Les Muses a “Hèrcules”

Em podríeu explicar per què a la pel·lícula Hèrcules de Disney només hi ha cinc Muses, en comptes de nou?

[youtube]https://youtu.be/6TJXZZeHBZ4[/youtube]
 
Valèria

4t de Primària

14 thoughts on “Les Muses a “Hèrcules”

 1. Alissa Komarova

  Hola,
  simplement s’han oblidat de posar-les.

  En la película suerten cinc muses: Calíope Musa de la Épica, Clío Musa de la Història, Melpómene Musa de la Tragedia, Talía Musa de la Comedia y Terpsícore Musa de la Danza.
  Falten quatre que són: Erato Musa de la Lírica, Euterpe Musa de la Música, Polimnia Musa de la Geometría y Urania Musa de la astrología y astronomía.

  😀

 2. Ana Rosa

  Realment no m’ho havia plantejat mai, però es que en las pel·licules disney hi han molts fets incorrectes com per exmple en la mateixa peli de Hèrcules:Pegaso no te res a veure amb el mateix Hèrcules.
  Quan em vaig enterar d’això vaig caure en depressió jajajaja perque aquesta peli es la meva preferida.

 3. Oriol Garcia

  Hoooooooooo, quin bon artícle es aquest, gràcies a la Valèria! De tant petita ja pensa en el Bloc, i en temes per fer entrades i artícles, será tota una profesional cuan tingui la nostra edat(de fet, ja ho és segur!).

  En aquesta película només suerten cinc muses anomenades Calíope Musa de la Épica, Clío Musa de la Història, Melpómene Musa de la Tragedia, Talía Musa de la Comedia y Terpsícore Musa de la Danza. En total haurén de ser nou, ja que falten les altres cuatre: Erato Musa de la Lírica, Euterpe Musa de la Música, Polimnia Musa de la Geometría y Urania Musa de la astrología y astronomía.

  Normalment, a les películes solen haver molts errors, i coses incomplertes que en realitat hi han, i a l’hora de fer la película es s’olviden de posar-ho tot!

 4. Oriol Garcia

  M’he olvidat de dir, que a la pel·lícula no han possat les 9 muses, ja que la pantalla és justa només per posar 5, si possesin les 9, la pantalla semblaría una olla de grills fet per muses!!!!

 5. Coty

  Bon dia!
  Doncs hi ha moltes coses sense explicació ara que torno a veure aquesta pel·lícula, no només les 5 muses de les nou que eren, sinó també, què fa Narcís a l’Olimp, què fa Pegàs amb Hèrcules… Però responent a la teva pregunta, com bé diu l’Uri, és simplement una qüestió de pantalla i estètica: queda molt més bonic i uniforme.
  D’altra banda es podria dir que expliquen molt bé l’inici dels temps des de la perspectiva grega i d’una manera bastant entenedora.
  Ah! I a més he trobat una similitud amb Harry Potter. Quan Hèrcules està al bressol i Hades el veu, Hèrcules demostra que és molt més fort que ell només sent un nadó, com passa amb Harry Potter quan Voldemort li fa la cicatriu.
  M’ha agradat recordar aquesta pel·lícula 🙂

 6. maro_onah

  No m’hi havia fixat mai!
  Quina decepció acabo d’agafar, pero si bé és cert que en les pel·lícules Disney hi acostumen ha haver-hi molts errors, encara que aquest crec que es realment un problema d’estètica ja que com han dit en algun comentari anterior semblaria una olla de grills(jajaja); crec que han agafat les més significatives per aquesta peli!

  Salut! 😀

 7. Anna Salas Tarré

  Doncs suposo que ja ho hauran contestat, molt bona pregunta i molt bona observació Valèria…!
  Em fa molta gràcia veure com comences a participar en aquesta família “classiquera” !!!!!

 8. Rabab

  Ave lida!!!
  En aquesta película només suerten cinc muses anomenades Calíope Musa de la Épica, Clío Musa de la Història, Melpómene Musa de la Tragedia, Talía Musa de la Comedia y Terpsícore Musa de la Danza.
  I com a dit l’uri ès perque la pantalla no dona per més.

 9. lina

  AVE! com ja han dit els meus companys no aparèixen 9 muses, simplement per una cuestió d’estètica, ja que si hagués nou no quedaria tan bé!
  i per cert, moolt bon artícle:D

 10. Camila

  A la mitologia, les muses eren les inspiradores de la música, poesia i posteriorment de la ciència.Originalment eren considerades ninfes inspiradores de les fonts on eren adorades, i portaven noms diferents en segons quins llocs, fins que l’adoración de les nou Muses es va extendre desde Beòcia fins a la resta de les regions de Grècia y a la fi quedaria generalment establerta.
  Actualment molts poetes, escritors,pintors,escultors, músics i fins i tot arquitectes diuen que la seva font d’inspiració ha estat una musa, normalment solen ser les seves parelles sentimentals. Tot i així, també es diu que quan els bohemis parlaven de muses, molts cops no ho feien referint-se a una persona, sino que era una manera d’amagar que havien estat inspirats per les al·lucinacions d’algun tipus de droga.

 11. Valèria

  Moltes gràcies pels vostres comentaris. He vist una pila de vegades la pel·lícula “Hèrcules” de Disney i he trobat molts errors que un altre dia que no tingui deures m’agradaria compartir amb tots vosaltres, ja que confonen els nens.

  Per què expliquen la història a la seva manera?

 12. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » L’Olimp de Fantasia

 13. Pingback: “Hèrcules” de Disney | La cinta de Νίκη

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *