El rap del Latín, xDeka

Fa temps que li estava donant voltes. La Margalida ho sap; però no acabava de trobar la base ni el temps ni l’espai per gravar-lo: volia fer un rap en defensa de l’estudi del llatí, en contra dels prejudicis de la gent. Finalment, ecce:

Deka
Alumne de la Margalida
1r de batxillerat de llatí

70 thoughts on “El rap del Latín, xDeka

 1. Yussef Ebneljabri Boukhriss

  Es un rap bastant bo te tota la raó ja que molta gent diu que aquesta llengua que es la mare de totes les demés ja es morta pero no saben que en el día a día hi ha molt llatí als carrers a les cases i a tot arreu.Yussef

 2. Andreu Punsola

  Salve

  Molt bon rap Oriol, està molt ben fet. M’ha agradat molt perque m’ha fet pensar sobre què és realment el llatí avui en dia! Moltíssima gent de ciències critica aquesta llengua perque no n’entenen l’utilitat, espero que quan sentin aquest rap canvïn d’opinió.

 3. Judith Martínez

  En relaitat pensava que seria un aburriment, una cançó en llatí que no entendria res i la deixaria passar com si no escoltès res, peró de sobte quan l’he escoltat he vist que en realitat et dona a entendre que el llatí no es una llengua morta, i val molt la pena estudiar-la. Realment , m’ha agradat molt ja que la música arriba on les paraules no poden accedir molts cops.

 4. josep cisa

  T´ha quedat molt be!!! Espero que segueixin fent cançons que set dona molt be el rap. La lletra ma dit la Margalida que ho has fet en Castella però moltes paraules són de llati i aixo demostra que el llati no està mort.

 5. Álex Aguilera

  Calía fer una cançó així per demostrar que el llatí encara es parla i que totes les paraules del nostre idioma provenen del llatí. M’ha agradat molt i esta molt bé, val la pena estudiar aquesta llengua.

 6. tania

  M’agradat molt aquest rap, té tota la raó sobre el que és el llatí i que la gent el critica sense saber-ho. La lletra està molt ben feta, i tot té sentit. Crec que el llatí no és una llengua morta ni crec que la gent ha de criticar-ho sense saber res sobre aquesta llengua. Felicitats per haver cantat aquest rap i haver creat tu mateix aquesta lletra la qual m’ha semblat molt bona i raonable. Tothom hauria de pensar així, encara que la gent no ho sap fins que ho fa. Finalment, gràcies per aquest rap i felicitats!

 7. Jose Maria Fernandez

  L’oriol ha fet un bon rap sobre el llati, que t’explica el que es el llati que es una llengua que la gent dona per morta pero con ell demostra amb ” adjectivo odvio” com les llengues romanicas.

 8. Gene

  Molt currada la cançó, em sembla molt original que hagis fet un rap amb algo que té a veure amb una assignatura. Diguem que ho fas més dinàmic, més interessant… I a sobre ens ajuda a saber més sobre el llatí ja que acabem de començar i no en sabem gaire. Et felicito :)!

 9. aitor

  t’ha quedat molt bé perquè la canço esta molt currat en tots el aspectes, m’agrada el que as fet de pussar-hi a la cançó paraules amb llatí

 10. Marta

  Molt ven feta, m’ha agradat molt. Això dels adjectius en castellà que provenen del llatí està molt ven pensat i fet. Com molta gent té dubtes i creu que està mort el llatí el fet de fer la cançó segur que més d’un s’ho ha repensat (com és el meu cas). A part, que està molt ven dit i dius tot el necessari per fer creure-ho als nous alumnes de llatí.
  Doncs això, que m’ha agradat molt i felicitats!

 11. Inés

  La canço t’ha quedat molt bé i tens raó, ja que hi ha gent que pensa que el llatí és una llengua morta i el critica. M’ha agradat molt! 🙂

 12. Alejandro

  M’ha fet gracia que hi hagi un rap sobre el llatí, ha sigut gracios. Tambe et dic que t’ho has currat, ben fet!:)

 13. Laia

  Aquest tipus de coses ajuden a donar-se compte de que el llatí també es important, ja que gràcies a aquesta llengua actualment parlem d’aquesta manera. Hem de respectar aquesta llengua ja que si li faltem el respecte faltem el respecte també a la que parlem diàriament com demostres en les últimes frases. A més es una manera molt original d’expressar-ho ja que la música és un recurs molt efectiu per arribar a la gent, moltes felicitats per el teu treball:)!

 14. Marc Giménez

  El rap ens parla de l’estudi del llatí d’una forma divertida.
  La gent sempre critica les coses sense saber com són.
  No es prenen la molèstia d’informar-se abans de parlar.
  El llatí està i estarà present a les nostres vides i costums.

 15. yaiza claudel

  A part d’estar sorpresa per la persona que a fet aquest rap, ja que ho conec en realitat pensava que una canso en llati no tindria ritme ni sentit però aqui es veu com és possible fer una canso sigui de l’idioma que sigui , realment té molt valor que un alumne es dediqui a fer una *cancion en una llengua que sembla ser estar morta però NO! hi ha gent que te com a primera llengua el llati. És mes hi ha *latin en tots costats.. a la dutxa en la nevera en tituls de discoteca o frases com *carpe *diem. El llatí és l’idioma de la cultura occidental. el llatí va ser l’idioma universal durant més de dos mil anys (antiguitat clàssica, edat mitjana, renaixement), la qual cosa ho converteix en el llenguatge més parlat i estudiat de la història de la humanitat.
  El llatí és l’idioma pare de l’espanyol i del català. Aprenen llatí entendràs molt millor el teu propi idioma

 16. aiida

  Salve! Ostres a mi m’encanta el rap i si a sobre l’escolto a classe de llatí… m’he quedat al.lucinan! És bona realment, i es nota que està treballada.. (Apart, té molta raó. Vale!

 17. Jordi Rodríguez

  Em sembla una bona manera de memoritzar l’alfabet llatí, segueix així!

  Vale!

 18. Elisa Moya

  Salve!
  Com ja he dit en altres apunts relacionats amb en rap del Deka, aquesta cançó ens serveix molt per aprendre’ns l’alfabet. És una manera original i divertida d’estudiar. Estic segura que això ajudarà a estudiar a moltes generacions, no només a la nostra. In saecula saeculorum.

 19. Margalida Capellà Soler Post author

  Amb aquest rap, Elisa, pots aprendre l’alfabet? Escolta’l bé!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *