“En una illa grega”, per Neus Jordi

Neus Jordi

N.B.: Neus Jordi amb En una illa grega va quedar finalista en el XII Premi Víctor Mora de narrativa breu (L’Escala, 2010) i acabà publicat en el recull Fotons apaivagats i quinze contes més (La Busca Edicions)

10 thoughts on ““En una illa grega”, per Neus Jordi

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  Neus, ens alegra moltíssim poder tornar a gaudir d’una contribució teva i d’aquesta qualitat per tal d’adquirir la competència literària,a més en un moment en què els alumnes de grec, tal com demana el llibre de primer, han de fer una recreació literària d’un retall de la vida quotidiana grega.

 2. neus jordi

  Margalida, per mi és un plaer poder contribuir i ajudar els alumnes que han escollit aquesta bonica i important assignatura de grec. Segur que si s’ho proposen podran fer-ho encara millor que jo.

 3. nuria

  Salve!
  M’ha semblat un conte fastàstic! M’han encantat les descripcions que has realitzat tant de les cases gregues, com del mar, com dels personatges que protagonitzaven el conte. Has introduït molt referents clàssics i els has enllaçat de tal manera que el relat és molt armoniós, té una certa intriga, emoció i sentiment.

  El tram en que l’àvia del protagonista “s’escapa” del mon dels morts per a donar-li la magrana al seu net, m’ha fet recordar el mite d’Orfeu, que casi aconsegueix tornar a la seva estimada a la vida. Aquest tram del teu conte té un gran sentiment i és el mateix que em va fer sentir la història d’Orfeu.

  Felicitats per el conte, m’ha agradat molt!

  Valee! 😀

 4. Rabab

  Ave lida!!

  M’agradat el conte,descriu molt bé les cases gregues,els personatges…
  El conte es molt intrigant.
  Felicitats per el conte està molt bé.

 5. Margalida Capellà Soler Post author

  Ara, Rabab, ja pots escriure la teva recreació en què apareguin detalls de la vida quotidiana grega!

 6. Eric Sánchez Malé

  Salve!
  Molt bon conte, realment molt ambientat i amb una historia realment interessant.
  M’agrada en el sentit de que te alguns troços de mites i el fragment de quant Iannis baixa sota del mar després de totes les proves hem recorda a la “sirenita”.

 7. Marta Gijón

  Aue Lida!
  Hi ha un fragment en la història que em recorda “La sireneta”, quant el noi baixa per primera vegada a recollir esponges i els peixos i les nereides li donen la benvinguda.
  El conte me a agradat molt, és entretingut.
  Vale.

 8. Margalida Capellà Soler Post author

  Un bon referent, Marta! A mi també em va venir al cap la mateix imatge. Les tres proves les trobem en altres contes! Sabríeu dir en quins?

 9. dani costa

  Χαιρετε
  Felicitats Neus, una historia molt imaginativa.M’ha enganxat,espero mes histories teves.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *