Com era Cleòpatra?

Realment Cleòpatra VII era tan bella com el cinema ens ha fet creure? Què n’opineu? Què en sabeu del seu nas? del seu boci? del seu art de seducció?…

A partir de l’apunt sobre la seva mort, he buscat diferents imatges de Cleòpatra:

Era bella físicament o la seva bellesa residia en la seva ment ambiciosa i capriciosa, capaç de seduir homes tan poderosos com Juli Cèsar o Marc Antoni?

Observeu aquesta moneda de Cleòpatra amb Marc Antoni, realment eren bells físicament? Com diria la Margalida, però, què és la bellesa?

Cleòpatra i Marc Antoni

Cleòpatra i Marc Antoni

N.B.: Cleòpatra en l’art
[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/nPH5f_24Sp8" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Haja Sande
1r batxillerat, llatí

9 thoughts on “Com era Cleòpatra?

 1. andreaa

  AVE!
  Home si que és cert que a les pel·lícules caracteritzen a cleopàtra com a una dona super bella, però mai se sap, potse no enamorava als homes per el aspecte físic com molt bé diu l’article, pot ser era una dona super inteligent o molt divertida o ves a saber, encara que jo crec que a part de ser molt llesta també devia de ser molt bella..
  Vale! Petooons!

 2. andreaa

  Per cert.. es cosa meva o a la majoria d’imatges cleopatra surt mig despollada :O? hahaha

 3. nuria

  Salve Haja!
  Segons la informació que he buscat i que tu ens has deixat enllaçada, Cleòpatra no era el que esta considerat avui en dia un icona de la bellesa. Tenia el nas aguilenc i un boci protuberant, encara que també es diu que tenia un cert aire dolç i atractiu. Suposo que per haver seduït a Juli Cèsar i Marc Antoni devia tenir una gran simpatia, do de paraula i també un atractiu especial.

  Sobre les monedes, opino que si eren bells o no és un tema bastant personal. La bellesa és un concepte bastant abstracte i moltes vegades aquesta es valorada de diferent manera segons la teva cultura i origen. Si analitzo les dues monedes trobo que; en la primera, la imatge que veiem correspon a la de Cleòpatra. Per a mi, no és precisament una dona extremadament guapa, més que res per: el seu nas protuberant, els seus ulls enfonsats i les seves faccions en general. A la segona moneda hi veiem representat el rostre de Marc Antoni. Aquest te, per a mi, unes faccions dures i un nas bastant protuberant també. Tot i això trobo que el seu rostre és bastant més harmoniós que el de la reina egípcia.

  Molt bon article Haja!

  Valee! 😀

 4. Anna Salas Tarré

  Recordes Margalida, el que parlavem l’altre dia? Ara al veure aquest article m’ha sobtat perquè tracta sobre la nostra convesació. Les pel·lícules, les sèries, els documentals, les fotografies, les disfreses… contínuament ens han fet creure que Cleopatra va ésser una dóna molt bella i amb gran capacitat intel·lectual.
  En la nostra conversa de l’altre dia, vàrem arribar a la conclusió que fa més de 2000 anys, les dones més perseguides eren les més intel·ligents, i que normalment no eren belles…
  Aquesta tesis segueix pervivint actualment (las rubias són tontas) i les guapes també… i suposo que tot té un context històric.
  Cleopatra per lu tant no és com ens la imaginem, una noia perfecta, amb bon cos, amb uns cabells moklt ben tallats, una noia amb molta feminitat… Això si, era intel·ligent, i per això va ser tant buscada.
  L’altre dia vaig veure al fil de les clàssiques, una imatge diferent del que m’imaginava Cleopatra;
  Tenia el nas aguilenc (com el meu!) i un boci gran! (que el trobavane eròtic, cosa que actualment no seria així!)
  S’ha de destacar també que els gustos i el concepte de bellesa és una de les coses que més a cambiat en quant al temps!

 5. Margalida Capellà Soler

  “Cleopatra: la reina del Nilo de belleza mediterránea que hablaba ocho lenguas

  El mito que ha envuelto a la historia de Cleopatra, reina de Egipto durante el siglo I a.C, ha dificultado la tarea de los investigadores encaminada a dilucidar qué hay de verdad en este fascinante personaje, de quien se sabe que despertó gran admiración por su belleza, pero de quien se desconoce cuál fue su verdadero papel como gobernante. El libro Breve historia de Cleopatra del historiador Miguel Ángel Novillo López trata de poner en claro la trascendencia de este fascinante personaje…” Elena Viñas 19-1-2013

 6. Pingback: La mort de Cleòpatra | Aracne fila i fila

 7. Pingback: Xena- La princesa guerrera | La cinta de Νίκη

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *