CHIRON atorga a Aracne fila i fila el “Centaure d’or”

Enhorabona, discipuli et discipulae! Enhorabona col·laboradors de clàssiques, especialment Teresa i els alumnes de IES Albéniz de Badalona, així com també Arnau, Valèria, Martin T., Joan, Mercè! És increïble, però realment enguany ens ponen totes!

De tots els blocs de clàssiques escrits per estudiants a nivell nacional, el portal Chiron ha atorgat el Centaure d’or 2009 a  Aracne fila i fila i a M@riel,  una estudiant de tercer d’ESO de Gallaecia  pels seus dos blocs de clàssiques (també escriu Viajes literarios ): Los hijos de Marte Tras las hueyas de los dioses . Fa temps que la segueixo i em faig creus que una noia de l’ESO pugui portar aquests blocs tan bé. Felicitats M@riel, ets ben mereixedora del Centaure d’or i tot un exemple a seguir!

Centaure d'or 2009

Val a recordar com va néixer aquest distintiu simbòlic tan preuat que ara  Chiron fa mereixedor a Aracne fila i fila i quins blocs en foren distingits l’any passat.

Tot seguit us reprodueixo algun paràgraf del correu que he rebut  de Chiron anunciant el guardó:

“L’enhorabona! CHIRON ha decidit atorgar a “Aracne fila i fila” el guardó “Centaure d’Or”, amb el qual distingeix cada any blogs de temàtica clàssica mantinguts per estudiants. Aquesta és la tercera edició del “Centaure d’Or”, el veredicte del qual es fa públic cada 17 de maig, dia d’Internet.

CHIRON ha triat aquesta vegada el vostre blog perquè considera que és producte de l’esforç i de l’amor a les clàssiques, i perquè constitueix un exemple perquè altres alumnes segueixin el mateix camí.”

 A principi de curs, ja que filàveu tan bé a El Fil de les Clàssiques, us vaig animar a obrir el vostre bloc ( Avete, discipuli et discipulae!)  i quin final de curs més meravellós que rebre el Centaure d’or per la vostra contribució a la blogosfera de clàssiques i a més com a model a ser imitats per alumnes d’altres centres. Sou portada a Chiron, quin honor! Realment heu portat bona fama a l’IES Cristòfol Ferrer!

“En celebrar-se el dia d’Internet (17 de maig), Chiron atorga el Centaure d’Or a aquells blogs de temàtica clàssica, mantinguts per alumnes, que constitueixen un exemple a seguir i un estímul per tal de fomentar l’amor pel món grecorromà.

En aquesta tercera convocatòria, el Centaure d’Or ha correspost a:

M@riel, pels seus blogs referents a Grècia (Tras las huellas de los dioses) i a Roma (Hijos de Marte). El valuós contingut de tots dos blogs es veu reforçat si tenim en compte que la seva autora, que viu a Galícia, és una alumna del tercer curs de l’ESO.

-I al blog Aracne fila i fila, de l’IES Cristòfol Ferrer, de Premià de Mar. Es tracta d’un blog d’aula, on publiquen els seus treballs els alumnes de llatí, grec i Cultura Clàssica, des de 3r de l’ESO fins 2n de batxillerat.

Des de Chiron volem felicitar sincerament M@riel i els autors Aracne fila i fila (amb la seva professora Margalida Capellà al capdavant),  alhora que els animem a seguir amb la seva tasca, i desitgem que s’estengui l’exemple entre els estudiants que tenen veritable estimació pel món clàssic. No és una altra la raó de l’existència dels Centaures d’Or.”

 Per molts anys, discipuli et discipulae, la feina ben feta sempre té recompensa (ho veieu!) i espero que el curs vinent continuem amb aquesta tasca i, fins tot, comptem amb la col·laboració d’estudiants i professors d’altres centres. Moltíssimes gràcies! Sou genials!

N.B.: Com a instigadora d’Aracne fila i fila, vull també donar les gràcies a altres blocs col·lectius que ens van obrir camí, com és el cas de Secretos de Argos, i especialment a Ana Ovando i a Chiron per animar-nos a treballar col·laborativament en la blogosfera amb els estudiants. Més que rebre nosaltres el Centaure d’or nosaltres l’hauríem d’atorgar a qui ens ho ha fet possible: Chiron. Per molts anys Chiron! Per molts anys Clàssiques!

24 thoughts on “CHIRON atorga a Aracne fila i fila el “Centaure d’or”

 1. Lluís

  L’enhorabona a tothom!
  Fa goig veure una feina tan ben feta.
  Que continueu molts anys per aquest camí!
  Lluís.

 2. Ana

  Enhorabuena. Me alegra muchísimo que se reconozca todo el esfuerzo que están haciendo los alumnos participantes en este espacio. Sus artículos son una referencia para muchos de nosotros, están creando contenidos y generando conocimiento, un ejemplo para todos los que se pasean por la red.
  Espero leeros mucho más tiempo.

 3. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Lluís, moltes gràcies, Ana! Després de celebrar la victòria del Barça, els alumnes celebraran aquesta. Aracne fila i fila va néixer tot just fa vuit mesos, jo també desitjo que no sigui només flor d’aquest curs. Tot apunta que Internet ha arribat a les meves classes per quedar-s’hi i no en tinc cap dubte després de veure el que estan aconseguint, malgrat totes les dificultats, els meus alumnes.

 4. fatima

  felicitas Mariel!!! continua axi que tu tens un bon futur. A veure si bens a fernos una visita a I.E.S Cristofol Ferrer ti esparem !!!

 5. Bet

  Ei!
  felicitats a tots els que heu participat en aquest blog! 🙂
  i que continuii així! 😀

 6. Cristinabm

  Ave!
  Moltíssimes felicitats a tots i totes, a les professores i tots els nois i noies de la Garriga, tan de bó l’Aracne fila i fila duri moltíssim temps més i continui així!=)

 7. Teresa Devesa i Monclús

  Ai Cristina, participem a tants llocs que et fas una mica d’embolic. Aquesta vegada ens ha tocat gràcies als de Premià amb l’Aracne fila i fila! I és que els de l’Albéniz tenim molta sort, perquè allà on col·laborem hi cau un premi. Gràcies amics de Premià per deixar-nos compartir aquest espai de treball sobre les clàssiques.

 8. Anna Salas Tarré

  Poc a poc anem obrint camí i deixant petjada dels nostres coneixements que anem adquirint poc a poc, i sense donar-nos potser ni compte.
  Un bloc que es manté amb l’ajuda de tots, amb un granet de sorra que per mínim que sigui tots en possem de tant en tant, i que la unió fa crear un petit treball en una gran recerca i en una gran pluja d’idees.
  Sens dubte, la unió fa la força, i poc a poc anem treballant i poc a poc podem veure com s’agraeix la nostra feina.
  Felicitar a tots i a totes que han aportat alguna coseta en aquest bloc!
  I felicitats de nou a la Margalida, que és qui ens ho fa possible tenir-lo!

 9. laiia

  ave!! 🙂
  😮 estem que no paren ehh jajajja
  Felicitats a la Lida que va ser la que va fer aquest blog i felicitats a tots els que participem al blog, i aportem una mica nostre.
  Esque el blog està molt bé ehh perquè és més entretingut fer les coses en un blog d’internet que fer-les en un llibre. Jo crec que si seguim així podrem aconseguir molts més premis 😀 perquè ens ho currem molt.

  vaale!! 🙂

 10. aGos

  Enhorabona a tots els alumnes que comenten el bloc!!
  Poc a poc hem conseguit arribar fins aquí, que ja es molt..però estic convençuda de que podrem arribar molt més amunt!
  Felicitats a tu també Lida, i a tots als que fan artícles per comentar!
  Valeee!!(:

 11. Coty

  Ave!
  Amb aquests blocs ja no sé que esperar! Quasi cada dia que l’obrim entre entrades de profes i d’alumnes surt algun premi. I es que no és per menys: tots anem fent pels blocs i filant una teranyina que, a l’igual que la d’Aracne, no acabarà mai. I és això, precissament, aquesta manera de treballar el que el fa més interessant, que no és un bloc només de profes, sinó que també nosaltres, els alumnes, podem col·laborar i podem, així, aprendre els un dels altres i seguir adquirint coneixements.
  Un altre cop gràcies Lida, per fer que això vagi per aquest camí i l’ENHORABONA a tots els que hem treballat en Aracne.
  Vale:-)

 12. Marina Caimel

  Felicitats Aracne fila i fila, felicitats Lida i felicitats per tots els meus companys que em anat treballant en aquest blog perque cada dia tingui més informació i cada dia fagi més goig!!!!
  Que aquesta ratxa no acabi 🙂
  Vale 🙂

 13. Irena

  Ave!:D
  Crec que en ho mereixem!jaj:)
  Treballant en bloc peronalment s’apren més que no pas amb llibres i més llibres,és molt més enrequidor per tothom i així podem compartir tota la nostra recerca i el nostre coneixement amb altres col·legis,etc.
  Que fariem sense el nostre bloc?
  Gràcies a tu Lida!
  vale!:)

 14. haja

  Enhorabona!!!
  lidaaaaaaaaa!
  que ta havia dit,jo aixó ja ho savia som els millors com nosaltres no hi ha ningu jajajjajaj som unics.
  la veritat es que ens ho maraxem per que entre tots ens hem esforcat per que auet blog sigui el millor,pero principalment a sigut gracies a tu ests la millor!!!!
  I per tota la classe auet blog sinifica molt perque gracies aixó estem aprenen coses i mes jo,perque jo mai hagues pensat di alguna paraula en llatí jajjajaj.
  un petonas!!!
  t’omareixas

 15. Verónica Vega

  Felicitats a tothom! Crec que aquest premi és fruit dels nostres esforços. Com diu la Margalida tot treball rep la seva recompensa i, aquest premi, li dona la raó. Enhorabona!

 16. Pingback: El fil de les clàssiques » Blog Archive » Turbo argentea d’Edublogs

 17. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Tot recordant el nostre centaure d’or

 18. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » XAIRETE! Salvete omnes!

 19. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Aracne ens fa dos anyets!

 20. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » Un final d’or: centaurus aureus et turbo aureus!

 21. Pingback: Referents del centaure Quiró | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *