Quien quiere ser millonario i els romans

Sabíeu que fins i tot en els jocs de la Nintendo DS hi ha preguntes sobre els romans?  Doncs sí i aquí us deixo una foto que vaig fer a una de les preguntes del joc Quien quiere ser millonario:

 fotos-de-latin-de-quiien-quire-ser-millonario.JPG

Sabeu el mite d’aquest personatge?

I aquí deixo una altra pregunta, a veure si la sabeu:

fotos-de-latin-de-quiien-quire-ser-millonario-2.JPG

Com era aquesta colonia romana? Sabeu perquè es deia Sulpicia? Quins emperadors hi va haver?

Mireu com és una de les seves parts:

 

 

Sabeu què és?

Laia Martín 4rt LLatí

13 thoughts on “Quien quiere ser millonario i els romans

 1. Margalida Capellà Soler

  Si que vas ser ràpida, Laia, per fer una fotografia amb el mòbil a la pantalla del televisor? En comptes d’Aquil·les, de peus lleugers, ets Laia, de mans lleugeres!Encara no he vist mai aquest programa!

 2. laiia

  jajja lida! però les fotos són del joc de la nintendo ds, estava jugant, em van sortir i vaig fer les fotos 🙂 jaja
  Bueno vaig a comentar les coses que no he pugut aquest matí 😉

  vale!

 3. Margalida Capellà Soler

  Gràcies, Laia, per l’aclariment; però no et trauré l’epítet perquè crec que és molt ràpida en lligar coneixements i això està molt bé. Ja saps que crec que podries fer batxillerat perfectament. Rumia-t’ho!

 4. Bet Rosell

  Aixó si que ho sabía, en molts concursos d’aquest estil es poden trobar preguntes sobre la cultura clàssica.
  La veritat, jo hauria dit que el déu de l’imframón és Poliferm, i resulta que és plutó. Hahaha.

 5. Bet Rosell

  Polifem és el ciclop fill de Posidó, a qui Ulisses li va clavar l’estaca a l’ull. I jo deia que era el déu de l’imframón… T___T

 6. pol nóbrega

  ola lida!!!! a mi m’ha semblat molt bé perquè de la cultura grecoromana, trobo que s’ha d’exprimir tot al màxim i fer-ho per diferentys llocs per anar coneixent coses noves.

 7. Maria Salat

  “Clunia Sulpicia fue una ciudad romana fundada por Tiberio sobre un cerro de la zona sureste de la actual provincia de Burgos (junto a las actuales Coruña del Conde y Peñalba de Castro). Llegó a contar con 50.000 habitantes en su máximo apogeo que emepezó a declinar en el siglo III con las invasiones bárbaras para quedar despoblada en el siglo V.”

  Això és el que he trobat jo.

 8. ericaa

  lidaa:D
  vale vaale laayyonnaa:)
  quina observació més graan noo?:O
  no entenia ni ideaaaaaaaaaaa XDjajaja.
  moltt bon article layaa.
  enorabonaa!!!!

  Valee lidaa(L)

 9. Marta peña

  laia, si que te fijas en todo jejejje.

  yo ja te aseguro que aunque estuviese jugando, a ese juego en la nintendo o en la tele o en kualkier sitio, yo no huviese pensado en ningun momento en hacerle una foto, i colgarla en el blog. esta muy bien.

 10. Zícora

  Salve.

  Jo de quan en quan veia aquest programa, i és curiós que fins i tot apareguin preguntes sobre d’aquest estil; això és senyal de que tenen ben present la cultura clàssica. Responent a les preguntes plantejades, la primera és Plutó, Hades pels grecs. Aquest déu era fill de Cronos i Rea. Els seus germans eren Zeus i Posidó. Rebia el sobrenom de “l’invisible”. El seu nom també es feia servir per designar la morada dels morts. Un dels mites més coneguts coneguts protagonitzat per ell és Persèfone. Aquesta última era neboda del déu. Va ser raptada per ell mentre recol·lectava flors en els camps de Nisa. En protesta d’aquest acte, la seva mare, Demèter, va llençar una maledicció sobre la terra, fent-la estèril. Això va provocar una gran hambruna. Un per un els déus li van demanar que s’aturés perquè l’humanitat deixés de patir, però ella va respondre que tan sols pararia si la seva filla tornava amb ella. Finalment va intervindre Zeus, qui através d’Hermes va demanar a Hades que tornés a Persèfone. Hades va accedir, però abans va advertir que di menjava alguna cosa, tindria que passar els hiverns amb ell. La noia va cometre l’error de menjar un gra de magrana, lligant-la inevitablement a Hades.

  Vale.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *