Referents de la deessa Àrtemis

DEESSA GREGA DE LA CAÇA, FILLA DE ZEUS I DE LETO / PLANTA MEDICINAL (ARTEMISA VULGARIS) / MARCA DE CREMES / VIRUS INFORMÀTIC (ARTEMIS) / MARCA DE PINSO PER A GOSSOS / BATALLA NAVAL A LA 2a GUERRA MÈDICA ENTRE GRECS I PERSES (BATALLA D’ARTEMÍSIA) / PERSONATGE DEL CÒMIC TIGRESS (ARTEMIS CROCK) / PROVÍNCIA I CIUTAT DE CUBA I CADENA DE RESTAURANTS VEGETARIANS

Francesc Franquet Yerro

6 thoughts on “Referents de la deessa Àrtemis

 1. Francesc Franquet

  Tot un plaer com sempre. Espero poder-ne publicar un per dia si el temps m’ho permet. N’hi ha uns 30 pendents. In proximum!

 2. Leila Díaz Chiheb

  Salve!

  Bon apunt, tot i que m’ha semblat una mica incomplet.

  Vale!

 3. Laia Costa

  Xaipe!
  Àrtemis (Diana a Roma) és la deessa de la cacera. És representada amb un arc, buirac i una lluna creixent. Era filla de Zeus i de Leto, i germana bessona d’Apol·lo. És la deessa de la llum pura i freda de l’astre de la nit, casta i verge.
  Els caçadors la invocaven abans de marxar de cacera. També era deessa que fertilitzava la terra i presidia la vida vegetativa (per això la trobem en una cadena de restaurants vegetarians).
  Realment no sabia molt sobre aquesta deessa, però he buscat informació i m’he informat i m’ha agradat trobar aquests referents!

 4. Robert Cepeda

  Xaipe!!

  La deessa Artemis esta més present del que pensava, ella era la deessa de la caça i normalment era representada amb armes de caça i una lluna creixent, els caçadors la invocaven a l’hora d’anar de caça i també era la deessa de la vida vegetativa i per això és la imatge d’una cadena de restaurants.

  Molt bona feina Francesc!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *