Referents mitològics arreu

Vet aquí les 37 entrades fetes fins ara a Aracne fila i fila respecte als referents mitològics de déus, herois… en productes publicitaris, musicals, cinematogràfics…

Francesc Franquet

Aquest article s'ha publicat dins de Déus, General, Herois, Pervivència, Pervivència publicitat i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

56 respostes a Referents mitològics arreu

 1. Moltíssimes gràcies, Franquet, per voler compartir aquí amb nosaltres la teva pràctica docent. de ben segur aquest floret de pervivència mitològica ens serà de gran ajut. N’esperem més a Aracne per tal de recollir-ho en aquesta presentació. Avant!

 2. Retroenllaç: Referents mitològics arreu | El fil del ...

 3. Retroenllaç: Referents d’Ulisses | Aracne fila i fila

 4. rael.iria diu:

  Salve! Molt bon apunt sobre els deus i els seus referents mitologics.. gràcies al teu apunt podem veure que hi han moltíssims! Coneixia a Saturn, Afrodita, Ariadna, Mart, Mercuri, Dafne, del mite de Apolo i Dafne que el podem trobar a narracions dels mites clàssics, Apol·lo i Dafne és un relat que pertany a la mitologia grega que a través del temps ha estat narrat per autors hel·lenístics i romans en forma de vinyeta literària . Ovidi relata el mite en el poema Les metamorfosis. Jasón, amb el mite de Medea. Posidó, Eros, Venus que era una important deessa romana relacionada principalment amb l’amor, la bellesa i la fertilitat , que exercia un paper crucial en moltes festes i mites religiosos romans.

 5. Mariona Sabanés diu:

  Salve!!
  El personatge mitològic que més conec és el de Dafne. La metamorfosis de Dafne és un arbre, és a dir, a causa del seu plor es transforma.
  Recentment, m’ha sortit el mite de Dafne (en un poema de l’autor Garcilaso de la Vega) en un examen de llengua castellana i amb aquest fet podem veure que els personatges mitològics estan per tot arreu i són part de la nostra vida cotidiana.

 6. Belén Cansino Hernàndez diu:

  Salve!

  Un dels personatges que més conec i que relaciono amb Narracions de Mites clàssics és Zeus/Júpiter.
  Per mi els amors de júpiter va ser el fragment que més em va agradar de l’obra i també és el que millor recordo.

 7. nais diu:

  Bon apunt sobre els deus i els seus referents mitologics.. gràcies al teu apunt podem veure que hi han moltíssims! Coneixia a Saturn, Afrodita, Ariadna, Mart, Mercuri, Dafne, del mite de Apolo i Dafne que el podem trobar a narracions dels mites clàssics, Apol·lo i Dafne és un relat que pertany a la mitologia grega que a través del temps ha estat narrat per autors hel·lenístics i romans en forma de vinyeta literària

 8. Liana Franchesca diu:

  Bonum diem!
  Aquest apunt esta molt ben fet, felicitats! La explicació sobre els referents mitologics del deus esta bé, podem veure que hi ha molts que no coneixiem, almenys jo, coneixia alguns, de que he escoltat parlar, o del llibre de narracions, però molt no els sabia, el que més m’agrada es Apolo i Dafne, es un mite que desde que vaig llegir em vaig quedar amb ell al cap.

  Moltes felicitats per l’apunt, m’ha agradat molt!

  VALE!

 9. Blanca L. diu:

  Salve!!
  Enhorabona per l’apunt, està molt ben fet! Coneixia a Saturn, Afrodita, Ariadna, Mart, Mercuri, Dafne, del mite de Apolo i Dafne, del mite de Apolo i Dafne que el es troba a narracions dels mites clàssics.
  Vale!

 10. Valentina Villanueva diu:

  Salve!
  Bon apunt, amb aquestes diapositives podem veure els diferents deus i personatges mitològics com perviuen en els temps moderns, els que més m’agraden són Quirón, Dafne, Venus i Atlas. Espero que la història clàssica continuï viva per molt de temps que passi.

 11. Noelia Nistal diu:

  XV—IV—MMXV
  Bonum diem!
  Qué bo, l’apunt! Està molt ben fet i, mare meva, per això cal molt de temps! Està molt bé, perquè vas veien les diferents coses que tenen els noms dels deus, cosa que és molt curiosa perquè segurament no havíem caigut mai en què tenen un origen clàssic.
  De tots aquests, coneixia a més profundament a Mirra, Afrodita, Mart, Posidó, Venus, Aracne i Mercuri; tot i això, i a molts d’ells que em sonen moltíssim, però que encara no sé la seva historia. Aquells els conec o bé perquè surtien en Narracions de mites clàssics o bé perquè els meus pares m’havien fet saber per coneixèr-los.
  Salve!

 12. Alexia Álvarez Pàmies diu:

  Salve!
  Primer de tot felicitar l’inmens treball que es pot veure plasmat en aquest apunt! Gracies a aquest he pogut coneixer ha molts deus, els que coneixia són: Mercuri, Mart, Dafne,( mite Apolo i Dafne, narracions del mites classics) , Ariadna, Mart,Ariadna, Mercuri. El que més m’agrada es Apolo i Dafne.
  Vale!

 13. Boutaina Anza diu:

  Salve !

  Enhorabona per aquest magnífic apunt sobre els deus i els seus referents mitologics. Gràcies al llibre de Narracions de mites clàssics, ja coneixo a Saturn, Afrodita, Ariadna, Mart, Mercuri, Dafne (del mite d’Apol·lo i Dafne).
  Personalment, els dos personatges que més m’han agradat han sigut Apolo i Dafne.

  Vale…

 14. Mar Gómez diu:

  Bonum diem!
  Et felicito per aquest apunt, Francesc! Gràcies a aquest podem veure que encara hi perduren els records dels deus.
  Conec alguns d’aquests gracies al llibre de Narracions de Mites Clàssics, allà surten variis com: Mirra, Dafne..etc
  I després molts em sonen però no en se molt bé les seves histories, com Venus, Quirón i Atles.
  Salve!

 15. Mariona Cava diu:

  Moltes felicitats per aquesta recerca!! He reconegut molts Déus i personatges mitològics, el que més m’agradat ha estat Afrodita i m’ha agradat que estigués una foto de Afrodita de Mazinger Z,me enrecordat de quan ho veia amb els meus tiets de petita(tenien en DVD totes les temporades) Sempre m’en recordaré de la seva frase :PECHOS FUERA! .

 16. Aaron Romero diu:

  Salve!
  M’agrada aquest apunt sobre els deus i els seus referents classics. Al deu que més conec es Zeus ja que s’ilustra en moltes pelicules com el deu dels deus. És el déu suprem de l’Olimp. Fill de Cronos (Saturn en la mitologia romana) i Rea. Té el seu equivalent en la mitologia romana en el déu Júpiter.
  Vale!!:)

 17. Rubeen diu:

  Bonum Dieem!

  M’ ha semblat molt bon treball, enhorabona! Coneixia a Saturn, Afrodita, Ariadna, Mart, Mercuri, Dafne, del mite de Apolo i Dafne que el podem trobar a narracions dels mites clàssics. Posidó, Eros, Venus que era una important deessa romana relacionada principalment amb l’amor, la bellesa i la fertilitat , que exercia un paper crucial en moltes festes i mites religiosos romans. els que més m’agraden són Quirón, Dafne, Venus i Atlas. Espero que la història clàssica continuï viva per molt de temps que passi.

  Valee!

 18. Pedro Sánchez diu:

  Bonum diem!

  Esta molt ben fet aquest apunt, està molt bé, perquè es veien diferents coses que tenen els noms dels deus, ja que és molt curiosa, perquè segurament no havíem caigut mai en què tenen un origen clàssic.

  Vale!!

 19. Laura Redondo diu:

  Coneixia a Saturn, Afrodita, Ariadna, Mart, Mercuri, Dafne, del mite de Apolo i Dafne que el podem trobar a narracions dels mites clàssics, Apol·lo i Dafne és un relat que pertany a la mitologia grega que a través del temps ha estat narrat per autors hel·lenístics i romans en forma de vinyeta literària .
  Per mi els amors de júpiter va ser el fragment que més em va agradar de l’obra i també és el que millor recordo.

 20. Abril Ramos Aran diu:

  Salve!

  Cada dia amb el fil del mite, Aracne fila i fila, etc.. ens n’adonem que realment podem trobar molt facilment referents clàssics al nostre voltant.

  Un molt bon treball! Personalment m’agrada Selena Gomez (Selena), Avatar (Pandora), Titanic (Titans) i en Pluto (Plutó).

 21. Raul Guardia diu:

  Salve!
  Molt bon apunt, mai hauria pensat que els noms mitològics tonguessin tantes relacions amb les coses del dia a dia.

  Vale!

 22. Aleix Bach diu:

  Bonum diem!

  felicitats per aquest treball esta molt ven fet ja coneixia a Apol•lo i a Dafne que pertany a la mitologia grega i que a pas de el temps ha estat narrat per autors hel•lenístics.

  Per a mi els que ja coneixia també eren Jason(Actor) i Jason d’Argonautes també em sona molt però jo crec que el de Jason es el que li trobo mes pervivència a part de Apol•lo i a Dafne.

 23. Yurima diu:

  Bonum diem!
  Que bé els has fet. Gràcies a això sabem que encara hi ha coses que ens recorden als diose. Personalment em a semblat fantàstic i et felicito, hi ha déus que no els havia vist, el meu favorit és Selena i la nimfa Dafne.
  M’a agradat molt felicitats!

 24. Dani Peinado diu:

  Salve!

  Aquest apunt a estat molt intesresasnt, a estat molt curios saber que coses de cada dia tenen el mateixos noms que tenien els deus de l’antiga grecia.

  Vale!

 25. sara rodriguez diu:

  Bonum diem!
  El personatge mitològic que més conec és el de venus. En la mitología venus es una deessa romana personificada en l’amor i la bellesa física. M’agradat molt poder coneixer a deus que no savia molt sobre ells, grácies a aquestes diapositives.
  Salve!

 26. Lucila Pérez diu:

  Bonum diem,
  Primer de tot, l’apunt està genial, hi ha moltíssima informació i es veu que hi ha molt de temps dedicat en aquest treball.
  M’ha agradat molt la forma en la que està presentat, perquè pots veure algunes de les coses cotidianes amb el seu referent en una mateixa diapositiva. És molt curiós com tantes coses tenen tants referents clàssics i mai ens adonem!
  De tots aquests personatges que surten, coneixia a Mirra, Afrodita, Mart, Posidó, Venus, Aracne i Mercuri, que els conec de Narracions de mites clàssics o perquè he escoltat parlar dells i m’han cridat l’atenció i he buscat sobre ells. Però hi ha d’altres que em sonen d’haver-los escoltat, encara que no em se el mite.
  Salve!

 27. Retroenllaç: Ser finalistes al IX Premi Espiral Edublogs 2015 | El fil del mite grec

 28. Arnau Bach diu:

  El personatge mitològic que mes conec es Posidó que es el que mes m’agrada. Aquest apunt a estat molt interessant. Gràcies a això he conegut personalitats divines que no coneixia.

 29. Robert Cepeda diu:

  El personatge mitòlogic que a mi mes m’agrada es l’herio Aquil·les fill de Peleu que va ser el guerrer mes fort de tota grecia i protagonista principal del poema Epic d’homer La Iliada, pel que veig els deus tenien personalitats molts distintes, si he de dir quin es el deu que mes m’agrada sense cap dubte em quedo amb Zeus!

 30. Juls París diu:

  Salve!!

  Molt bon treball, cada dia a través dels blocs aprenc més sobre els referents clàssics que ens envolten.

  De tots els personatges presentats coneixia a Posidó, Venus, Aracne , Apolo i Dafne. Apolo i Dafne els trobem a ”Narracions de mites clàssics”. Venus és la deesa del amor, la bellesa i la fertilitat, també Venus és la que sempre m’ha agradat més.

  Vale:)

 31. Chaymae Zaouaghi diu:

  Bonum diem!!
  Molt bon apunt, ja que és molt interessant relacionar els coneixements que tenim de la mitologia amb els anuncis.
  Els personatges més coneguts i que hem trobat en moltes assignatures són:
  Jasón (Medea), Pandora, Venus, Mart, Aracte, Atena, Helios, Hemes…

  la Tragedia de Jàson i Medea d’Euripides, és una de les obres que vam llegit a literatura i d’aquesta tragèdia van aparèixer molts referents.
  Per ordre del rei Pelías, Jàson reuneix una tripulació d’herois per anar a buscar el velló d’or a la Còlquida, país molt allunyat de Grècia. En un viatge ple d’aventures i perills, els Argonautes (és a dir, la tripulació d’herois de l’expedició), arriben al seu destí. Allà, Jàson ha de superar unes proves de valor que li imposa el rei de la Còlquida, Eetes.
  Però a Jàson l’ha ajuda a superar questes proves i a robar el velló d’or la filla de Eetes, Medea, que s’ha enamorat d’ell. Jàson fuig de la Còlquida acompanyat de Medea i, un cop a Grècia, es casa amb Medea i tenen dos fills. El matrimoni i els seus fills s’estableixen a la ciutat de Corint. Amb el temps, Jàson s’enamora de la jove filla del rei de Corint, Creont, es promet amb ella i rebutja, a Medea com la seva dona i l’abandona.

  Medea compadeix davant el cor de dones corínties i lamenta que l’home pel qual ella va deixar la sevallar, la seva terra i la seva família l’hagi traït. El rei Creonte es presenta a Medea i li ordena que abandoni la terra de Corint, que surti com
  desterrada. Antígona li suplica que la deixi allà algun dia més per a poder preparar la seva marxa. Jàson també va a parlar amb Medea i es produeix una fortíssima discussió entre ells. Llavors Medea, per venjar-se de Jàson, planeja matar la filla de Creont, la princesa amb la qual es casarà Jàson. i, després, matar els seus fills, perquè Jàson no pugui quedar-se amb ells i per no patir ella la vergonya de la seva repudi i el seu desterrament.
  Medea prepara llavors una poció mortal amb la que impregna un vestit com
  regal per a la princesa i envia als seus propis fills a que l’hi portin. Inicialment, la princesa desconfia del regal, però quan es posa el vestit, aquest se li s’adhereix a la pell i el verí li crema la carn com un àcid, morint la jove entre terribles dolors. El seu pare, en veure la seva filla agonitzant l’abraça desconsolat i, llavors, el vestit s’enganxa també al cos de Creont provocant en ell el mateix efecte anterior i ocasionant-li la mort en una forta agonia. Quan Jàson de s’assabenta del que ha passat, corre a demanar explicacions a Medea, però la dona, en presència de Jàson, assassina amb un ganivet als seus fills, fugint de Corint en un carro tirat per cavalls alats.
  Valee!!

 32. Hamza Zaanouni diu:

  Salve!

  M’encanta aquest treball, m’agrada sobretot per el tema. Crec que els deus en la mitologia i els seus referents son un tema molt interessant. El personatge que ja coneixia i n’havia sentit a parlar bastant és Posidó. Aquest treball m’ha ensenyat divinitats les quals no en tenia ni idea.

  Vale!

 33. Retroenllaç: La pervivència dels personatges de Narracions de Mites Clàssics | El fil del mite grec

 34. Oualid Anzaoui diu:

  Xaipe!

  M’agradat aquest treball. Crec que els deus en la mitologia i els seus referents son un tema interessant. . Aquest treball m’ha ensenyat divinitats les quals no en tenia ni idea.

  Vale!

 35. marionacava diu:

  Χαίρετε!!
  Moltes felicitats per aquesta recerca!! He reconegut molts Déus i personatges mitològics, el que més m’agradat ha estat Afrodita i m’ha agradat que estigués una foto de Afrodita de Mazinger Z. Encara que no vaig nèixer a l’época que emititen Mazinger Z, he vist totes les temporades, perquè a casa sempre ens ha agradat molt. Així que veure a Afrodita m’ha portat bons records i la seva mítica frase: Pechos Fuera!

 36. Mariona Cava diu:

  Moltes felicitats per aquesta recerca!! He reconegut molts Déus i personatges mitològics, el que més m’agradat ha estat Afrodita i m’ha agradat que estigués una foto de Afrodita de Mazinger Z, ja que, encara que no vaig nèixer a l’época que l’emiten per la televisió, vaig tenir la sort, de veure totes les temporades amb els meus tiets i els meus cosins i sempre m’enrecordaré de la seu mític moment de ”pechos fuera!”

 37. Abril Gabutti diu:

  L’explicació sobre els referents mitològics dels deus on podem veure que hi ha molts que no coneixíem, o almenys per la meva part només coneixia alguns. El que més m’agrada és Apol·lo i Dafne, és un mite que des de que vaig llegir, fa dos anys quan feia cultura clàssica, em vaig quedar amb ell al cap.

 38. Valentina diu:

  Salve!
  Molt bon apunt sobre els deus i els seus referents mitologics.. gràcies al teu apunt podem veure que hi han moltíssims! Coneixia a Saturn, Afrodita, Ariadna, Mart, Mercuri, Dafne, del mite de Apolo i Dafne que el podem trobar a narracions dels mites clàssics, Apol·lo i Dafne és un relat que pertany a la mitologia grega que a través del temps ha estat narrat per autors hel·lenístics i romans en forma de vinyeta literària . Ovidi relata el mite en el poema Les metamorfosis. Jasón, amb el mite de Medea. Posidó, Eros, Venus que era una important deessa romana relacionada principalment amb l’amor, la bellesa i la fertilitat , que exercia un paper crucial en moltes festes i mites religiosos romans.

 39. Erola Such Tormo diu:

  Salve!

  Un grandíssim apunt! M’ha agradat molt, jo sóc una mica “friki” en aquest aspecte, els déus m’agraden moltíssim i les seves històries m’atrapen molt, m’agrada ser curiosa i veure apunts com aquest em fascina. Coneixia algunes de les influències dels déus grecs en els noms de coses quotidianes, però definitivament el que m’ha sobtat més ha sigut TITANIC! Tants cops que havia vist aquesta pel·lícula i mai havia caigut en que el seu nom es devia als titans de la mitologia grega. Apassionant.

 40. Robert Cepeda diu:

  Primerament felicitar per la gran feina darrera d’aquest apunt, personalment la mitologia i les histories que envolten a els deus son molt interessants ja que tots tenen una historia de amors, baralles i discordies mutues i molta interaccio amb els humans. Conec moltes influéncies dels deus a molts aspectes diferents, pero aquest apunt ma fet adonar que hi havien molts que no coneixia, sense cap dubte les representacion artistiques que mes m’agraden son els cuadres, hi han molts pintors que han sabut reflectir a els deus i les seves personalitats.

 41. Laura diu:

  Ave!
  M’ha agradat molt, aquest apunt. No coneixia moltes de les influències que acabo d’aprendre! M’han sorprès totes, però la de TITANIC, m’he quedat flipant! Tants cops que he vist aquesta pel·lícula, i no m’havia donat compte de que ve dels titans.
  Vale!

 42. Carlos Garcia diu:

  Salve!!
  Molt bon treball, m’ha semblat molt interessant! Coneixia a Saturn, Afrodita, Ariadna, Mart, Mercuri, Dafne, del mite de Apolo i Dafne que el podem trobar a narracions dels mites clàssics. Posidó, Eros, Venus que era una important deessa romana relacionada principalment amb l’amor, la bellesa i la fertilitat , que exercia un paper crucial en moltes festes i mites religiosos romans. A mi m’agrada Dafne i Posidó perquè son els que més coneixo

 43. Maryama diu:

  Bonum diem!
  Un apunt molt interessaant, de tots els personatges presentats coneixia a Posidó, Ariadna, Mart, Mercuri, Venus, Aracne , Apolo i Dafne, Eros, els altres no els coneixia encara que ara sí . El meu preferit desde fa ja temps és el d’Apolo i Dafne.

 44. Leila Díaz Chiheb diu:

  Salve!

  Sincerament m’ha semblat molt interesant aquest apunt, ja que no hem sembla important l’influència que hi ha en els ambits publicitaris, a la música, en el nom d’alguns cantants, al cine….

  Vale

 45. ISRA diu:

  Bonum Diem
  Es interesant, pero realment jo ja tenia una idea de que gaire be tot el que hi ha, d’una manera o un altre, esta relacionat amb les classiques.
  Vale!

 46. soukaina diu:

  Bonum diem,
  M’ha agradat aquest apunt, ja que està fet molt bé. Ja coneixia alguns Mart, Mercuri, Venus, Dafne, Eros.. els altres no els coneixia . El meu preferit és el d’Apolo i Dafne.

 47. ariadna diu:

  Ave.
  Aquest és un molt bon apunt sobre els déus i els seus referents mitològics. Coneixia molts dels déus com Ariadna, Mercuri, Dafne… Tots els que coneixia era gràcies a el llibre de “Narracions de mites clàssics”. Hi ha alguns que desconeixía que m’han agradat molt. Aquest treball està molt ben fet i és molt interesant.
  Vale.

 48. Jennifer diu:

  Bonum diem!
  Molt bo aquest apunt, és interessant. Ja coneixia alguns com Mart, Mercuri, Venus, Dafne, Eros.. els altres no els coneixia .
  El meu preferit és el d’Apolo i Dafne.
  Vale.

 49. Rocío Rodríguez diu:

  Xaipe!
  Considero que és un molt bon apunt sobre els déus mitologics i els seus referent.
  La veritat és que si ens parem a observar, actualment, la nostra vida quotidiana esta repleta de referències mitologiques. Ja en sabia algunes, però el que no sabia és que hi havia tantes. Aquest apunt també m’ha ajudat per conèixer nous personatges mitològics que encara no coneixia com Leda i Ganimedes.
  Gràcies!

 50. Χαίρετε!
  De tots aquests, coneixia a més profundament a Mirra, Afrodita, Mart, Posidó, Venus, Aracne i Mercuri hi ha molts d’ells que em sonen moltíssim, però que encara no sé la seva historia. Els coneixia gràcies a Narracions de mites clàssics o per altres histories que havia llegit quan vaig fer el treball de recerca 🙂

 51. Xaipe!
  L’apunt està molt ben fet i és increïble que hi hagi tants articles sobre referents clàssics a l’actualitat. Em sembla molt interessant i la cultura mitològica mai deixa de sorprendre’m!
  Els déus que més coneixia són Afrodita, Zeus, Posidó i Apol·lo. La resta sé que els he escoltat a algun lloc, qui no? Però encara no conec la història amb profunditat, espero aprendre-la aviat. Els que coneixia és pel treball de recerca de 4rt, quan vaig haver de llegir alguns mites i dibuixar-los.

 52. ainablanch diu:

  xaipe!

  un molt bon apunt, es xocant la cantitat de referents clàssics que trobem avui en dia a la publicitat, actualiteit… Els deus que més conec són Apol.lo, Afrofita,Zeus…Són els que sabia més característiques i a els que soc capaç de relacionar-los amb els seus atributs.
  Tots ells els coneixia a partir d’alhun conte o fins i tot d’alguna pel.lícula.

 53. Valentina Restrepo Rodríguez diu:

  Xaipe!
  Molt bon apunt sobre els deus i els seus referents mitologics… Gràcies al teu apunt podem veure que hi han moltíssims! Coneixia a Saturn, Afrodita, Ariadna, Mart, Mercuri, Dafne, del mite de Apolo i Dafne que el podem trobar a narracions dels mites clàssics, Apol·lo i Dafne és un relat que pertany a la mitologia grega que a través del temps ha estat narrat per autors hel·lenístics i romans en forma de vinyeta literària . Ovidi relata el mite en el poema Les metamorfosis. Jasón, amb el mite de Medea. Posidó, Eros, Venus que era una important deessa romana relacionada principalment amb l’amor, la bellesa i la fertilitat , que exercia un paper crucial en moltes festes i mites religiosos romans.

 54. Arnau Torres Nadal diu:

  Xaipe!
  En aquest power podem veure diferents marques que s’han apropiat d’un mite o déu clàssic com a arma per vendre. Crec que a la diapositiva de Posidó es podria afegir la marca “Maserati” ja que el seu logo és un trident símbol de Posidó.
  Aquí us deixo un enllaç on podreu veure el logo:
  Maserati

 55. Marta Ruiz diu:

  Xaipe!
  Trobo molt interessant aquest apunt, porta moltíssima feina el fet de trobar tots aquests referents mitologics. Es impressionant la quantitat de coses que hi han relacionades amb els deus mitologics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *