La Sara s’afegeix al repte

Recordeu el Repte… amb dibuix? S’hi va afegir la Cristina, amb Pigmalió i Galatea, les guineus de la Marina i la Bouchra, la galera de l’Arnau,… Si em deixo algú, Margalida, m’ho comentes.

Doncs aquí us deixo el dibuix de la Sara Cañizares (4t ESO) perquè intenteu esbrinar de quin mite es tracta. Em sembla que aquest us costarà una mica més perquè no és tan conegut, però la seva història també s’inclou a Narracions de mites clàssics.

Ah, i no és Dafne…

 dibuix-blog-2.jpg

 Teresa

24 thoughts on “La Sara s’afegeix al repte

 1. Margalida Capellà Soler

  Quina feinada que va portar a l’editorial Teide trobar unes bones il·lustracions per al llibre de Narracions de mites clàssics! Vés per on a classe tenim unes autèntiques il·lustradores de mites clàssics! Felicitats, Sara!
  Si us costa trobar el mite, us haureu de rellegir la segona part de Narracions de mites clàssics!
  Aprofito l’avinentesa per tornar a convidar-vos a comentar el llibre a http://blocs.xtec.cat/elfildelesclassiques/2008/01/13/narracions-de-mites-classics-adaptacio-de-les-metamorfosis-dovidi-ed-teide-2007/ tant si l’heu llegit en català com en castellà.

 2. Saraa

  Ave!

  Gràcies per penjar el meu dibuix tan ràpid. Espero que agradi.
  Ah! I no, no és Dafne… x)

 3. laiia

  ave liidaa!! 🙂

  Jo penso igual que el Bubu y crec que poden ser o Lotis o Mirra però d’una d’aquestes dos crec que pot ser Mirra.
  El dibuix està molt guapo, m’agrada molt 🙂 quins artistes hi ha per aqui, no? jajaj 😀

  vaale!!

 4. Cristinabm

  Ave!
  Crec que hauré de repassarme el llibre de les metamorfosis, perquè no tinc ni idea de quin mite deu ser…de totes passades, volia comentar per dir-li a la Sara que m’encanta el dibuix i que, com sempre, ho fa molt bé:)

  Valee!

 5. Thaïs.

  Ave!
  La veritat és que és molt dificil, he estat pensanti sabia de quina narració estractava, pero no m’enrecordava del nom i m’han dit que era Mirra, o sigui que jo dic que és Mirra.
  Vale!

 6. sarah

  ave !!!
  jo dubto com els demes entre Lotis o Mirra pero casi em decanto mes per Mirra.

 7. Carla A.

  Jo no crec que sigui Mirra perquè no es veu que estigui embarassada. O bé és Lotis o Ciparissus de noia, ni idea.
  Potser és Ikea… ah no!Ja m’he tornat a confondre de llibre, m’estic llegint el catàleg!

 8. Marina Caimel

  Mirra? Aquest cap de setmana vaig estar llegin el llibre per fer els diferents treballs que tinc pendents i sino es Dafne, el que tinc més fret és Mirra, pot ser?.
  Sara el dibuix, molt i molt maco!
  Vale:)

 9. erica

  lidaaa:)
  llegint, això i veient el dibuix, sembla dafne, però com que dafne no és, n’estic segura qe és mirra:) qui ho descifrará:O??jajajajjaa.
  feliciitatts pel dibuixx, ets una graan artiistaa(L)

  valelida:D

 10. lina

  Ave lida!! el mite no hem surt jeje jo pensaba que era el mite de dafne però ja he vist que no, si el trobo ja et diré de quin mite es tracta 😀 ahh i es dibuix está genial… felicitats!!!!

 11. Irena

  Ave:D
  un dibuix molt maco:)
  en primera vista vaig pensar que era dafne, però mirant-ho bé, pot ser Mirra.
  vale:)

 12. Arnau Lario

  Estic seguríssim que és Mirra; He llegit el llibre “Metamorfosis d’Ovidi” i me’n recordo bé.
  Salutacions,

  ARNAU

 13. Margalida Capellà Soler

  Em sembla fantàstic, Arnau, que a sisè de primària ja t’hagis llegit les Metamorfosis d’Ovidi (entenc en adaptació) i t’hagin agradat!

  Potser si ens resumiu la metamorfosi que ens diu l’Arnau, us convencereu o no!

 14. Amar

  Ave!!
  He d’admetre que de bones a primeres diria clarament que és Dafne.
  M’ha costat molt trobar el personatge de la portada. Crec que si no haguessin els comentaris anterior no hagués donat mai amb l’, però ara que m’he rellegit Wikipedia i consultat diverses pàgines més estic convençuda que és Mirra.
  La veritat és que hi ha moltes versions d’aquest mite, una d’aquestes versions diu: Que la mare de Mirra, presumia i presumia que la seva filla era més bella que Afrodita. Per castigar la seva mare, Afrodita va fer que Mirra s’enamorés del seu pare i el seduís, així es va concebre a Adonis. Cíniras va voler matar-la. Però Afrodita es va compadir d’ella i la va transformar en un arbre de mirra.
  Una altra versió diu: Que Mirra, es comparava descaradament amb Afrodita i aquesta com a càstig, va fer que s’enamorés del seu pare, i amb l’ajuda del seu mainadera va aconseguir cometre l’incest. Quan Ties ho va advertir voler matar-la. No obstant això els déus la van transformar en un arbre de mirra. L’arbre va créixer durant deu mesos i d’ell va néixer Adonis.
  Una altra versió diu: Afrodita va transformar a Mirra en arbre quan fugia del seu pare. Adonis va néixer quan Ties va disparar una fletxa a l’arbre.
  Una altra versió diu: Mirra assoliment anar a dormir amb el seu pare disfressant-se de concubina.

  He llegit l’article:http://es.wikipedia.org/wiki/Mirra_(mitolog%C3%ADa) però no m’ha quedat clar qui era Tías.

  Per cert m’encanta el dibuix, moltes felicitats!!:)

 15. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Amar, m’agrada molt el repàs que estàs fent dels dibuixos que hi ha al bloc i detecto sobretot molt d’interès pel tema mitològic. T’agradaran les “Metamorfosis”, quan les llegim, i potser aleshores et quedaran més clars els personatges que hi intervenen.
  Continua seguint enllaços i trobaràs més il·lustracions, sobre d’altres temes i d’altres estils; al principi d’aquest article n’hi ha uns quants…

 16. Claudia Soler

  Ami m’ha passat igual que a tu Amar, si no hagués estat per els comentaris anteriors hagués dit que és Dafne, ja que és la ninfa dels arbres i al dibuix n’està sortint d’un .
  Desprès de buscar i rebuscar, sé que aquest mite té moltes versions, però en el dibuix està representant a Mirra convertida en arbre. Llavors intueixo que és la part en que Afrodita enfadada perquè la mare de Mirra deia que era més bonica que ella, castiga fent que Mirra s’enamori del seu pare, i el sedueixi, quan el pare es va enterar va voler matar-la, llavors quan Mirra intenta escapar Afrodita la va convertir en arbre.

  Ami m’ha passat igual que a tu Amar, si no hagués estat per els comentaris anteriors hagués dit que és Dafne, ja que és la ninfa dels arbres i al dibuix n’està sortint d’un .
  Desprès de buscar i rebuscar, sé que aquest mite té moltes versions, però en el dibuix està representant a Mirra convertida en arbre. Llavors intueixo que és la part en que Afrodita enfadada perquè la mare de Mirra deia que era més bonica que ella, castiga fent que Mirra s’enamori del seu pare, i el sedueixi, quan el pare es va enterar va voler matar-la, llavors quan Mirra intenta escapar Afrodita la va convertir en arbre.

  Amar crec que Tías era rei d’Asiria i pare de Mirra i d’Adonis

 17. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Amar, trobo molt interessant que plantegis aquest dubte, que a més de demostrar l’interés per tenir una idea clara del mite, em permet comentar un aspecte important dels mites en genral. Com que hi ha diverses fonts literàries que han partlat sobre aquesta història, ens trobem amb diverses versions que presenten matisos diferents. Tu mateixa has apuntat que hi ha diversos finals o motius de la ira d’Afrodita, doncs també hi ha dues versions de la paternitat de Mirra (que també es pot dir Esmirna). Per no fer-nos un embolic, el millor és treballar la versió de la font que hem de treballar aques any: les Metamorfosis d’Ovidi. Per no avances feina i proves de trobar que en diu aquest autor? Si tens el llibre, segur que no et costarà gens.

 18. Amar

  La veritat és que no havia considerat el fet que hi hagi diferents versions, però moltes gràcies per l’aclariment.

 19. Pedro Sánchez

  Salve!!
  En primera vista vaig pensar que era dafne, però mirant-ho bé, pot ser Mirra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *