Si anés a Roma fa més de dos mil anys, aniria a…

La Margalida ens va proposar en el Moodle de llatí de primer un viatge virtual en el temps, és a dir, d’anar a la Roma antiga i explicar-ne el nostre viatge com si fossim Cleòpatra, Juli Cèsar o un esclau. Acostumats a compartir-ho tot amb els altres cursos de llatí del l’IES Cristòfol Ferrer i de fora, especialment, amb els companys de l’Albéniz de Badalona, hem decidit de fer-los públics i comentar tots plegats quins són els encerts, oblits i equivocacions de cada un dels nostres relats. La Lida ha comptat en la nota  que ens ha posat els referents del món romà estudiat a classe i les faltes d’ortografia i d’expressió (aquí un xic ja corregides). Què n’opineu vosaltres? Sigueu sincers i no us deixeu portar per les relacions personals que teniu amb els autors i autores d’aquests relats. Gaudiu de la lectura i us agraïm el comentari  per endavant.

32 thoughts on “Si anés a Roma fa més de dos mil anys, aniria a…

 1. yousra

  salve!

  Quines recreacions deu ni do!a mi m’han agradat totes encara que hi ha algunes com per la seva originalitat com la Coty i d’altres que són més divertides com la del Oriol.

  Vale!
  😀 !

 2. Chaima Anza

  at moltissim les vostres recreacions a part de les meves, jejejejejejejejej!
  Penso que de’aqui a un futur podrieu plantejar-vos ser escriptors!!!!!
  No deixeu mai d’escriure, queb escrivimt s’aprèn moltissím dels errorrs!!!
  Moltes Felicitats!

 3. Edgar Delgado

  Ave
  Estàn totes molt ben fetes, les que més m’han agradat són la de la Rabab i la del Oriol, encara que potser una mica explícita. Teniu tots molta imaginació i no se us dona pas malament això d’escriure.
  felicitats a tots per les vostres redaccions.

 4. Oriol López

  Salve!
  Aquestes recreacions descriuen molt bé la vida a Roma, però crec que la que més et fa sentir dins la història és la de la Rebeca. La del Uri trobo que és la més sincera. Però en general, totes molt bé, felicitats!

 5. Sílvia Espinach García

  Salve!
  Bé, m’he pres el meu temps per poder comentar, ja que, llegir-me tots els relats m’ha ocupat força temps, però, finalment, ja tinc els meus preferits. Ja sigui perquè són bèsties, perquè expliquen una idea molt original, perquè la composició literària és apassionant o perquè explica amb molt de detall indrets rellevants de la Roma antiga. Bé doncs, els meus preferits són els de: la Rebeca, l’Irena, l’Oriol i la Lina. Moltes felicitats nois!

 6. Cristina Álvarez Barraca

  Salvete!

  Buff! Quint fart de Roma m’he fet… Jajaja!
  M’he llegit tots els relats però realment ha valgut la pena. Com diu la meva companya Sílvia n’hi ha de diversos tipus, pero crec que, cada relat té alguna cosa d’especial.
  M’ha agradat molt la de l’Oriol, ja que he rigut molt, sobretot amb el que ha dit de: “empaitar les esclaves que veiés pel carrer” bé, realment m’ho he imaginat i m’ha semblat molt divertit!
  També m’ha agradat molt la de la Irena, realment està molt ben escrita i sembla realment que hagi viscut a la Roma d’aquella època.
  Malgrat que només he mencionat aquestes dues, he de dir que totes estan molt bé, i són boniques totes a la seva manera!

  Valete!

 7. Valentina Restrepo

  Bonum diem!

  M’han agradat molt els relats he vist uns quants i cadascú té alguna cosa especial. M’ha agardat molt la de la Irena, ja que està molt ben escrita i sembla que relament hagi anat una temporada a Roma en aquella èpocai la segona favorita és la de l’Oriol, per què dius coses molt reals i que t’imagines i et fan gracia!!!

  vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *