Teatres grecoromans d’Europa i d’Àsia

Al començament els teatres romans eren de fusta i desmuntables. Però a partir del segle I a. C. a Roma es van començar a construir teatres de pedra segons els models grecs, sovint refets pels romans.

Els grecs construïen els teatres sobre la falda d’una muntanya, per poder posar els seients en forma esglaonada en forma de grades, mentre que els romans també aprofitaven sovint el pendent per recolzar-hi la graderia.

Tant el teatre grec com el romà eren a l’aire lliure. Tant sols es cobria de vegades amb una lona.

  Aquí teniu el Kahoot de la meva companya Laia Costa.

Chorouk Regrag, 1r de Batxillerat Humanístic 2016

2 thoughts on “Teatres grecoromans d’Europa i d’Àsia

 1. Laia Costa

  Salve!
  Felicitats Chorouk per aquest apunt!
  Fa poc hem començat la unitat 9, que ens parla del teatre a l’Antiga Grècia. Al llarg d’aquest hem vist diferents representacions, diferents gèneres i diferents teatres. Pel que veig al thinglink, a Espanya podem trobar diversos teatres i puc deduir que érem una societat molt cultural, no com ara!
  Per sort, he tingut l’oportunitat de visitar el de Tàrraco amb l’escola! Em va agradar molt, però realment no recordava de la seva història, i el thinglink m’ha fet refrescar la memòria! Va ser construït en l’època d’August, aprofitant el desnivell del terreny. Ha estat objecte de diverses destruccions, però tot i així, segueix en peu, o almenys tres de les parts més importants: la graderia (cavea), orchestra i l’espai destinat a les representacions teatrals (scaena).
  Espero que algun dia puguem fer una excursió a Tàrraco i veure tota la seva història, que no és poca!

 2. Laia A.

  XAIPETE!
  Sembla mentida la de teatres romans que arriba a haver a tota Europa i segur que encara més repartits pels altres continents!
  Els teatres romans es troben a gran part de les províncies de l’antiga Roma i la finalitat del qual era la d’oferir espectacles teatrals.
  Els teatres romans, estaven dividits en quatre parts: On es representava l’obra, on es seien el públic, les entrades i per últim l’escenari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *