22 thoughts on “Fins i tot en els Simpsons!

 1. Sara Perez

  Aquest capitol esta molt bé perque explica l’historia d’Odisseu pero fent comedia de les coses que li pasan es molt divertit!!!

 2. Verónica Vega

  Molt bo l’episodi!! Està inspirat en la Odissea, nosaltres e vam llegir l’adaptació la còlera d’Aquil·les. A l’episodi surt l’escena del cavall de troia, les sirenes, la parada a l’illa de Circe
  i finalment la tornada d’Odiseu a casa. Va tornar sol perqué van morir tots els seus companys.
  A aquesta serie hi ha molt referents clàssic, de fet a parts del món al Homer li diuen Homero.

 3. laia

  jajaja!
  aquest capitol està molt bé, bueno tots els capitols del simpsons estan molt bé, perque a part de que és comedia i et rius aprens una mica de historia com en aquest capitol que aprens la historia d’Odisseu.
  Hi ha més capitols on expliquen histories mitologiques i estan molt bé, ja buscaré aveure si en trobo 😉

  valeee!!

 4. pol nóbrega

  aquest capitol m’ha agradat molt encara que no entengui res de res. Però és lòdisea d’Ulises pas per pas amb un toc d’humor i així s’enten bastant. Encara que sembli difícil, no l’havia vist mai, aquest capítol!!!
  adéu

 5. fatima

  jajaja
  dona gracia com sempre aquest episodi amb sona pero no le entes osento pero ma donat gracia
  vinga bon dia adew!!:)

 6. Margalida Capellà Soler Post author

  A veure si algun company de tercer us pot donar un cop de mà amb l’anglès!

 7. yousra

  Aquesta part d’aquest capitol es de l’Odissea ,més ven dit de les aventures de ulisses desde que surt amb el vaixell fins que torna ,la diferencia el llibre i al capitol es que en el llibre o explica molt millor com ara els guions dels personatges ,la veritat es que m’agrada més del llibre , peró en la peli no t’enboliques amb els noms ja que es millio , jo m’he llegit el llibre i he vist la peli i o trobno interesant m’agradat !!!!!!!

 8. Angela

  A mi m’ha agradat molt la història de l´Odisseu a part que en els simpsons les persones ho entenderian mes perque és comedia, m’ha agradat molt aquest capitul a part perque ho he entes mes, peró esta amb angles i alguna cosa entenc per al meu gust esta molt be…

 9. Maria Salat

  Ha, ha! Molt bo! M’encanten el Simpsons. En aquesta part del capítol dels Simpsons en Homer rep una carta de la biblioteca on li diu que ha de tornar un llibre des de fa molt temps i que li deu molts diners.
  Llavors la Lisa recupera el llibre d’un calaix es veu que són classics infantils. Aleshores els hi explica als seus fills un conte que mig resumeix l’Odissea.
  Primer surt Ulisses que els hi regala a Troia el cavall. Es veu que hi ha diversos animals com aquesll a dins(això és un invent dels Simpsons). Després es veu l’escena on surten del cavall gegant de nit i maten a tothom i cremen la ciutat, i llavors un tripulant de la nau d’Ulisses li diu que haurien d’oferir un sacrifici als déus per donar gràcies a que han guanyat a Troia, però Ulisses diu que no.
  Quan estan tornant cap a Ítaca els déus els hi envien una tempesta(en teoria hauria de ser boira i que els enviés a la terra dels cíclops), i els envia a l’illa de les sirenes que canten molt bé, però en veure com són (les germanes de la Marge) s’escapen. Quan tornen a estar a punt d’arribar a ítaca, els déus els empenyen cap la nimfa Circe que mata a la tripulació d’Ulisses i fa que ell se’ls mengi. En teoria, Ulisses s’hauria de quedar allà molts anys, però als Simpson la nimfa li assenyala un camí i Ulisses torna a la seva pàtria.
  Quan torna la seva dona ja està elegint marit i ell els mata a tots sol (diferentment del llibre, que l’ajuda el seu fill i el porquer).

  Penso que és un episodi molt divertit!

 10. Bet

  ahahha he rigut molt, un capítol molt bo 🙂

  Com que m’has demanat el resum, aquí va:
  En Homer rep una carta de la biblioteca de Springfield, una factura que puja a un preu bastant alt per no haver tornat un llibre.
  Al trobar el llibre, recorda que el va agafar quan va nèixer en Bart, per poder-li llegir alguna cosa, però desprès s’en va oblidar a causa de la feina que li donava el cotxe que tenien des de feia set anys. Aleshores decideix que els hi llegirà ara.
  Obre el llibre pel capítol titulat “l’odissea de homer”, on comença amb l’escena de caball de troia.
  Homer interpreta el paper d’Ulisses, que lliura el cavall a Flanders, el rei de troia. A a nit, ell i els seus amics (tots personatges del simpsons) surten i destrueixen Troia.
  Els guerrers que l’acompanyen li recomanen que sacrifiqui un bé per donar les gràcies als déus, però Ulisses/homer s’hi nega dient que és un barbarisme matar animals d’aquella manera. Amb aquest gest, ofén als déus que decideixen que l’enviaràn ben lluny.
  El primer lloc on van a parar és a l’illa de les sirenes, on senten una música molt suggeridora. Els tripulants del baixell de Homer i ell mateix s’hi dirigeixen, però decideixen girar cua al trobar-se que són les germanes de Marge, pati i Selma les que cantaven.

  Mentrestant, a Ítaca, marge, fent de Penèlope, espera a homer, esperant que torni a casa tant ben plantat com va marxar. Bart li recomana que trii un dels pretendents, però ella prefereix esperar.

  Just abans d’arribar a casa seva, la tripulació ñes tornada a enviar a l’illa on es converteixen en porcs i Homer s’els menja, sense escoltar a la deesa que el va advertint de que realment són els seus companys.

  Al trobar-se sol, Homer finalment torna a Ítaca, on mata als pretendents. Quan marge li demana que li expliqui què ha fet durant aquells 20 anys, ell li contesta que l’està agobiant i s’en va una estona al bar d’en Moe.

  Així acaba l’odissea de Homer, però el capítol continua amb l’història de Joana d’Arc, tot i que aquí no la veiem.

  i ara la meva opiniò personal:
  Crec que, com a capítol dels simpsons que és, és un episodi divertit, amb el sentit de l’humor que caracteritza aquesta sèrie (i que a mi m’encanta). Com a simple serie d’humor li posaría un 10.
  Ara bé, si l’he de comparar amb l’odissea de veritat, està clar que no li és gaire fidel (per no dir gens). Només han sortit dues de les moltes illes on va a parar Ulisses (suposo que per falta de temps), i per a mantenir l’humor s’han hagur de canviar alguns detalla importants de l’obra.
  Tot i així, m’ha agradat, i crec que per qui sàpiga com és la història de veritat, és una bona forma de passar el temps i de disfrutar mentre ens en riem (perquè és el que fan) de l’Odissea.

  Doncs suposo que ja està. M’agraderia buscar perquè Homer dels simpson tè aquest nom, i si realment se li ha posat pensant en la grècia clàssica, però no tinc temps, de forma que ho haurè de deixar per un altre moment.

  Em sembla que potser m’ha quedat una mica massa llarg, però espero que sobretot el resum serveixi d’ajuda per a aquells que no entenguin massa l’anglés x).

  Petons a tothom que s’agi atrevit a llegir-se tot això! 😀

 11. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Bet i Maria! Els companys poden estar agraïts!

 12. El-Mekki

  Aue!!!

  Doncs Margalida, entre la Bet i la Maria ho han explicat molt i molt bé no s`han deixat cap detall. Molt Bé os felicito a les dos. Jo sempre e vist els simpson son molt divertits i m`agradan molt sobre tot els capitols del Bart i del Homer.

  Adeu!!!

 13. Anna Salas Tarré

  Bon article i s’antén bastant bé, suposo que també és per haver-me llegir a la recerca d’una pàtria que explica una mica tot això.
  En els simpson suten moltes referències classiques, a veure si en trobo una i us la puc ensenyar, un petó!

 14. Anna Salas Tarré

  Em comensaré les aventures d’Ulisses per poguer rectificar el comentari!

 15. Margalida Capellà Soler Post author

  I quan t’hagis llegit Les aventures d’Ulisses, Anna, ja veuràs!

 16. Pingback: El fil de les clàssiques » Blog Archive » Referents còmics del cicle troià

 17. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Referències clàssiques a l’art contemporani: Banksy

 18. Pingback: Mitologia en Els Simpson | La cinta de Νίκη

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *