Cassandra, captiva de Troia

El curs passat vàrem llegir A la recerca d’una pàtria i enguany, hem treballat l’Eneida i acabem de llegir el cant II de l’Eneida de Virgili, tal com està prescrit a les PAU Catalunya. Aquí teniu un dels personatges que surten esmentats en aquest cant II, es tracta de la princesa troiana Cassandra.

Camila Pérez López
2n batx. llatí

11 thoughts on “Cassandra, captiva de Troia

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  Ara coneixerem més Cassandra! T’ha quedat un muntatge molt entenedor, Camila, i ha estat un encert la citació del cant II de l’Eneida que surt enguany a la selectivitat de llatí.

 2. Camila

  La història de Cassandra m’ha semblat molt interessant, a més a més he trobat la relació amb el personatge de la serie infantil “Hércules” on surt Cassandra, un personatge que és molt amiga del protagonista; quan pugui penjaré un fragment de la serie, ja que ara mateix l’ordinador de l’institut no m’ho permet.
  Moltes gràcies per arreglarm-ho i deixar-mo com si fos un llibre!!

 3. Margalida Capellà Soler Post author

  Ha quedat molt bé! No recordo aquest fragment, Camila. Ja ens faràs cinc cèntims més.

 4. Anna Salas Tarré

  No coneixi la història de Cassandra, Camila, la veritat es que el power point m’ha servit per a informar-me’n una mica.
  Ànims pels que encara no us heu animat amb els personatges de l’Eneida!

  El pacte que va fer amb Apol·lo però, de tenir relacions carnals, els va fer casar-se o simplement era per interès?
  Cassandra es va casar?

 5. Anna Salas Tarré

  No coneixi la història de Cassandra, Camila, la veritat es que el power point m’ha servit per a informar-me’n una mica.
  Ànims pels que encara no us heu animat amb els personatges de l’Eneida!

  El pacte que va fer amb Apol·lo però, de tenir relacions carnals, els va fer casar-se o simplement era per interès?
  Cassandra es va casar?

  Aquest tros de l’Eneida no m’ha quedat gaire clar!

 6. nuria

  Salve!
  Pel que veig, Cassandra va tenir una vida bastant desgraciada. En certa manera, que no la creguessin s’ho va buscar pero no complir el pacte que va realitzar amb Apol·lo però, això de que l’assassinessin per ser la concubina d’Agamèmnon va ser mala sort.

  M’ha agradat coneixer la seva història, ja que no en sabia res d’aquest personatge.

  Bon article Camila!

  Valee! 😀

 7. Pingback: L’EMPREMTA D’ORFEU » Cassandra

 8. Alba Arroyo

  Salve!

  No sabia res sobre la vida de Cassandra, trobo que està molt bé la presentació i que ens resumeix d’una manera molt clara aquesta història.

  Cassandra, no va tenir una bona vida per el que veig, i va tenir mala sort tot i que en algun cas s’ho busqués ella amb els seus propis actes.

  Felicitats Camila, està molt ben treballat!

  Vale!

 9. Carla Pallach Ros

  Hola!

  Casandra apareix tant en el cicle troià com en el cicle micènic. Tots dos cicles s’entrellacen en alguns punts com ara amb Ifigenia o Cassandra. Aquesta darrera va ser l’endevina i princesa troiana que Agamèmnon havia portat de Troia fins a Micenes, el seu regne.

  Seguiré en un altre moment.

 10. Laia Muñoz Osorio

  Cassandra era una princesa troiana, filla de Príam i d’Hècube. S’explica que quan Cassandra i el seu germà bessó Helen eren molt petits van anar al temple d’Apol·lo i aquest els va dotar amb el poder de l’endevinació. Temps després, quan va néixer el seu germà Paris, els bessons tenien visions desagradables quan el veien com ara la destrucció de Troia.

  Cassandra i Helen van explicar-ho al seu pare però aquest no els va fer cas tractant-se de dos nens. Els bessons van dir-li que si no els creia que anés al temple d’Apol·lo a comprovar-ho. Llavors Príam accedí i efectivament Apol·lo va confirmar les visions dels bessons. Així doncs Príam va decidir abandonar el petit Paris a la seva sort, amb un intent de burlar-se del destí.

  Anys després, Cassandra va convertir-se en una preciosa donzella i el déu Apol·lo va demanar-li que s’unís amb ell i a canvi Cassandra mantindria els seus poders. La princesa va acceptar en un principi, però com que ja tenia els poders d’endevinació es va fer enrere i Apol·lo la castigà fent que ningú cregués en les seves paraules i per tant invalidant les seves paraules.

  Finalment va esclatar la guerra de Troia i Cassandra va ser empresonada per boja. Quan els grecs guanyaren, Agamèmnon se l’emportà com a concubina. Es diu que Cassandra va predir l’assassinat d’Agamèmnon en mans de la seva esposa Clitemnestra i el seu amant Egist, com a venjança del sacrifici d’Ifigenia.

  Malauradament Agamèmnon no va creure Cassandra i es va trobar amb el seu destí, arrossegant amb ell a la princesa troiana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *