Comparació de menjars: romans i actuals

De la sortida conjunta que vàrem fer amb els alumnes de llatí de quart al mercat de la Boqueria de Barcelona, tres alumnes de Cultura Clàssica de 3r de l’ESO, alumnes de Manel Codina, us volem presentar el nostre treball que vàrem exposar a classe: una comparació entre els aliments i els àpats dels romans i els nostres.

Melany Sors, Jesús Vilar i Julieta Lorenzo
3r Cultura Clàssica

19 thoughts on “Comparació de menjars: romans i actuals

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  Melany, Julieta, Jesús i per suposat Manel, estic molt contenta de veure el vostre treball, de la nostra sortida conjunta al mercat de la Boqueria, publicat aquí. Us felicito també pel contingut; m’ha agradat molt que sigui un estudi comparatiu dels aliments idels àpats romans i actuals, ja que ni en El Fil de ls Clàssiques ni a Aracne fila i fila en teníem cap d’aquestes característiques.
  Espero que ens anem trobant sovint per aquí i que també els vostres companys de Cultura Clàssica s’hi engresquin amb publicacions i comentaris.

 2. sasha kokina

  Ohhh!! Que bé els de Cultura clàssica també per aqui!! Està molt bé aquesta comparació!!
  Valee!

 3. pol nóbrega

  Està molt bé el treball. Felicitats als tres alumnes que ho han fet! Trobo que és una bona forma de reflexionar sobre els canvis que hem fet en el tema dels apats.

  vale! 😀

 4. Ricard Alcazar

  Em sembla molt bé aquest llibret que esplica els menjars, i els compara amb els de la época.

  Esplica que el seu dinar es mes lleuger que el seu sopar es molt mes elaborat i esta bé per que diu lo que predominava en els menjars de aquella epoca.

 5. Júlia Serrano

  Salve!!

  Ha quedat molt bé el llibre que heu fet sobre l’excursió al mercat de la Boqueria.
  FELICITATS!

 6. Nicolás Mangui

  Ave!
  El trabajo lo hicieron muy bien.Felicidades a los de Cultura Clásica.

 7. Sere eloisa velasquez

  HHo molt bé a tots tres esta bastant currat aquest treball i ja estava esperant veure un treball aquest perque els meus copanys va fer pero encara no he vist.

  Aquesta variació de menjar encara no ha cambiat tant.Peró alguns plat com garum y alguns altres com elS mejillons són molt apresiads per la gent que li agrada la cultura Romana.

 8. Melany Sors

  Gràcies per les vostres opinions. El treball consisteix en la comparació dels diferents àpats que feien els romans. Una de les coses que més m’ha extranyat, es que menjaven estruç i cadells de gossos. Vosaltres que en penseu de tot això?

 9. Mariona Anguera

  M’agrada molt el treball que heu fet i exposat.
  Nosaltres ens vem engrescar més en el tema dels preus. i vem comparar-los amb els actuals. hem notat que la coses valien segons el que costava aconseguir-les o trobar-les.

  Mariona.

 10. Julieta Lorenzo

  M’alegra que us agradi a tots.

  Una de les coses que més m’ha impactat en les costums romanes, és que menjaven gossos, quan eren els seus animals de companyia. Com eren capaços de menjar-se’ls?

 11. Jesús Vilar

  Estic molt content que us agradi a tots, ja que hi hem dedicat un esforç a fer-lo.
  M’ha impactat força que la base de la nostra cuina sigui la romana,perquè tret del que vam importar d’Amèrica, tot el que mengem ja s’ho menjaven ells.

 12. Fatima el Hanini

  Felicitats Melany,Julieta i Jesús ha quedat molt be el llibre que heu fet sobre la sortida al Mercat de la Boqueria , m’ ha agradat molt.

 13. paula divins

  El treball està molt bé, esta molt ben presentat i explicat.
  Jo vaig fer el meu amb la Mariona i la Nawal sobre els preus i les diferències dels aliments de l’època romana i l’actual. Va costar una mica trobar tota la informació però al final no ha quedat malament.

 14. Margalida Capellà Soler Post author

  Doncs, per què no el publiqueu, Paula, amb el permís del vostre professor? Almenys podríeu a donar a conèixer les vostres conclusions en aquest apunt de El Fil de les Clàssiques.

 15. Maria Salat

  El treball està molt bé, me l’he mirat tot i he pogut veure que distribuien igual els àpats que nosaltres. També m’he adonat que, tot i la manca de recursos dels romans respecte ara, ells menjaven molta més varietat de productes. M’explico: vull dir que ara tenim més productes, més maneres de conservar-los, i potser això fa que de vegades entrem en una monotonia diària i ens acostumem a menjar el mateix amb poca varietat. En canvi, sembla que ells, tot i no tenir tomàquet, patata, cacao i més coses que no tenien, menjaven molt variadament i amb molt gust; segur que tot era boníssim!

  El que dius, Melany, dels cadells de gossos i l’estruç em sembla estrany, sobretot els gossos, perquè ara els tenim d’animals de companyia i no de carn per menjar.

  Vale!

  Maria

 16. Bet Rosell

  Ave!
  M’agrada molt el treball, i és una bona idea la de fer la comparaciò. Pel que veig tampoc hi ha massa diferències amb l’actualitat, tot i que suposo que el tipus d’àpats devien variar segons la classe social. Els esclaus, per exemple, no devien gaudir de tots els àpats cada dia…
  Felicitats als alumnes que l’han fet, ha quedat perfecte!

 17. you

  Hola !
  Aquest treball esta mol bé i sobretot es nota el treball que han tingut , hi ha ocses que tenen molt a veure amb la cuina actual amb la varietat ,també la seva varietat de menjar te molt aveure amb la cuina de la Xina.
  Felicitats als de cultura clàssica :)!!
  Valeee!

 18. Joël Beltrán

  És interessant veure com s’organitzaven els àpats els antics romans. Els seus costums s’assemblen molt als nostres en la distribució dels menjars i la base dels plats.
  Bona feina!

 19. Zícora

  Felicitats a tots tres pel vostre treball, m’ha agradat molt. Està clar que després de tot, hi ha moltes semblances entre el que menjaven antigament els romans i el que nosaltres menjem actualment. Tot s’ho devem a ells. Les antigues costums mai moren.

  Vale.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *