El simposi de Sant Jordi

Els alumnes de batxillerat ens vàrem reunir a la pèrgola del jardí del darrere del nostre institut i a iniciativa d’en dani Costa vàrem celebrar un Sant Jordi diferent: vàrem portar menjar i beguda, vàrem parlar i vàrem riure, vàrem recitar poemes de Catul amb l’acompanyament de la guitarra i vàrem tocar peces amb guitarres i baixos elèctrics fins que tota la festa de l’institut ja s’havia acabat amb el lliurament de premis a la sala d’actes, que aquest any n’hi va haver per a les nostres recreacions mitològiques en prosa i en vers i per als nostres punts de llibre. Ben aviat podreu escoltar al bloc la balada de l’Anna i la Carla, al·lucinareu amb el que han aconseguit fer amb els llatinismes de la selectivitat de llatí! Ara mireu, si voleu, les nostres fotografies de la festa:

17 thoughts on “El simposi de Sant Jordi

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  En Dani va tenir molt bona idea en proposar-me de fer per a batxillerat aquest simposi alternatiu als actes d’ESO per Sant Jordi. Hi vàreu participar molts i no tots de clàssiques i jo m’ho vaig passar molt bé. Espero que vosaltres també. Em sap greu no haver portat la càmara de vídeo per enregistrar-lo. Aquest dimecres a les dues, Coty i Dani, podríem gravar el poema de Catul que tant us va agradar i immortalitzar-lo. Què en dieu?

  Crec que hauríeu d’explicar per què li vàreu posar SIMPOSI i què era un simposi a l’antiga Grècia. Algun professor no va entendre el nom i em va demanar explicacions. És millor que ho aclariu aquí.

 2. Lina

  Ave Lida! respecte al simposit, tic que dir que va ser molt divertit i a més el mejar estava molt bo :D.Tots vam ajudar, portant diferents mejars, com per exemple el pastis de Alis que per cert estava bonisím, també el que la Coty i jo vam fer i en definitiva tot:D.
  Penso que tant llatí com grec, són asignatures molt divertides i en les quals aprens molt, perquè són clases diferents a les demés, ja que fem moltes surtides intersants i activitats dintre del colegi que a tothom li agraden. Si mal no recordo persones com el Pablo o Agostina van dir que volian fer aquestes asignatures perquè es veien interesants i a més aprenies molt.
  Crec que tant el llatí com el Grec, ha influit molt en la nostra vida diària, perquè tot el dia ens trobem amb molts referents, cosa que fa que ens sentim bé per saber el signifacat de moltes coses provenents del Llatí i del Grec.
  En definitiva Lida m’agrada molt tot el que estem fent, espero que continuem fent aquest tipues d’activitats!
  Vale.

 3. Laura G

  Doncs tens molta raó Lida. La proposta d’en Dani va ser genial i gràcies a això vam fer un simposi molt divertit! Està clar que amb organització tot es pot dur a terme, a més tots vam portar alguna cosa i vam gaudir d’allò més bé menjant i rient! S’ha de repetir!

 4. Irena

  Ave!:)
  La veritat que va ser un dia molt divertit, va ser una molt bona idea portar una mica de tot per menjar el dia de sant jordi.
  A la recitació de poemes no vaig poder estar, ja que vaig anar amb uns quants més de lliteratura a veure una reprensenatció de “Miguel Hernandez”.
  vale!

 5. Alissa Komarova

  Hola!
  Em va agradar moltissim el Simposi, quina vergonya amb el pastis, al final el van acabar de mejar els professors!
  No surto en ninguna foto, crec que no s’em carrega molt bé!:)! Espero que l’any vinent ho repetim!

  Un dia tendriem que fer un simposi pero molt molt gran! Amb molt de menjar!!!

 6. Irena

  Per qui no sàpiga que es un Simposi o bé Simpòsium era la segona part dels banquets que celebraven els antics grecs, en els quals els comensals bevien d’acord amb la prescripció del simposiarca, cantaven poemes, recitaven poesies o conversaven.

  vale

 7. Rebeca Sánchez

  Suposo que el professor que va preguntar que perquè hi vam posar Simposi a la nostra reunió ho va fer ja que actualment és relaciona amb els congressos polítics la paraula en si, però, òbviament, nosaltres ens referim a la paraula en el sentit en el que li donaven els grecs en l’Antiga Grècia.
  Es nota que us ho vau passar bé! Espero tornar-ne a preparar un tot junts i poder-ho gravar!
  Vale!:D

 8. Oriol García

  Hoooooooooooooooooooooooooooooo, quina pena de que no vaig poder venir al cole!!! Ja m’hagués agradat moltisim haver acudit al gran Simposi que va organitzar el meu amic Dani, que per les fotografíes que hi han penjades, es veu que va haver molt menjar i us ho veu pasar pipa!!!!
  Me’n alegro que una activitat proposada per un alumne surti tant bé, això es tindria que fer mes sovint!

 9. haya

  Ave:)
  El simposi va estar super bé, estava tot ben preparat, pero el que en va agradar molt va ser el pastis jajajaj!
  Que aquet any la veritat que aquet sant jordí va esta bastant bé.
  Tenim que repetir!

 10. Rabab

  Ave lida!!
  La idea del Dani va estar molt bé llastima que no vaig poder venir.

 11. nuria

  Salve!
  Quina enveja! Que bé que us va quedar el simposi nois! Felicitats Dani que crec que vas ser tu qui ho va organitzar. =) També vau llegir poemes no?
  Igual que la Rebeca ja estic esperant que es torni a presentar l’ocasió de tornar-ne a prepar un! jaja

  Valee! 😀

 12. Coty

  Lida! Va ser un simposi genial, només que vaig passar una mica de vergonya durant la recitació del poema, perquè hi havia molta gent…
  El menjar estava boníssim, pot ser van faltar jocs com feien els grecs quan celebraven un, però per tot lo demés va estar molt bé!
  A veure quan repetim 🙂

 13. Carlos Rocamora

  Ave Margalida!

  El simposi va estar molt be, sobretot pels pastissos, encara que ens faltaven els divans, el poema recitat va estar genial, i encara que la musica no fos molt grega va estar molt ben improvisada.

  Espero que fem mes simposis, que vagi be.

 14. Ana Rosa

  Quina bona idea!
  Nosaltres a l’Albéniz ens vam posar en rollatna a llegir poemes d’autors romans. També va esta bé a mi em va agradar

 15. Toni Moreno

  Lida!
  El simposi va estar realment bé! Jo em vaig divertit molt, i el menjar, a part d’acompanyar molt, també estava boníssim jaja! Com ja han dit tenim que fer-ne més d’aquests :)! Dani ets un crack! Felicitats per haver-ho organitzat tot. I també felicitats a la Coty pel poema, clar que sí!
  Per cert Lida, Aracne ja em funciona bé! Suposo que seria el vídeo aquell que hi havia a sota el que em feia anar malament l’ordinador.

 16. Margalida Capellà Soler Post author

  Ja t’ho vaig dir, Toni! Me n’alegro que et funcioni també a casa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *