Homini Emerito!

El dia 15 de març la marca comercial de roba Mango va treure la seva nova col·lecció masculina que rep el nom de Homini Emerito (en llatí, eh!). Aquesta col·lecció vol atreure els homes que es preocupen per la seva imatge i que són presumits (ai, Ovidi!). En la imatge, apareixen dos referents clàssics: un el nom llatí de la col·lecció i l’altre el símbol de l’Unicorn que ja haureu reconegut!.

Què vol dir Homini Emerito? En quin cas està i quina funció sintàctica? És correcte? I dels unicorns, què en sabeu: etimologia, origen mitològic, …?

Sara Pérez, Segon batxillerat llatí i grec

9 thoughts on “Homini Emerito!

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  Teresa, jo també anava a recordar l’article de la Cristina en aquesta teranyina d’aprenentatge que tots plegats anem construint.
  Sara, potser caldria preguntar quin acrònim, tant del gust dels romans, formen els mots llatins, què vol dir i en quina llengua. Tot plegat és també un enginy publicitari per atrapar-nos!
  Que passeu unes bones vacances de Setmana Santa!

 2. laia

  ave!
  homini emerito vol dir: “home que disfruta d’una recompensa degut als seus mèrits”.
  L’unicorn és una criatura mitològica representada habitualment com un cavall blanc, amb potes de antílope, barba de chivo, i una banya en el seu front.L’unicorn és un animal fabulós protagonista d’històries i llegendes. En l’Edat Mitjana estava considerat com un animal meravellós capaç de derrotar a un elefant. A més, es deia que amb la seva única banya es podien purificar les aigües contaminades per a tornar-les potables.Les primeres versions del mite de l’unicorn són del metge grec Ctesias, historiador grec del segle V a.C., i daten de l’any 400 a.C. durant les seves expedicions a la Índia, qui ho va descriure com un animal silvestre de la Índia amb la aparencia d’un cavall, però amb el cos albo, el cap púrpura i els ulls de color blau intens. La banya d’aquesta prodigiosa bèstia, segons la descripció de Ctesias, era negre amb la punta vermella i la base blanca, i tenia propietats medicinales que permetien sanar problemes estomacales, epilepsia o enverinaments.
  Durant l’Edat Mitjana era perseguit per la seva banya ja que brindava protecció contra tots els verís així i malalties, la qual cosa ho feia molt longeu a qui l’hi administrava. Els nobles i els homes buscaven aquests dons consumint aquesta banya en forma de pols en el menjar i en la beguda,en una copa feta del mateix material. Per obtenir aquest remei contra la mort, els nobles de l’antiguitat pagaven xifres astronòmiques. D’aquesta manera creien que mai podrien ser enverinats.

  vale! 😀

 3. marta gijón

  Aue!!.
  L’unicorn representa la puresa, a la edad mitjana deien que qui veia un unicorn era pur de cor, era considerat capaç de derrotar a l’elefant i es creia que purificaba cualsevol cosa que toques amb la banya.
  Homini emerito vol dir: Home que disfruta d’una recompensa degut als seus merits.
  Vale!!!

 4. Albaa!

  I per més informació el model es basc i es diu Jon Kortajarena.
  Homini Emerito, que significa “hombre que disfruta de una recompensa debido a sus méritos”.
  Eh buscat informació sobre l’unicornio per la wikipedia i es el mateix que posa la Laia!
  així que ja esta dit tot!

  valee!

 5. haja

  lidaaaaaaaaaa!
  que uuaapoo el noi de la foto!
  jajajaja
  l’unicorn es un animal mitólogic i es sembla molt a un cavall i a un poni!
  es un dels animals que m’grada.

 6. rabab

  ave lida!!
  Homini Emerito vol dir “Hombre que disfruta de una recompensa debido a sus meritos”
  unicorn es un animal que representa la puresa.
  ave lida

 7. lina

  ave lidaa!! crec que tot ja está dit així que l’unic que puc dir és que l’unicorn es un animal de la mitologia.
  vale!

 8. karen

  ave lida!! heii cada vegada hem somprenc més no savia que hi haguesin tantes coses en llatí ,i que trobem tantes com simlpement en anuncis ,mira aquet és del mango i és molt coneguda aquesta marca o com també el del coche .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *