Què suposa per a tu estudiar grec? Què n’esperes?…

Tot just acabes d’aprendre l’alfabet grec i ja llegeixes els primers textos de la literatura grega. Isop ens ensenya amb la faula del pagès i els seus fills que cal esforçar-se i treballar. Com altres estudiants de grec han deixat al blog les seves opinions i recomanacions sobre el fet d’estudiar grec, ara és el teu torn:

Què suposa per a tu estudiar grec? Què n’esperes? Com creus que és la llengua grega?…

Visiona el vídeo abans i veuràs què n’opina un grec actual, del professor i lingüista Georgios Babiniotis,  de la seva antiga i particular llengua:

15 thoughts on “Què suposa per a tu estudiar grec? Què n’esperes?…

 1. Gerard Balduzzi

  Per mi el grec és una llengua nova, amb un alfabet completament diferent del llatí. Al principi és tot bastant complicat, veus un nou alfabet i serà molt difícil aprendre’l de memòria. Per això calen hores d’estudi, com qualsevol altra llengua.
  Del grec, jo m’esperava bastantes coses: que seria complicat, que costaria bastant llegir i escriure. Tot i això, un cop ja t’ho saps, és divertit saber una llengua nova, parlar una llengua nova, i a més a més que sigui el Grec.
  Com més avancem en matèria hi haurà coses molt més complicades, però en fi, estem a batxillerat perquè volem, i jo vull estudiar grec.
  Tema accents, em resulta el més complicat, a vegades no sé quan una paraula porta accent o no. En aquest primer tema trobo que m’ha ajudat bastant les classes de llatí, perquè algunes coses ja em sonaven: les llengües indoeuropees, els diferents tipus d’escriptura abans de l’alfabet.
  En conclusió, crec que el grec pot ser és una llengua divertida, però complicada d’aprendre tant l’ortografia, com la part d’història.

 2. Pablo

  Per mi estudiar la llengua grega suposa estudiar l’origen de moltes coses i paraules que encara que sembli que no,deriven en paraules molt semblants a les que nosaltres utilitzem.Encara això crec que l’escriptura i la lectura és difícil i s’ha d’estudiar dia a dia.Per altra banda m’agrada bastant saber sobre aquesta llengua per dir que ni de llarg és una llengua morta.També m’agrada perquè crec que la història i la cultura grega són molt interessants i em serveixen per saber molt sobre la història de la vida.Per això crec que aprendre grec és molt necessari ja que ha marcat molt en la cultura europea i també poder comprendre millor l’origen de la llengua,cultura…Encara així penso que s’ha de treballar molt perquè és una llengua molt difícil i diferent al que estem acostumats a veure,a llegir i a escriure.Pero sobretot a escriure perquè les lletres són molt complicades i complexes.

 3. Núria Serra

  Per mi el grec és molt important perquè sempre he volgut aprendre una llengua antiga i crec que, el grec en especial, m’aportarà molta riquesa cultural. A final de curs espero haver après a entendre en gran part aquesta llengua per poder seguir millorant i en algun punt parar-la fluidament. De moment m’està sent fàcil aprendre grec i sé que és una llengua complexa però espero que no es posi gaire més complicat.

 4. emma

  Estudiar grec per a mi significa l’entrada a un nou món. Un món que és enorme i esta ple d’informació, d’històries, de mites, de personatges… un món que em crida l’atenció des de sempre però que mai he acabat d’endinsar-me del tot. Sempre m’he sentit intrigada per conèixer antigues cultures, llengües, formes de viure en general, de l’antiguitat i sobretot el que mes en crida l’atenció es la mitologia en aquest cas la grega.
  La veritat és que espero poder entrar-hi a poc a poc i anant adquirint fàcilment tots els coneixements encara que em costi.
  Crec que aquesta llengua ha anat traspassant generacions i que està molt present en la nostra societat, encara que no la parlem. Busco poder assolir-la i estimar-la.

 5. Claudia López Aastilleros Godar

  Per a mi, estudiar grec ha suposat aprendre una llengua nova des de zero, no obstant això, com sempre que emprenem l’estudi de les llengües clàssiques amb la Margalida, ha suposat utilizar la deducció, adonant-nos, que moltes de les paraules dels idiomes que parlem avui en dia troben la seva etimologia en el grec o que, per exemple, podem trobar les lletres de l’alfabet arreu.

  En definitiva, de l’assignatura de grec espero seguir aprenent l’origen de les coses que ens envolten avui en dia i seguir sorprenent-me amb aquestes petites coses.

 6. Kathy Ortiz

  No sé molt bé perquè vaig escollir l’assignatura de grec aquest any, en principi va se per no fer economia o matemàtiques. L’únic contacte que havia tingut amb la llengua va ser amb els llibres de Percy Jackson, va ser on vaig saber del grec directament, vaig veure paraules que no comprenia i símbols que per a mi no tenien cap sentit.

  Aquests 15 dies m’han fet adonar-me que el grec està a tot arreu, està conectat amb moltes llengües i la cultura que coneixem prové dels grecs majoritàriament. En quinze dies sabem l’alfabet i podem llegir la llengua cosa que és emocionant i motiva per continuar amb l’assignatura. No sé què esperar del grec en un futur però tinc moltes ganes de continuar aprenent.

  En pocs dies el grec ha sigut una assignatura que m’ha enganxat per tota la història que té darrera, perquè ha sigut la llengua en la que filòsofs, pensadors i figures molt importants van deixar escrits els seus pensaments. És una llengua molt antiga que perdura fins avui, tinc moltes ganes de continuar.

 7. marta

  El grec és una llengua amb molta història, va aparèixer fa quatre mil anys i segueix fins a l’actualitat, a més, el trobem molt en la nostra vida quotidiana; en els medicaments, noms de grans empreses, meteorològicament…

  Estudiar grec és aprendre una llengua amb la qual moltes persones importants van escriure molts textos.

  A part, manté moltes coses bàsiques des dels seus principis. Saber el seu alfabet i la seva història és saber una mica més de la seva cultura i de les seves tradicions.

  En conclusió, la llengua grega és una llengua interessant amb una història molt antiga al darrere que perdura en l’actualitat. Saber grec, a part d’un altre idioma, té molta presència internacional, ja que hi ha molts textos històrics.

  Pensava que seria més difícil i complicat aprendre a llegir en grec, això si, escriure costa una mica més perquè conté molts accents i esperits i has d’estar molt atent mentre escrius. Amb pràctica tot s’aconsegueix.

 8. Guillem Vilanova

  Fa tres setmanes o quatre vaig començar a fer grec, sincerament m’esperaba que fos però molt difícil, que no entendria ninguna vocal de l’abecedari, que tardaria dos mesos a poder escriure el meu nom, però, no sé si és per la professora o perquè m’he esforçato, perquè simplement, la llengua grega no es tan dificíl com jo creia.

  En tan sols tres setmanes, sé: totes les lletres de l’alfabet, escriure-les en majúscula i mínuscula, escriure el meu nom i llegir frases ,itjanament llargues en grec. Però ja un problema, crec que ja hem fet la part més fàcil de tot el curs, la setmana que ve començarem amb les declinacions.
  I clar, després està la parla, la pronuncació, totes les normes ortogràdiques, que segur que n’hi han moltes.

  El que jo faré, que en la meva opinió és el millor,repassar cada dia el que hem fet i esforçar-me al màxim.

 9. Jordi Fernàndez

  Ara mateix el grec és una de les meves assignatures preferides, m’agrada molt i estic agraït d’haver agafat la llengua grega. També tinc bones expectatives sobre aquesta assignatura.
  Per a mi estudiar grec és com estudiar història, ja que el grec és una de les llengües més antigues i saber aquest idioma d’on ve i quan va existir et dona un nivell més de cultura.
  Espero seguir estudiant grec fins el anys que em quedin d’estudis, ja que els idiomes són “lo meu” i m’agradaria seguir continuant aquesta assignatura.
  Crec que la llengua grega és com la mare de les llengües actuals, perquè gràcies al grec molts idiomes tenen paraules del seu vocabulari i això vol dir que al grec és una llengua molt important per tot el que ha fet amb les llengües d’avui en dia.

 10. Emma Castellà

  EL GREC
  Tot i que jo no porto massa dies estudiant grec, he pogut veure que és una llengua molt
  interessant. M’agrada perquè és una llengua clàssica la qual té molta història. Fa molts anys
  que es parla, i poder escriure i llegir en la llengua que ho van fer grans pensadors fa molts
  anys, em sembla molt bo.
  Pel que fa a les normes i història, no les domino gaire, però el que sí que sé és l’alfabet.
  Aquest alfabet m’agrada molt perquè és fàcil d’aprendre, ja que és bastant semblant al
  nostre, però a la vegada és diferent. Mai havia pensat que arribaria a poder llegir i escriure
  en grec amb només tres classes.
  Espero conèixer bé la cultura grega clàssica i enriquir-me de tot el que saber grec em
  permetrà. Espero estimar la llengua i dominar-la. Aprendre molt i fins i tot entendre’l.
  Emma Castellà

 11. Amaliia✌

  El grec per mi és una llengua que m’agradaria molt que amb el temps aprengui més per saber-ne més de la cultura, i amb el temps saber escriure com els grecs, perquè jo quan era petita els meus pares sabien escriure àrab i jo no sabia fins que vaig practir per aprendre, i amb el grec faré lo mateix.
  Les paraules en grec poden prevenir d’uns altres idiomes. Hi ha dos accents un ‘suau’ i l’altre aspre que és el que utilitzem nosaltres al català, tambè hi han 7 vocals i 3 consonants. Per això l’alfabet es casi igual que el castellà i català.

 12. Pau Moreno

  Des del meu punt de vista, he escollit la llengua grega, ja que m’ha cridat bastant l’atenció, ja que és una llengua molt antiga i té moltes coses per descobrir. A part també els anys passats la meva germana m’explicava la cultura Grega, perquè ella també va estudiar Grec, i em semblava molt interessant el que m’explicava. Una de les coses d’aquesta llengua que més em va cridar l’atenció va ser que encara es parla avui dia, a part de la història tan curiosa que té. A part de tot això, l’únic inconvenient que li vaig veure és que té un abecedari diferent del nostre i a l’hora de traduir a mi personalment em costa, però també em serveix per aprendre cultures noves. El que també m’impressiona és com una llengua com és aquesta es pugui semblar en alguns conceptes a la nostra.
  En definitiva m’agrada i m’agradaria seguir aprenent cada vegada més Grec.

 13. Adaia

  Fa poc que he après a escriure grec, i encara em falta aprendre més, però el que porto fent m’ha semblat una llengua molt bonica d’escriure. No hi ha molta gent que parli aquesta llengua actualment, però m’agrada molt aprendre llengües. És una llengua molt antiga, però es conserva molt bé. Per a mi és difícil estudiar-la, però una vegada ho entens, tot és més fàcil.
  Per a mi estudiar grec suposa conèixer una nova llengua que ni m’hi imaginava que estudiaria. Avui dia ja m’estic informant sobre la cultura, costums,etc., perquè els grecs em semblen molt interessants.

  Espero que durant aquest any aprengui molt sobre aquest idioma i pugui ensenyar-ho a casa.

 14. Claudia

  Vaig escollir el batxillerat humanístic, en comptes del social, per molt que els dos em ponderessin, perquè volia aprendre grec i llatí, encara que només veia el grec com una altra llengua i amb aquests dies, he vist que és molt més.

  A grec he après i seguiré aprenent molta cultura, de la qual, gran part, per no dir tota, ens influencia a nosaltres avui en dia. Amb això em refereixo a l’alfabet, les paraules i els conceptes. Però també a moltes coses més que encara no sé. Tinc ganes d’aprendre sobre aquesta cultura i aquesta llengua i crec que amb el temps, aniré trobant cada cop més relació entre la meva vida i la dels grecs.

  Penso que acabaré batxillerat coneixent un món del que crec que no es parla suficient i probablement, un cop em graduï, seguiré estudiant grec, perquè m’ha agradat més del que em pensava.

 15. adria

  Per mi estudiar Grec
  , no ha estat molt complicat en la part de l’alfabet, no ho trobo tan dificil aquesta part. Abans jo pensava que em costaria molt, però ha sigut més fàcil del que pensava, de moment.

  Personalment, a mi m’està agradant l’assignatura, trobo que és molt semblant al català en moltes paraules, i això jo crec que es el més fàcil.

  El que més m’ha costat ha sigut, els accents i també d’on prové el Grec, coses així .

  De l’assignatura espero aprovar i aprendre al màxim possibl, per això l’he escollit per poder aprendre un altre vocabulari.

  Pel que portoestudiant aquesta llengua em sembla que és molt semblant al català i castellà, també trobo la semblança en la terminació de les paraules, moltes paraules acaben igual que en català i castellà.

  En l’alfabet algunes minúscules i majúscules són les mateixes o molt semblant a la nostra llengua, també a l’hora de llegir m’ha sorprés algunes lletres i paraules a l’hora de pronunciar-les.

  En conclusió, de moment m’esta agradant i ho trobo interessant, espero seguir aprenent noves coses, sobre el Grec.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *