La mirada curiosa i lasciva

Joan, després de fer esport durant tota la tarda en el seu gimnàs de sempre, abans d’anar a dutxar-se, va anar a fer una cervesa al bar del gimnàs. Mentre es bevia la cervesa va sentir dir que la dona d’un famós empresari amo de mig món era just allà, en aquell gimnàs, provant-ne les instal·lacions. També havia sentit dir que aquell gimnàs, estava protegit per diversos guardaespatlles de la dona del famós empresari.

Sense fer-ne ni mica de cas, en Joan va decidir anar al vestuari a dutxar-se per anar-se’n.Un cop havia arribat a la porta del seu vestuari, va veure una porta al costat del vestuari que estava mig oberta, pels encontorns  no hi havia ningú i tampoc no se sentia res, només el soroll de l’aigua d’una dutxa al caure i una flaire encisadora. Joan va decidir aventurar-se una mica més i acabar d’obrir aquella porta per saber qui havia. Quan la va obrir, va veure una dona nua mentre es dutxava. La dona no s’havia adonat de la presència d’en Joan en aquell vestuari. Joan es va quedar bocabadat mirant-se  amb curiositat  la dona que portava recollits els cabells amb una diadema de mitja lluna. De cop i volta, aquesta va obrir els ulls i en veure en Joan amb els ulls lascius en el seu cos nu, va començar a xisclar molt fort. De cop, per la porta del vestuari van aparèixer diverses dones que de seguida van fer una mena de barrera al voltant d’aquella dona per amagar-la. Després d’això la misteriosa dona va cridar:
– GUÀRDIES!!!
Dos homes vestits de negre van entrar també al vestuari i van agafar en Joan pels braços immobilitzant-lo. Un dels homes va preguntar:
– Què vol que en fem senyora?
Sense pensar-s’ho dos cops, la dona va dir cridant:
– Aquest porc m’ha vist despullada, i sabent que jo sóc tan famosa no trigarà gaire a escampar-ho per tota la ciutat! Vull que no pugui parlar més la resta de la seva vida, però que sembli un accident.
Dit això, els dos homes es van emportar en Joan per la porta.
Des d’aquell dia, ningú no en  va saber res més.

A quin mite us recorda? Quines diferències i semblances hi podeu establir? Quin complex pateix en Joan? Quin apunt de El Fil de les Clàssiques m’ha portat a recrear aquest mite ovidià llegit a la primera part de Narracions de mites clàssics?…

Pol Nóbrega Oller
4rt ESO llatí

35 thoughts on “La mirada curiosa i lasciva

 1. robertcepeda

  Salveee
  Es el mite d’Acteó, el mite que ha fet el Pol està perfecte, s’ha de tenir molta imaginació per actualitzar un mite com aquest
  Les disferències són:
  El lloc, a l’actualitat, l’acció passa a les duxes d’un gimnàs i en el mite passa a la muntanya.
  El càstig és molt més cruel en el mite ja que el converteix en un animal.
  En el mite, la dona és una dea i en la redacció és la muller d’un empresari molt famós i poderós
  La companyia que té la dona en l’actualitat són guardaespatlles i en el mite són ninfes!
  Per acabar he de felicitar al pol ja que el mite es complicat!

 2. Sara Pradas

  És el mite d’Acteó ja que Diana està una mica modernitzada però encara així pots saber que és ella. En els dos mites el home és castigat per la noia transformant-lo en cérvol.
  M’ha agradat molt aquest mite escrit una mica més modernitzat.

 3. Mercè

  Aquest relat està basat en el mite d’Acteó. En pol es quda miran a la famosa a les dutxes de i aquesta mana que li tallin la llengüa i desapareix per sempre misteriosament. En,al cas d’Acteó, aquest també mira el cos nuu de una dona, Diana, i aquesta el coverteix en un cèrvol i els seus propis gossos se’l menjen.

 4. Nadia Castillo

  Salve!
  És el mite d’Acteó, peró el personatje de Diana una mica modernitzada, però hi podem trobar tots els detalls, com les nimfes, i el seu poder d’ésser sobrenatural és canviat per un poder més terrenal.
  El que canvia més és el final, en el mite, Acteó és matat pels seus gossos, mentre la seva gent s’ho mira sense saber que és ell, en canvi,aquí, és assessinat pels homes de la deessa.

 5. Alba Moreno Mújica

  Salve!
  Correspon al mite d’Acteó! Ja que hi podem trobar tots els detalls, com les nimfes, i el seu poder d’ésser sobrenatural.
  Però amb una Diana més modernitzada i un final on Acteó és matat pels seus gossos, mentre la seva gent s’ho mira sense saber que és ell, en canvi, aquí Joan és assassinat pels homes de la deessa.

 6. Paula

  Salve!
  Aquest text és del mite d’Arcteó, encara que el personatje de Diana està més modernitzat.
  EL que si que es diferent és el final, ja que al mite els seus gossos maten a Acteó en canvi aquí diu que el maten els homes de la deesa.

 7. Amaia Ochoa

  SALVE
  És el mite d’Acteó !!!
  La noia del vestuari es Diana , en Joan és Acteó i els dos guardies son els gossos de la noia .
  Es veu molt clar que correspon a aquest mite pero des de un punt de vista més actual , al final del relat , Acteó acaba mort per els gossos , en canvi , aqui acaba agafat per els dos guardies de la noia . M’agradat molt !!!!

 8. Pau López

  És el mite d’Acteó, ja que podem veure tots els aspectes del mite com les ninfes i els guardaespatlles que simbolitzen els gossos.
  En aquest relat es presenta una Diana més moderna, el mite en general està més modernitzat.

 9. Marta Bonis

  El mite d’acteo, en els dos mites que em mirat la noia castiga a l’home i al converteix en cervol, la noia és molt diferents a les demes, es poden trobar molts personatges; nimfes que en aquest cas son els guardaespatllas de la noia perque molt de poder.

 10. Nerea Judez

  Aquest relat està basat en el mite d’Acteó. Es podria dir que les idees d’aquets text són pràcticament iguals a les del mite. En aquesta versió la noia famosa, representa a la Diana, les quals castiguen al Joan i a l’Acteó per haver-les vist nues. Una altra semblança és quan les noies envolten a la dona, igual que les ninfes a la deesa al mite. El que canvia més és el desencadenament de la història. En aquesta versió li tallen la llengüa i acava desapareixent (jo crec que acava mort) i en el mite, Acteó és matat pels seus gossos.

 11. raquel

  A quin mite us recorda? Quines diferències i semblances hi podeu establir? Quin complex pateix en Joan? Quin apunt de El Fil de les Clàssiques m’ha portat a recrear aquest mite ovidià llegit a la primera part de Narracions de mites clàssics?…
  Aquest text es basa en el mite d’Acteó. S’assembla bastant al mite i està ben treballat. M’agrada molt que la adapteu els mites antics a situacions actuals!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *