialtat, compromís tàcit o exprés de mantenir la confiança. Encara que veiem perfectament que en el cas de Penèlope, es tracta de fidelitat cap al seu marit, es a dir, que mentre el seu espòs sigui perdut pel mar, ella no tindrà cap amant i l’estarà esperant.
  Suposo que Pepa Plana agafarà aquesta història i des de el seu punt de vista, el convertirà en un tema còmic i ple de diversió.

  Amb aquest article tornem a comprovar que encara avui es recobren els temes de clàssics de l’antiguitat per a fer espectacles. Segur que mereix molt la pena anar a veure’l!

  Valee! 😀

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *